KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2025 Cumartesi
°C

'Talip olunan kooperatif değil, ülke yönetimidir'

Bingöl'de AK Parti İl Başkanlığı'nda konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'Yönetime talip olunan değerli arkadaşlar, basit bir tane apartman kooperatifi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmeye talip olacaksınız. O zaman orada o iradenin ortaya çıkması lazım. Kimde var o Recep Tayyip Erdoğan'da var' dedi.

`Talip olunan kooperatif değil, ülke yönetimidir`
30 EKİM 2022 PAZAR 21:03
13
1671
1
AA aa

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi. İlk önce Solhan ilçesine gelen ve esnafları ziyaret eden Bakan Muş, daha sonra kent merkezine gelerek Ticaret Sanayi Odası'nda iş adamları ile görüştü.

Basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından Bakan Muş, valilik binasına gidere şeref defterini imzaladı. Vali Kadir Ekinci'den çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Muş, daha sonra belediye yeni hizmet binasını ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden ve burada açıklamalarda bulunan Bakan Muş, milletten 5 yıl daha yetki istediklerinin altını çizdi.

Bakan Muş, “Şimdiye kadar bizim arkamızda dimdik bu millet durdu ve biz onlardan 5 yılda bir yetki istiyoruz. AK Parti döneminde enflasyon, alındığı yerlerden tek haneli seviyelerde tutuldu. Son yılları saymazsanız, ortalaması yüzde 8-9 civarındadır. Tek haneliye indirmiştik, son dönemlerde enflasyonda bir artış var. Türkiye'nin etrafındaki çembere bakın, yaşanan gelişmelere, yaşanan olumsuzluklara, istikrarsızlıklara, buna rağmen büyümesini sürdürmeyi başarmış bir ülke. Türkiye, 250 milyar dolar ihracat hedefini bu yıl gerçekleştirmiş olacak. Dış ticaretinde 550 milyar dolara hatta daha yukarısına yaklaşmış bir ülke. Nereden bakarsınız bu ülkenin 100 milyar dolara yakın hizmet ihracatı var. Biz hep mal ihracatından bahsediyoruz ama bir de 100 milyar dolar hizmet ihracatı var bu ülkenin. Yani mal ve hizmet ihracatı aslında 350 milyar dolarlara yaklaşmış bir ülke. Bunlar önemli rakamlar. Mal ve hizmet ihracatına bir de dış ticaretin tamamını aldığınız zaman 650 milyarın üzerine çıkan devasa bir ekonomisi var Türkiye'nin. Ve son dönemde yaşanan bütün badirelere rağmen Türk ekonomisi büyümesini sürdürüyor. Burada sorsam size, Türkiye'de gıda da erişim problemi olacak. Kimsede o endişe var mı? Çünkü Türkiye bu tedariki sağlamada 20 sene boyunca yaptığı yatırımlarda bunu garanti altına aldı. Türkiye'nin ürettikleri, Türkiye'nin tüketecek seviyede. Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülke hatta ihracat yapabilen bir ülke” dedi.

“Biz hepimiz bir araya geldik, görünen 6 kişi görünmeyenlerle beraber 8 kişiyiz, 9 kişiyiz neyse”

Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin iradeye sahip olması gerektiğini, o iradenin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olduğunu söyleyen Bakan Muş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Biz bir tane belediye başkanı seçtik Bingöl için. Bingöl belediye başkanı bir tane, iki tane seçmedik veya 3 tane seçmiyoruz, bir kişi seçiyoruz. 3-4 tane olsa kavga ederler. Yönetemez adam Bingöl'ü. Bir tane belediye başkanı var. Değerli arkadaşlar, biz hepimiz bir araya geldik, görünen 6 kişi görünmeyenlerle beraber 8 kişiyiz, 9 kişiyiz neyse, hep beraber idare edeceğiz, hep beraber yöneteceğiz ortak karar alacağız, Cumhurbaşkanı seçilince o bize gelecek soracak biz ona göre söyleyeceğiz gidecek o da yönetecek. Böyle bir yönetim şekli olabilir mi değerli arkadaşlar. Bu yürür mü? Bir belirsizliğe götürür Türkiye'yi. Çünkü irade koyması gerekiyor liderin. İrade koyamazsa, Türkiye Cumhuriyeti dediğiniz 86 milyon nüfusu olan 1 trilyon dolarlık ekonomisi 700 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmi ile devasa bir ülke. Avrupa ile Asya arasında, bir ucu Kuzey Afrika'ya, bir ucu Ortadoğu'ya, bir ucu Kafkaslara bir ucu balkanlara, doğu Avrupa'ya dayanan bir ülke. Yönetime talip olunan değerli arkadaşlar, basit bir tane apartman kooperatifi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmeye talip olacaksınız. O zaman orada o iradenin ortaya çıkması lazım. Kimde var o Recep Tayyip Erdoğan'da var.”

Bakan Muş'un Bingöl ziyaretine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan eşlik etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96269)
31 Ekim 2022 Pazartesi 07:12
Akp nin içindeki fetöcü milletvekilleri temizlenmediği sürece akp ye oy moy yok özelikle mevcut 2 milletvekili ile bu iş yürümez bingöl halkı ikisinide istemiyor...
26.04.2025
00:53
Devlet memurluğuna 35 yaş sınırı geliyor: Teklif TBMM`de
Devlet memurluğuna 35 yaş sınırı geliyor: Teklif TBMM'de
TBMM'ye sunulan teklif, kamuya girişte 35 yaş sınırı getirilmesiyle birlikte kamu yönetimi ve kamu personel sisteminde önemli değişiklikler içeriyor.
26.04.2025
00:23
Başkan Özturan`dan protokol tribünü ricası
Başkan Özturan'dan protokol tribünü ricası
12Bingölspor Kulübü Başkanı M.Engin Özturan, şampiyonluğun ilan edilmesi beklenen pazar günkü Batman Kayraspor maçında protokol tribünü talepleri için 'Lütfen anlayış gösterilsin' ricasında bulunurken, taraftara da 'Bingöl'e yakışır bir misafirperverlik gösterilmeli' çağrısında bulundu.
25.04.2025
17:36
Bingöl`de 58 işletmeye 3 milyon 600 bin liralık ceza!
Bingöl'de 58 işletmeye 3 milyon 600 bin liralık ceza!
Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce gıda güvenliği kapsamında yürütülen denetimlerde 16 ayda 58 işletemeye 3 Milyon 594 Bin 112 Bin TL ceza yazıldı. İl Müdürlüğü, denetimlerin aralıksız süreceğini duyurdu.
25.04.2025
17:12
Bingöl`de zincirleme kaza: 6 yaralı
Bingöl'de zincirleme kaza: 6 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i ağır 6 kişi yaralandı. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.
24.04.2025
17:48
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir evde yapılan aramada ruhsatsız silah ve çok sayıda fişek ele geçirildi.
24.04.2025
17:35
Bingöl`de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın