KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
16 °C Çoğunlukla açık

Tasalı: islama saldırdılar

HÜDA PAR Solhan ilçe kongresinde konuşan İl Başkanı Tasalı, 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili; “Dikkat edin bu saldırılarda sadece HÜDA PAR’a değil, sakallı, külahlı, sarıklı, cübbeli, çarşaflı, tesettürlü bacılarımız, 17 yaşındaki gençlerimiz, 75 yaşındaki yaşlı amcalarımız, ninelerimiz bu vahşilerin saldırısına uğradı” dedi.

Tasalı: islama saldırdılar
09 ARALIK 2014 SALI 05:26
0
4534
0
AA aa

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Solhan İlçe Teşkilatının 1. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede konuşan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, 98 partiden farklı olarak referanslarının İslam olduğunu söyledi.

Rakip partilerin kaynaklarının kominizim, sosyalizm, liberalizm gibi düşünceler olduğunu ifade eden Tasalı: “Bunlar birer beşer tarafından ortaya atılan düşüncelerdir. Beşeri düşünceler sahipleri ile sınırlı düşüncelerdir. Onların ölümüyle onların düşünceleri ölür. Bu defa başka bir düşünce ortaya çıkar. Hiçbir zaman toplumlar insanlar düşüncesiz kalmazlar. Dolayısıyla partimizin kadrini kıymetini iyi bilmemiz lazım. Yanı partimizi yaşatmak büyütmek için hepimizin gayret göstermesi gerekir” dedi.

“HEPSİ BİR OLSA BİZE YETİŞEMEZ”

Ülkenin yüzde doksanının Müslüman olmasına karşı İslami referans alan, İslami projeler sunan başka bir partinin olmadığını ifade eden Tasalı: “Dolayısıyla biz kemiyet olarak onlar kadar olmaya biliriz. Ekonomik veyahut dünya gözü ile maddi gözle olayları değerlendirdiğimiz zaman belki onların yüzde biride olmaya biliriz. Fakat keyfiyet açısından 97 parti hepsi bir olsa bir araya gelse bize yetişemez. Yani bizim kadar güçlü bir dayanağı yoktur. Niye çünkü biz dedik ya biz ölümsüz bir varlığın Allah'u Teâlâ'nın göndermiş olduğu bir düşünceye dayamışız sırtımızı, diğerleri ise bir beşere dayamış. Bu ülke yüzde doksanı Müslüman olup maalesef İslami referans alan İslami muhalefet edecek İslami değerlerimizi önceleyecek topluma sunacak İslami projeler sunacak bir parti yoktur. Tek tük benzer partiler vardı akıbetinin ne olduğunu görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“PARTİMİZİN 21 ŞUBESİ YAKILMAK İSTENİYOR”

Tasalı, 12 Eylül'den bu yana yeni kurulmuş herhangi bir siyasi partinin bu kadar saldırıya maruz kalmadığını ifade ederek: “Bir gün içerişinde sözde demokratik bir hak talep edeceksin siyasi bir partinin barış dilendirildiği demokrasinin zirve yaptığı Türkiye'nin idealinin konuşulduğu bir dönemde bir siyasi partinin talimatıyla Hüda Par'ın bölgede yirmi bir şubesi yakılıyor, saldırıya uğruyor. Burada demokrasi ve barışı dilendirenlerin özgürlüğü dilendirenlerin bunu düşünmesi lazım”dedi.

“6-8 EKİM'DE İSLAM'A SALDIRI YAPILDI”

HÜDA PAR'a yönelik yapılan saldırıların yeterince kınanmadığını kaydeden Tasalı, şöyle devam etti: “Bunların hiç birinde kınama görmedik. Bakın özgürlüklerden bahsediliyor, eşitliklerden bahsediliyor, demokrasilerden bahsediliyor, barıştan bahsediliyor bunların konuşulduğu bir zamanda bizin partinin 21 şubesi bir vahşet örneği sergilenerek yakılmak isteniyor. İşlenen cinayetleri bile saymıyoruz. Hüda Par'a neden saldırılara maruz kaldı? Bu coğrafyada sistemi savunan temsil eden partiler var. Liberalizmi savunun partiler var. Bu partilerden hiçbiri saldırıya uğramıyor. Bu saldırganların bir tek hedefi var o da Hür Dava Partisi niye bunu oturup iyi müzakere etmemiz lazım. Böyle bir parti belki yüzdelik dilimini aşmamış partiye neden saldırı söz konusu bunu hepimiz 6-8 Ekim olaylarını saldırganlığını iyice değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlar bu sadece Hüda Par'a yapılan bir saldırı değildir. Hüda Par'ın dayanmış olduğu dünya görüşüne saldırıdır. Nedir o? İslam'dır! Dikkat edin bu saldırılarda sadece Hüda Par değil, sakallı, külahlı, sarıklı, cübbeli, çarşaflı, tesettürlü bacılarımız, 17 yaşındaki gençlerimiz, 75 yaşındaki yaşlı amcalarımız, ninelerimiz bu vahşilerin saldırısına uğradı. Bunlar niçin saldırıya uğradı ölümsüz bir dinin kisvelerini yaşam tarzını kendi üzerlerinde yaşatıyordu. Topluma örnek oluyorlardı.”

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde mevcut ilçe başkanı Sadrettin Kırım, güven tazeledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın