KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Tatili yarıda kesip israil'e gitti

ABD'deki önemli Yahudi kuruluşu ADL'nin 1915 olaylarıyla ilgili tutum değiştirmesi Ankara'da büyük rahatsızlık yarattı. Önce Başbakan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e Türkiye'nin rahatsızlığını iletti. Ardından da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İsrail'in Ankara Büyükelçisi'ne "Bedeli ağır olur" mesajını iletti. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan da yıllık iznini yarıda keserek dün İsrail'e döndü. Tan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni başta olmak üzere İsrail'deki yetkililere ADL'nin açıklamalarının "kabul edilemez" olduğunu iletecek.

Tatili yarıda kesip israil`e gitti
24 AĞUSTOS 2007 CUMA 15:19
0
930
0
AA aa
Türkiye, 1915'teki Ermeni olaylarının tanımıyla ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen ABD'deki  Yahudi kuruluşu ADL'nin (Anti Defamation League - İftira ve İnkarla  Mücadele Birliği) tutum değişikliğiyle ilgili kaygı ve tepkilerini,  İsrail'e bir kez daha aktaracak.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, yıllık iznini keserek dün  İsrail'e döndü. Tan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Dışişleri Bakanı  Tzipi Livni başta olmak üzere İsrail'deki yetkililer ve kurumlarla  görüşerek, Türkiye'nin, ADL'nin bu açıklamalarını "kabul edilemez"  bulduğunun altını çizecek.

Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen ve her fırsatta Türkiye dostluğunu  sergilemekten kaçınmayan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, önceki gün  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, hem seçim başarısı için  kutlamış, hem de Türkiye'nin açıklamalara ilişkin tepkileri birinci  elden Peres'e aktarılmıştı. Dışışleri Bakanı Abdullah Gül de görevini  tamamlayarak kendisine veda ziyaretinde bulunan İsrail'in Ankara  Büyükelçisi Pinhas Avivi'ye, açıklamaların Türkiye'de yarattığı hayal  kırıklığını dile getirmişti.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Tan da halen tatilde bulunan Olmert ve  Livni Kudüs'e döndüklerinde, Türkiye'nin mesajlarını yineleyecek.

Tan, Türkiye'nin İsrail ile  ilişkilere verdiği önem kadar, İsrail'in de ilişkilere aynı önemi  verdiği inancında olduklarını belirterek, "Bu açıklamaların hukuki ve  tarihi mesnedi yoktur. Mutlaka düzeltilmesi icap eder" dedi.

Tan, açıklamaların, hem ABD hem de İsrail ile mevcut olan stratejik  ilişkilerle bağdaşmadığının altını çizerek, "Bunun böyle kalmasına  müsaade edilemez" diye konuştu.

Tan, Gerek İsrail yönetiminin ve gerekse İsrail kamuoyunun, Türkiye'nin  bu konudaki hassasiyetini iyi bilip anladıklarını da dile getirdi.

ADL Ulusal Direktörü Abraham Foxman imzasıyla salı günü yayımlanan  açıklamada, ADL'in 1915 olaylarının “soykırım” olduğu kanısına vardığı  dile getirilmiş, ancak bu konuda Kongreden tasarılar geçirilmesi  yönündeki çabalara ADL'in karşı çıkmaya devam edeceği kaydedilmişti.

Bu açıklamanın ardından bu sabah gelen ve ADL Ulusal Başkanı Glen Levy  ile Ulusal Direktörü Abraham Foxman'ın imzalarını taşıyan ikinci bir  açıklamadaysa kuruluş, Türkiye'nin Ermenistan ile ortak bir komisyon  kurulması yönündeki önerisine destek vererek, uzlaşma amacıyla iki  ülkeyi bir araya getirmeye çalışacağını duyurmuştu. Açıklamada, bu  kez birçok tarihçinin 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelediği  iddia edilmiş,ancak bu konunun akademik olarak daha fazla  araştırılabileceği kaydedilmişti.


HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın