KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2026 Salı
°C

Tek istekleri okullarına kavuşmak

Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Gününden dolayı evden mesaj gönderen öğrenciler, 'Okulumuzu, arkadaşlarımızı çok özledik' dediler.

Tek istekleri okullarına kavuşmak
03 ARALIK 2020 PERŞEMBE 15:37
5
2886
0
AA aa

Ülke genelinde koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında okullar online eğitim vermeye devam ediyor.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Özel Eğitim Meslek Okulundaki engelli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırlanan video ile okulunu çok özlediklerini aktardı.

Geçen yıl 3 Aralık'ta okulda arkadaşlarıyla olduklarını ancak Koronavirüs nedeniyle Mart ayından bu yana evde olduklarını ileten öğrenciler, gelişimleri için arkadaşlarına ihtiyaçları olduklarını söyledi.

“SİZİNLE BİRLİKTE YAŞAMAYA İHTİYACIM VAR”

Arkadaşlarına ve sosyal hayata ihtiyacı olan öğrencilerden Meryem Bamja; “Geçen sene 3 Aralık'ta “Bir avuç İnsan” tiyatro oyunu hazırladık ve ben de oynadım. Ancak bu sene 3 Aralık'ta evdeyim. Otizm ile birlikte yaşamayı öğrenmek için arkadaşlarım ve sizinle birlikte yaşamaya ihtiyacım var” diye konuştu.

Hafif düzeyli Zihinsel engelli öğrencilerden Meryema Morkoyun; “Okullar açılmıştı ve biz bugün için hazırlık yapıyorduk. Ama bugün evdeyim. Okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim” diye konuştu.

Zihinsel Engelli öğrencilerden Zehra Gürbüz de “ Ailem ile vakit geçirmek çok güzel ama Mart ayından beri evdeyim. Ben okulda geliştiğimi hissediyorum. Okulumu, arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
08.06.2026
13:04
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu:
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu: '83 yıl sonra sahaya iniyoruz'
Konfederasyon Başkanı Ertan Kılıç, teknikerlerin mesleki haklarını savunmak ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla konfederasyon çatısı altında örgütlendiklerini açıkladı. Kılıç, milyonlarca teknikerin daha güçlü temsil edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın