KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Tarihi şeyh said camii yardım bekliyor

Genç ilçesinin en eski camisi olan Merkez eski Camii(Şeyh Said Camii) inşaatının devam etmesi ve biran önce tamamlanması için Cumhuriyet mahallesi sakinleri, hayırsever, duyarlı vatandaşlara ve iş adamlarına destek çağrısında bulundular.

Tarihi şeyh said camii yardım bekliyor
15 MART 2015 PAZAR 23:29
0
2121
0
AA aa

 Camii İnşaatının tamamlanması için hayırseverlerden destek beklediklerini mahalle sakinlerinden Ahmet Cana: “Halk arasında Şeyh Said Camisi olarak bilinen ve öyle isimlendirilen eski merkez camisi nüfusun artması ile ihtiyaca cevap veremediği için mahallelilerin istişaresi sonucunda yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. İlgili resmi kurumlar bu konuda gereken ilgi ve desteği sağlayacaklarını belirttiler. Cami inşaatına maddi destek vereceği vaadinde bulunanlar oldu. Bu vaatlerde bulunanların bir kısmı sözünde durdu bir kısmı da bekliyor. Yüce rabbim hepsinden razı olsun, muhakkak ki miskali zerre kadar hayır işleyen karşılığını bulacaktır. Camii yıkıldıktan sonra caminin tarihi dokusu niçin bozuldu, yeni merkez camii varken bu caminin yapılmasına gerek var mıydı diye olumlu olumsuz birçok eleştiriler yapıldı. Herkesin görüş ve düşüncelerini saygı ile karşılamak gerekir. Ama ortada bir gerçek var o da Caminin genel istişare sonucu yıkılıp yeniden yapıldığıdır. Bizlere düşen bu hayırlı işi bir tarafından tutup hayırla sonuçlandırmaktır. Camimiz yaklaşık 720 metrekarelik bir alanda yapılıyor. Özveriyle çalışan değerli kardeşlerimizin çabasıyla Caminin kaba inşaatı bitti bitecek gibi fakat birikmiş olan borçlarından dolayı camii inşası sekteye uğramış durumda. Cami inşaatının şuan itibarıyla 80 000 (80 milyar) civarında borcu bulunuyor. Camii inşaatının devam edebilmesi için bu borcun ödenmesi gerekiyor. Sonuçta hayırlı bir iş yapılıyor ama bu hayırlı iş yapılırken kimsenin mağdur edilmemesi, çalışanların alın teri kurumadan haklarının verilmesi gerekiyor” dedi.

Cana: “Camii inşaatımızı yaşlılık, dul ve emekli maaşı alan hayırsever vatandaşlarımızın bağış ve destekleri ile bugüne kadar getirebildik. Mahalleli olarak geliri az gözü tok olan bu kardeşlerimize, ağabeyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu kardeşlerimizin aylık gelirleri, ayda 500-600 TL'lik sigara içen, çocuğuna ayda 500-600 TL harçlık veren, dünyalık için gözü kapalı milyarlar harcayan kimseler kadar yoktur ama Allah'a hamdolsun tüm sıkıntılara rağmen eserleri meydandadır. Destek olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

DUYARLI VE HAYIRSEVER OLAN HERKESİ CAMİİ İNŞAATINA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Duyarlı ve hayırsever vatandaşları camii inşaatına destek olmaya çağıran Cana “Bugün Yeni Merkez Camimiz Cuma namazlarında ihtiyaca cevap veremeyecek durumda. Bazen Cuma namazında camiye gelip de namaz kılacak yer bulamayıp başka camiye gitmek zorunda kalanlara şahitlik ediyoruz. Bu ihtiyacın karşılanması ve ortada bekletilen bir cenaze gibi duran Camii inşaatının tamamlanması için özellikle Bingöl il sınırlarının içinde veya dışında yaşayan tüm hayırsever hemşerilerimizi, sivil toplum kuruluşlarını, varlıklı iş adamlarımızı, etkili veya yetkili herkesi bu hayırlı işe destek olmaya çağırıyoruz.

BU HAYIRLI İŞTE SİZİN DE BİR TUĞLANIZ BULUNSUN

Banka hesabıyla destek olmak isteyen kardeşlerimiz ‘Genç Daraheni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin 0360 65529994 5001 nolu ziraat bankası hesabından destek verebilirler. Allah'ın izniyle birlikte bu Camimizin İnşaatını bitireceğiz ve Cumhuriyet mahallelileri olarak camimizin isminin Şeyh Said Camisi veya Feqi Hesen Camisi olması için yetkili makamlara müracaatta bulunacağız” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın