KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Sütaş yatırımına son nokta!

Doğu Anadolu bölgesinde büyük çapta süt entegre tesisinin olmadığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “İnşallah bu anlamdaki ilk tesisi Bingöl’e kazandırmış olacağız. Çok şükür Sütaş yatırımına son nokta konmuş oldu” dedi.

Sütaş yatırımına son nokta!
24 ARALIK 2016 CUMARTESİ 00:25
0
2427
4
AA aa

İzmir'in Tire ilçesinde SÜTAŞ Entegre Tesisleri'nin açılış törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, akşam saatlerinde havayoluyla Bingöl'e geldi.

Bingöl Havalimanı'nda Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve kurum amirlerince karşılanan Yılmaz, Sütaş'ın Bingöl'e yapmayı planladığı yatırımı değerlendirdi.

Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Sütaş'a Bingöl'e yatırım yapma çağrısı yaptığını belirten Yılmaz, “sayın tarım bakanımız, sayın başbakanımız ve sayın cumhurbaşkanımız Sütaş'ın gelip Bingöl'e yatırım gerçekleştirmesi hususunda çağrılarını yaptılar. Huzurunuzda öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza Bingöl adına şükranlarımızı sunmak istiyoruz.  Bu çağrıları da, Sütaş'ın yöneticisi Muharrem Yılmaz olumlu yönde niyet beyanında da bulunmuş oldu. Yani en üst düzeyde bu yatırım niyeti teyit edilmiş oldu, tescillenmiş oldu.” dedi.

Sütaş yatırımla birlikte istihdamın artacağını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu yatırımla birlikte doğrudan istihdamın yanı sıra, dolaylı olarak da çok sayıda insanımız istifade etmiş olacak. Özellikle süt yetiştiricileri çiftçilerimiz istifade edecekler. Bu belli ölçekte diğer yatırımları da desteklemiş olacak. Bahsettiğimiz tesiste entegre bir tesis, Doğu Anadolu hayvancılık bölgesi diyoruz, hayvan varlığının çok önem taşıdığını söylüyoruz ama maalesef Doğu Anadolu'da bir tane bile entegre süt tesisi yok bu ölçekte. İnşallah bu anlamdaki ilk tesisi Bingöl'e kazandırmış olacağız. Bununla birlikte süt üretimi ve hayvancılıkta gelişmiş olacak. Hem doğrudan istihdam hem de sözleşmeli süt alımı şeklindeki süt alımından dolayı binlerce aile bundan istifade etmiş olacak. Çok geniş bir coğrafyada süt toplama işi gerçekleşmiş olacak.”

Bingöl'ün Sütaş yatırımı için ciddi anlamda hazırlıklar yaptığını ifade eden Yılmaz, “Sütaş ile ilgili epeydir bir çalışma yapılıyor. Üniversitemizde meslek yüksekokulunda bölümler açıldı. İleride bu Sütaş yatırımlarını destekleyici bölümleri kurduk ve belli aşamaya getirdik. Toplulaştırmayı da değerlendirerek bu yatırımın yapılacağı alanı oluşturduk. Yani kısacası epeyce ön hazırlıkları yaptık bu konuda ama tabi ki istediğiniz kadar ön hazırlık yapın son noktayı koymadığınız sürece bu işler olmuyor. Çok şükür bugün son nokta konmuş oldu” diye konuştu.

Sütaş yatırımını değerlendiren Vali Köşger ve Belediye Başkanı Barakazi'de, yatırımın Bingöl için önemli olduğunu vurgulayarak, hayırlı olmasını diledi.

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kemal kartal (@Misafir_20130)
29 Aralık 2016 Perşembe 10:52
hayaldi gerçek oldu
kemal kartal (@Misafir_20129)
29 Aralık 2016 Perşembe 10:51
Hayaldi gerçek oldu maşallah vekil bey haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hadi bakalım bir seçim daha götürürsünüz sütaşla artık yalanmı gerçek olacak haydi bakalım bingöl izleyin vekilinizi
kemal kartal (@Misafir_20119)
26 Aralık 2016 Pazartesi 10:39
Sen bakandın elinde o kadar imkan vardı kocaman bir hiç ve uzun süreli yatın tamda yatırımlar senin elindeydi.karadenizde deniz doldurulup stad yapılyo,havaalanı yapılyo,yol yapılyo denizin altından arabalar ternler için yol yapılyo daha neler sayayım sen bingöle bütün nimetler eklinde olmasına rağmen bi kıytırık köprü,bir kavşak,bir hastane oda küçük, bi küçük terminal onunda kavşağı yok, yapamadın.sadece okullara yalakacıların ismini vermekten başka naptılar.oysa sen çok şey yapabilirdin yollar,stadyum,hastane köprü,sütaş,ama geç kalındı artk
kemal kartal (@Misafir_20118)
26 Aralık 2016 Pazartesi 10:33
Zafer kazanmış komutan edasıyla apar topar bingöle gitini gece yarısı uçakla vali by de il protokol kurallarını madara ederek seni karşılamaya gelyo hangi protokolde var vali vekili her defasında havaalnına götürecek ve gidip uçak kapısında karşılicak. belediye zaten tam facia hertaraf pislik anlatmaya gerek yok.Sütaş ta Reis tarafından verilen birmüjde, sen ve senin ekibin artık bi 5 yılda sütaş tan gidersiniz.önemli olan icraat kardeşim söz değil laf değildir.marmaray, avrasya tüneli,3.köprü,3.halanı, ılgaz tüneli,ovit tüneli, çapakcur köprüs
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın