KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Taşeron işçilerin mağduriyetlerini sordu

Taşeron işçilerin yaşadıkları sorunları Meclis gündemine taşıyan BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken: “Bingöl’de Belediye, Milli Eğitim ve Karayolları alanlarında taşeron firmalarda çalışan emekçiler maaş alamamaktan ve haklarını savunamamaktan dolayı büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar” dedi.

Taşeron işçilerin mağduriyetlerini sordu
15 MART 2013 CUMA 10:04
0
2105
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, taşeron işçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiği soru önergesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Anayasanın 96'ıncı ve İçtüzüğün 99'uncu maddesi gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Baluken: “AKP iktidarı dönemi ile beraber kadrolu ve güvenceli çalışma biçimleri aşınmıştır. Bu çalışma biçimleri yerine esnek ve güvencesiz çalışma biçimleri ikame edilmiştir. Taşeronlaştırma iş gücü piyasasında merkeze alınmış, bu da gerek iş gücü piyasası açısından gerekse de sosyal huzur açısından büyük sorunlara neden olmaktadır. Bu anlayışla bir taraftan kamu minimize edilmekteyken diğer taraftan emekçiler mağdur edilmektedir” dedi.

Baluken: “Bu durumun en somut örneklerini Bingöl ilimizde tecrübe etmekteyiz. Bingöl ilimizde Belediyeye bağlı taşeron firmalarda çalışan emekçiler 5 aydır maaş alamamakta, yine Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karayollarına bağlı çalışan taşeron işçiler de büyük sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Gerek Bingöl Merkezde gerekse de İlçelerinde Belediye, Karayolları ve Milli Eğitim hizmetleri veren emekçilerin maaşlarının ödenmemesi toplumsal huzursuzluklara neden olmaktadır. Halka her alanda hizmet eden bu emekçilerin hak ettikleri maaşlarının ödenmemesi hususunda Bingöl halkı Bakanlığınızın emekçilerin lehinde bir çalışma başlatmasını talep etmektedir” ifadelerini kullandı.

Baluken, önergesinde şu sorulara cevap aradı:

1) Bingöl İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri kaç tane taşeron firma ile çalışmaktadır? Bu firmalar toplam kaç personelle, hangi alanlarda Milli Eğitim Müdürlükleri işlerine merkez ve ilçelerde hizmet vermektedir?

2) Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı İlçe Müdürlüklerin hizmet alımı yaptığı firmalarda taşeron işçi olarak çalışan emekçilerden merkez ve ilçelerde çalışanların kaç aylık maaşı ödenmemiştir? Bu emekçilerin maaşlarının ödenmeme gerekçesi nedir?

3) Emekçileri kamu adına çalıştıran firmaların maaş ödemesi yapmaması durumunda söz konusu firmalara yönelik herhangi bir yaptırım uygulanmakta mıdır? Bu şekilde yaptırıma tabi tutulan firmalar hangileridir? Söz konusu yaptırımlar nelerdir?

4) Bingöl'de Belediye, Milli Eğitim ve Karayolları alanlarında taşeron firmalarda çalışan emekçiler maaş alamamaktan ve haklarını savunamamaktan dolayı büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Emekçilerin mağduriyetlerini gidermeye yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?

5) Bingöl'de çalışan taşeron işçiler muhtelif sorunları ve çözümlerini Bingöl Valisi başta olmak üzere tüm mülki amirlere iletmiştirler. Söz konusu kamu görevlileri tarafından sizlere iletilmiş bu yönlü bir çalışma var mıdır?

6) Bingöl Belediyesi bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan emekçilerin ödenmeyen beş maaşı ne zaman ödenecektir? Maaş ödemesi yapmayan ilgili firmalar ve belediye hakkında herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır?

7) Bingöl başta olmak üzere tüm Türkiye'de Yargıtay kararları ile kadrolu işçi olarak kabul edilen Karayolları hizmet işçileri işten çıkarılmaktadır. Kesin karar yetkisine sahip üst mahkeme kararının hiçe sayılması hukuki midir? Söz konusu işçilere kadrolu güvenceli bir iş verme konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?

8) 2013 yılı Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı ilçe müdürlükleri bünyesindeki hizmet alımı işleri hangi firmalara verilmiştir? Bu firmalar ihaleyi hangi usulle kazanmıştır? Firma sahiplerinin Bingöl siyasetinde ismi geçen kişilerle akrabalık bağı var mıdır?  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın