KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2025 Salı
°C

Sütaş başvuru yaptı!

Sütaş Grubu, Bingöl’de gerçekleştireceği yatırım için “Cazibe Merkezleri Programına” başvuruda bulunduğu belirtildi.

Sütaş başvuru yaptı!
03 ŞUBAT 2017 CUMA 21:40
0
3129
0
AA aa

Sütaş grubu tarafından Bingöl'de gerçekleştirilmesi planlanan Doğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri yatırım planı netlik kazanıyor.

Çeltiksuyu'nda yapılması planlanan tesislerin toplamda yaklaşık 143 milyon dolara finanse edilmesi ön görülüyor. Kurulması ile Bingöl'de ciddi anlamda istihdam sağlayacak olan Sütaş tesislerinin yaklaşık Bin kişilik doğrudan istihdam oluşturması öngörülüyor.

Yatırımın çevre illerin kalkınmasına da etki etmesi ve dolaylı olarak yaklaşık 8000 aileye olumlu etki sağlaması öngörülüyor.

Yatırım kapsamında; damızlık süt sığırı çiftlikleri, eğitim merkezi ve uygulama çiftliği, yem fabrikası, süt ürünleri fabrikası, arıtma ve biyogaz üretim tesisi gibi tesisler planlanmaktadır. Yatırıma başlanmasından itibaren ilk 2 yılda proje ve inşaat faaliyetlerinin tamamlanması, 3. yılın başı itibariyle tesislerin faaliyetlerine başlaması ve işletme döneminin 8. yılında ise bütün entegre tesislerin tam kapasiteye ulaşması öngörülüyor.

Sütaş'ın yatırımlara başlaması ile birlikte, tarım ve hayvancılığın ötesinde, bölgede inşaat, sağım sistemleri, nakliye, ambalaj malzemeleri, bakım onarım yan sanayi, mesleki eğitim gibi birçok alandaki faaliyetleri harekete geçirecek.

Süt toplama, mamul sevkiyatı, yem, hammadde temini ve dağıtımı için toplam 150 araçlık filo çalışacak ve günde Bin ton süt alımı, 107 milyon TL değerinde bitkisel üretim hacmi oluşturacak, bölge çiftçileri yılda 442 milyon TL süt geliri elde edecek. Üretici ve öğrencilere hizmet verecek bir eğitim merkezi ve bir de uygulama çiftliği tesisleri ile bilinçli üretim imkânı oluşacak.

Doğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri yatırımı ile bölgede önemli bir istihdam ve ekonomik canlılık sağlanacak ve Bingöl önemli bir cazibe merkezi haline gelecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2025
16:10
Fas`ta Bingöl Üniversitesi standına yoğun ilgi
Fas'ta Bingöl Üniversitesi standına yoğun ilgi
Fuara bizzat katılarak Bingöl Üniversitesi tanıtımını yapan Rektör Çelik; 'muhtemelen önümüzdeki yıl birçok öğrenci bu vesilesiyle Üniversitemizde okuyacak' dedi.
11.02.2025
15:22
DEM Parti`den GES, RES ve HES tepkisi!
DEM Parti'den GES, RES ve HES tepkisi!
Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde yapılmaya çalışılan bu projeler için yüzlerce dönüm mera arazisinin sermayedarlara peşkeş çekildiğini savunan DEM Parti İl Genel Meclis Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Aydın Kaya: 'Halkın yaşam kaynakları elinden alınmaya çalışılıyor. Zaten can çekişen hayvancılığın bu gidişle bitme noktasına geleceği aşikârdır' dediler.
11.02.2025
13:58
Bingöl`de Silikozis`ten bir kayıp daha…!
Bingöl'de Silikozis'ten bir kayıp daha…!
Silikozis hastalarıyla bilinen ve birçok kayıp veren Karlıova Taşlıçay Köyü'nden bir isim daha hayata veda etti. Karaarslan; 'Bu hastalarımızın hayatları zorlukla geçiyor, yetkililerden ricamız yasadan faydalanmayanlara bir hak daha tanınması' çağrısında bulundu.
11.02.2025
13:35
Trafik cezaları artıyor, hapis cezası geliyor!
Trafik cezaları artıyor, hapis cezası geliyor!
Trafik her geçen gün daha da tehlikeli hale gelmeye başladı, son olarak bir motokuryenin başına gelenler Türkiye'nin gündemine otururken; hükümet yeni yargı paketi ile trafik cezalarını artırmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni düzenleme ile artık hapis cezası da verilebilecek.
10.02.2025
23:32
Bingöl`de 558 Üniversite Öğrencisine İş İmkânı
Bingöl'de 558 Üniversite Öğrencisine İş İmkânı
Başvuruların başladığını bildiren Baycuman: 'Haftada azami 3 güne kadar günlük 7,5 saat olarak uygulanacak olan programlarda katılımcıların programa katılım sağlanan her bir gün için 1.083 TL cep harçlığı, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri karşılanmaktadır.'
10.02.2025
23:30
Bingöl`deki bu tesisler bayram sonrası yıkılıyor
Bingöl'deki bu tesisler bayram sonrası yıkılıyor
Bingöl'de birçok spor aktivitesinin yapıldığı tesisler yıkılıyor. Yıkım ihalesinin bir aya kadar yapılması planlanıyor. İşte yıkılacak spor tesisleri…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın