KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Susuzluk isyanı!

Bingöl’de günlerdir devam eden su kesintileri vatandaşı isyan ettirdi. Kesintilerin nedenine dair herhangi bir bilgisi olmayan vatandaşlar: “Sel yok, heyelan yok. Neden suyumuz akmıyor? Günlerdir bir tek damla suyumuz yok. Tam manasıyla bir rezalet!” dediler ve çok önemli bir öneriyi de paylaştılar.

Susuzluk isyanı!
15 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ 09:41
0
4593
3
AA aa

Her yaz döneminde baş gösteren su kesintileri, hava sıcaklıklarının giderek arttığı bugünler de yeniden etkisini hissettirdi. Şehir merkezinde neredeyse tüm mahallelerde etkili olan su kesintileri, vatandaşa isyan ettiriyor. Yaşanan kesintiler karşısında Bingöl Belediyesi'nin herhangi bir anons yada açıklamada bulunmamasını eleştiren vatandaşlar, günlerdir susuzluktan kıvrandıklarını, günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıklarını söylediler.

Altyapı çalışmaları nedeniyle tüm yolların toz toprak içerisinde olduğuna ve araçların geçişi nedeniyle pencereleri dahi açamadıklarını aktaran vatandaşlar: “Günlerdir suyumuz akmıyor. Neredeyse iki haftadır su sıkıntısı yaşıyoruz ve bu sıkıntının daha ne kadar süreceğini de bilmiyoruz. Her yer toz toprak. Evlerimiz tozdan geçilmiyor. Su olmadığı için temizlik de yapılamıyor. Havalar iyice ısındı. Gündüz tozun toprağın içinde kalan, terleyen insanlar akşam evinde duş alamıyor. Millete koku düştü. Çocuklarımızın banyo ihtiyacını dahi gideremiyoruz. Abdeste alacak su bulamıyoruz. Bunca sıkıntıya rağmen Bingöl Belediyesi'nden tek bir açıklama yok. Muhtarlarımızın da sesiz çıkmıyor. Tam manasıyla bir rezalet!”

Bingöl'ün büyük su kaynaklarına sahip olduğunu ancak bunun avantajlarını yaşayamadıklarını aktaran vatandaşlar, ‘herkes halı yıkıyor, bu da sıkıntıya sebep olabilir' görüşü üzerine şu öneriyi paylaştılar.

“Bingöl Belediyesi hizmet üretmekle yükümlüdür. Şehre yakın, büyük su kaynağının olduğu bir bölgede büyükçe bir alan yapar, beş on tane musluk takar ve halkı, bahar temizliği dönemlerinde halı yıkamak için bu bölgeye yönlendirir. Bu sayede insanlar halısını temizce yıkar, para ödeme stresinden de kurtulmuş olur. Şebeke suyu da şehre yeter de artar bile. Şayet bunu yapmalarına rağmen halı yıkayan varsa cezai işlem uygulasınlar. Ama çözüm bulmadan da ceza yazmamalılar. Bunları düşünebilirlerse sıkıntı bu kadar büyük olmaz”

Sıkıntıyla ilgili bilgi alınan Bingöl Belediyesi Su Şebeke Amirliği yetkilileri, kesintilerin sebebini “su yetersiz, bu yüzünden kesinti uygulanıyor” sözleriyle açıkladılar. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sdsşld sdds (@Misafir_13971)
17 Haziran 2013 Pazartesi 22:39
bingölümüz güzel şehir ama ne mahalle yolları yol nede belediyesi belediye tozdan geçilmiyor caddelerden birde su sıkıntısı oldu tam oldu . yazıklar olsun belediye başkanına
caner bal (@Misafir_13966)
17 Haziran 2013 Pazartesi 10:39
demek Bingöl olarak böyle bir hizmeti hak ediyoruz. Zamanında körük suyunu Genç ve bazı köylere verenlerde suçlu
kaner ertas (@Misafir_13965)
17 Haziran 2013 Pazartesi 10:28
ya bu kadar önemli bir habere neden kimse yorum yapmıyor. belediye başkanı birilerini susturuyor mu yoksa..

4 yıldır bningöl'de yaşıyorum, 4 yazdır bu sıkıntıyı çekiyorum.

bu şehre belediye başkanı atanmasını istiyoruz...
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
16.05.2026
15:21
Bingöl`de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Bingöl'de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Eğitime Destek Platformu'nun Mayıs ayı genişletilmiş il toplantısı, Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim alanında yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.
16.05.2026
15:20
BİŞHAK Başkanı Baysal`dan DEM Parti`nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
BİŞHAK Başkanı Baysal'dan DEM Parti'nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, DEM Parti'nin 'Barış İçin Adım At' temasıyla Bingöl'de düzenlemeyi planladığı yürüyüşe tepki gösterdi. Baysal, Bingöl halkının önceliğinin huzur ve birlik ortamı olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın