KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Taraf, bu kez erdoğan'ı vurdu

Başbuğ'un açıklamaları karşısında dün geri adım atmayan ve sert cevap veren Taraf gazetesi, Başbuğ'a destek veren Erdoğan'ı hem manşetten, hem de yazarlarıyla vurdu.

Taraf, bu kez erdoğan`ı vurdu
17 EKİM 2008 CUMA 14:07
0
1221
0
AA aa
Haber Merkezi / TİMETURK

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un Taraf Gazetesi'ni hedef alan "akacak kanın sorumlusu" ve "yerinizi belirleyin" sert ifadelerinin yankıları sürüyor.

Açıklamalar kamuoyunda tepkiyle karşılaşırken Başbakan Erdoğan dün yaptığı açıklamasında, Org. Başbuğ'a destek vererek, yanında yer aldığını ifade etmişti.

Başbakan, Taraf'a yüklenirken de Org. Başbuğ'un ifadelerini kullanan açıklamalar yapmıştı. Başbuğ'un açıklamaları için "Genelkurmay Başkanımız da haklı olarak buna vurgu yapmıştır diyen Erdoğan, "elbette basın hürdür. Eleştirme hakkı da vardır. Buna mukabil kendilerine yapılan eleştirilere de cevap hakkı vardır. Verilen cevabın üslubundan ve sertliğinden şikayet edenler önce dönüp bir de kendilerine baksınlar." demişti. Başbakan ayrıca, "Terör sadece bizim değil insanlığın düşmanı. Basın dahil herkes nerede durduğunu bilmeli. Kimse terörü cesaretlendirme hakkına sahip değildir. Biz haklıyız ve doğru yerdeyiz, Gerisini yanlış yerde duranlar düşünsün." ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un açıklamaları karşısında geri adım atmayan Taraf Gazetesi, Başbakan karşısında da aynı tavrı sergiledi ve cevabını manşetten aynı sertlikle verdi.

Taraf Gazetesi Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları için "Paşasının Başbakanı" manşetini kullanırken, "Şemdinli'de Büyükanıt'ın arkasında duması eleştirilen Başbakan şimdi de Aktütün haberleri nedeniyle medyayı tehdit eden Başbuğ'a sahip çıktı" cümlesiyle haberini verdi.

AHMET ALTAN'DAN ERDOĞAN'A "MUSA - FİRAVUN" HATIRLATMASI

Öte yandan Başbuğ'un açıklamalarına dün aynı sertlikle cevap veren Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan bugün de Erdoğan'a yönelik sert bir yazı kaleme aldı.

Altan, Genelkurmay Askeri Savcılığından Taraf Gazetesi'ne gelen iki ayrı kağıdı eleştirirken söz dönüp dolaşıp Başbakan Erdoğan'ın dünkü yaptığı açıklamalar geldi.  "Bu da öyle bir başbakan" başlıklı yazısında, Erdoğan için şu ifadeler yer verdi:

"Bu utanç verici zorbalığı önleyecek olan kim?... Siyasi iktidar elbette... Ama iktidardakiler birşeyler yapıyorlar mı? Yapmıyorlar. Onun yerine başbakan kalkıyor, parmağını sallayarak kendi halkını tehdit eden genelkurmay başkanını destekliyor. Ne ölen çocukların hesabını soruyor, ne çarpık bir hukuk sisteminiz düzeltmek istiyor. Tehditkar bir generalin tehditlerine kendi tehditlerini ekliyor. O generalin üslubuyla "gerçekleri öğrenmek isteyenlere" karşı çıkıyor. Paşasıyla iyi geçinecek.

"MUHTIRAYA KARŞI KENDİ İKTİDARINI KORUYAN BAŞBAKAN İŞ ÇOCUKLARA GELİNCE CESARETİ KAYBOLDU"

Geçen yıl başbakana verilen muhtıranın altında o paşanın da imzasıı vardı. O zaman o muhtıraya başbakan cesaretle karşı çıkmıştı. Arkasında bulduğu halk desteğinin nedenleri arasında, gösterdiği o cesaretle bulunuyordu. Kendisini ve iktidarını cesaretle korudu. İş çocuklarını korumaya gelince o cesaret uçtu gitti. Çocuklar ölüversin ne olacak, iktidardan önemli mi? Daha önce de böyle yapmıştı.

"KENDİNE MUHTIRA VERENLERLE İŞBİRLİĞİ YAPSIN"

Şemdinli de suçların ortaya çıkarılmasın engellemiş, olayı aydınlatmaya çalışan savcının meslek hayatına sona erdirmişti. Askerle anlaşmanın kendi iktidarına yardım edeceğini sanmıştı. Ne kadar yanıldığını cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yediği muhtırayla gördü. Askerle işbirliği yapmaya çalışan her politikacı sonunda bu gerçekle karşılaşır. Ama anlaşılan gördüğünü pek algılamamış. Şimdi aynı şeyi bir daha deniyor. Ölen çocuklara, özgürlüğe, halkın gerçekleri öğrenme hakkına, demokrasiye, hukuka değil, bir generalin tehditlerine, gerçeklerin saklanmasını isteyen zorbalığa sahip çıkıyor. Çıksın. Kendine muhtıra verenlerle işbirliği yapsın. Onların gazetecilere verdiği muhtırayı desteklesin. Katılsın muhtıracıların arasına. Bu ülke, bu halk özgürlüğü hak ediyor. Tehditkar generaller, işbirlikçi poltikacılar, elele verselerde bunu engelleyemezler.

"HER FİRAVUN'UN MUSASI VARDIR"

Her firavunun bir Musası vardır. Buranın Musası, buranın özgürlüğüne acıkmış halkıdır. Gün gelir, devran döner, bu Musa, Firavunlara bunun hesabını sorar.

YASEMİN ÇONGAR: BÖYLE BAŞBAKANA BÖYLE KOMUTAN

Ayrıca Taraf Gazetesi yazarı Yasemin Çongar da bugünkü köşesinden Başbakan'a sert çıktı. Erdoğan'ın bu defa kamuoyunun bilgilenme hakkına yönelik bir muhtıraya katılmakta beis görmediğini vurgulayan Çongar, "Erdoğan Şemdinli'deki ayıbını tekrarladı... Açıklamasıyla askeri vesayete omuz vererek iktidar olma hakkından ve görevinden bir kez daha feregat etti" diye yazdı.

İşte Taraf'ın bugünkü manşeti

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın