KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Tek bir insana dokunalım yeter

Kalkınma Bakanlığı’nın yaptırdığı bir araştırma Doğu ve Güneydoğu’daki insanların en az istihdam kadar sinema, sanat ve spora hasret olduğunu ortaya koydu.

Tek bir insana dokunalım yeter
25 MART 2013 PAZARTESİ 08:42
0
1597
0
AA aa

Kalkınma Bakanlığı Diyarbakır, Tunceli, Van, Hakkâri, Şırnak ve Siirt gibi 30 şehirde yoksul kesime yönelik bir araştırma yaptırdı. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yapılan araştırmada Doğu ve Güneydoğu'daki insanların en az istihdam kadar sinema, sanat ve spora hasret olduğunu ortaya koydu.

“SODES'ten yararlanan insanlara ‘Nerede ve nasıl bir ortamda yaşamak istersiniz?' diye sorduk Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Gördük ki insanlar sanatın, sporun, kültürün olduğu şehirlerde yaşamak istiyor” dedi.

Nitelikli insanların yaşadığı yerlerin kalkınacağını söyleyen Bakan Yılmaz, “Bir şehirde huzur, eğitim, sağlık ve kültür ortamı önemlidir” diye konuştu.

SODES SONRASI ÖNCELİK DEĞİŞTİ

Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmak için başlatılan SODES'in insana dönük bir program olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: “SODES'te kadınlar, gençler, engelliler ve toplumdan kendini dışlanmış hisseden kesimler var. Aşağıdan proje alıyoruz ve destekliyoruz. Dışarıdan bir firma kiraladık. Projelerimiz başarılı mı, değil mi, nasıl gidiyor diye bakmak için. Hem etkinliğini kontrol ettik hem de nasıl çalıştığını gördük. Araştırmada onların tespit ettiği şu. Potansiyel gruba gitmişler. Varoşlarda ve gecekonduda oturan sıkıntılı insanlara, ‘Sizin temel önceliğiniz nedir?' diyorlar. Klasik cevap istihdam, iş, mesleki kurslar gibi talepler olmuş. Bizim SODES'te ise kültür, sanat spor var. Yoksul ve sıkıntılı çocuklara spor yaptırma, gezdirme sinemaya götürme gibi birtakım deneyimler yaşatıyoruz. Bunu yaşamış olan ve SODES'e eli değmiş olanlara ‘Ne talep ediyorsunuz?' diye soruyorlar. En az istihdam kadar sinema, spor, müzik, kültür gibi sosyal şeyleri talep ettiler. Tadını alınca insanlar bunu bırakamıyor.”

İnsana yatırım yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Cevdet Yılmaz: “Mikro düzeyde bir programın çok büyük etkisi var. İlk gittiğiniz sinemayla sonrakiler çok farklıdır. İlk deneyimler hayatınıza çok büyük değişimler ve etkiler yaratır. Olumlu deneyimleri yaşatmak istiyoruz. Bir tek insana bile dokunursak büyük etkisi olur. Çok büyük paralar aktarmıyoruz ama insana yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın