KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Talep ediyorlar ama yıkım kararı çıkmıyor!

1991 yılında inşa edilen 2003 ve 2005 depremlerinde hasar gören minare, teknik rapor ve incelemelere rağmen bir türlü yıkılmadı. Mühendisler tarafından incelenen minare, Kahramanmaraş depremlerinin ardından da yıkılmadı.

Talep ediyorlar ama yıkım kararı çıkmıyor!
06 MART 2023 PAZARTESİ 17:51
3
1860
1
AA aa

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından uzmanların uyarıda bulunduğu ilk yer Bingöl olmuştu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Bingöl'de vatandaşlar endişe içerisinde. Bingöl'ün Arıcılar Köyünde cami minaresi, 2003 depreminden bu yana yaşanan her depremde hasar görmesine rağmen yıkılmadı. İlgili kuruluşlarca deprem performans analizi yapılan minare, rapor sonucuna rağmen yıkılmadı. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından minare gözle görülür bir şekilde hasar ve eğim artarken, minarenin yıkılması talep ediliyor. Kahramanmaraş depremlerinin ardından minare, mühendisler tarafından gözlemsel olarak tekrar incelendi. Hasarlı minare için tekrar yıkım kararı alınmadı.

İlgili kurumlara defalarca resmi olarak başvurulmasına rağmen, kurumlar minarenin yıkımı için 2003'ten bu yana herhangi bir girişimde bulunmadı. 2013 yılında cami minaresinde yapılan deprem performans analizinde, 1991 yılında inşa edilen minarenin 2003 ve 2005 depremlerine maruz kaldığı ve minarenin alt kısmında çatlaklar tespit edildiği yer aldı.

Evinin camiye çok yakın olduğunu belirten bir köy sakini, “Yıllardır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, AFAD İl Müdürlüğüne, Bingöl İl Özel İdaresi ve Bingöl İl Müftülüğü gibi kurumlara resmi olarak başvuruda bulunuyoruz. Yapılan teknik çalışmalara rağmen minarenin yıkımı gerçekleşmedi. Minare her deprem sonrasında eğimi biraz daha artıyor. Kahramanmaraş depremi Bingöl'de de büyük bir şiddette hissedildi. Minaredeki hasar gözle görünür bir şekilde arttı. Hasarın olduğu teknik raporlarda da mevcut. Başvurduğumuz bütün kurumlar, kendi sorumluluklarında olamadığını söyleyip bizi sürekli yönlendirdiler. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından tedirginliğimiz arttı. Minarenin evimizin üzerine düşmesinden endişe ediyoruz. Minareyi incelemek için bir mühendis ekibi geldi ve gözlemsel olarak incelediler. Minaredeki eğimi hesaplamak için tekrar geleceklerini söylediler ama gelen olmadı. Minare taştan yapılmış ve her gece üzerimize düşecek endişesi yaşıyoruz. Minarenin yıkılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99004)
07 Mart 2023 Salı 13:36
koskoca bir köy bir minare yıkamıyor mu yaparken kimseye sorma yıkarken devleti göreve çağır yakışmamış
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın