Yayladere ilçesine bağlı Sürmelikoç Köyü, üç gündür yangınla boğuşuyor. Alevler köye yaklaşmaya başladı ve evleri tehdit ediyor. Bu durumun hiçbir yetkilinin umurunda olmadığını belirten köy sakinleri, defalarca söylemelerine rağmen kimsenin yangına müdahale etmediğinden yakındı.
Edinilen bilgiye göre Yayladere ilçesi Sürmelikoç köyünün ormanlık alanında 3 gün önce çıkan yangın müdahale edilmediği için ormanlık bölge hala yanmaya devam ediyor. Sürmelikoç köyü sakinleri üç gün önce çıkan ve nedeni tespit edilemeyen yangının 5 hektar alanda devam ettiğini ve giderek köylerine yaklaşmaya başladığını belirtiyor.
Yangının köylerine bir kilometre kaldığını ifade eden köylüler, yangında evlerinin de yanmasından koktuklarını vurguladılar. Yayladere İlçesinde itfaiye aracı olmadığı için Karakoçan ilçesinden itfaiye talebinde bulunduklarını belirten Sürmelikoç köyü sakinleri Karakoçan sınırları içerinde olmadığı için taleplerinin yerine getirilmediğini ifade ederlerken yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.