KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Suriye'ye ikinci yardım tırı

İHH Solhan Şubesi öncülüğünde başlatılan, Solhan Belediyesi ve Eğitim Bir- Sen Solhan Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Solhan’dan Suriye’ye Kardeşlik Eli” kampanyası kapsamında Suriye’deki savaş mağdurlarına, ikinci bir tır yardım gönderildi.

Suriye`ye ikinci yardım tırı
30 MAYIS 2016 PAZARTESİ 22:57
0
4821
0
AA aa

Solhan Belediyesi önünde Tırın hareketinden önce düzenlenen törende konuşan Solhan İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Muhammed Veysi Tunç,” Bugünleri gösteren Rabbimize hamd olsun. Solhan'dan Suriye'deki mazlum ve mağdur kardeşlerimize 2. Tırımızı inşallah ulaştıracağız. Biz inananlar olarak bize düşen sorumluluk şu zulmün ve zilletin izalesi, arzın imarı toplumun ıslahı ve adaletin ikamesidir. Bizde bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte bize destek veren, katkı sunan hayırsever Solhan halkına ve esnafına, Sayın Belediye Başkanımız Abdulhakim beye ve tüm belediye çalışanlarına, değerli Eğitim Bir- Sen camiasına, desteklerini bizden esirgemeyen Binpınar yetkililerine, diğer sivil toplum kuruluşlarına, dini hassasiyeti olan siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Bunun haricinde Ankara'dan, Bolu'dan, Muş'tan, Adana'dan ve diğer farklı illerden bize ulaşan hayırseverlerden de Allah razı olsun. İkinci tırın oluşmasında katkı sunan herkesten her kesimden rabbim razı olsun. Allah burada toplananlardan, emek verenlerden söylem ve eylemi ile destek olanlardan eylesin“ ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, il bazında İHH'nın Suriye yaptığı yardımlar hakkında kısaca bilgi verdi. Gili,” Gönüllü kardeşlerimiz ile birlikte bu zor şartlarda insanların bize emanet ettiği yardımları mutlaka götüreceğiz. Ve canımız pahasına mutlaka orada dağıtacağız. İnsanlar bize güveniyorlarsa bizde bu insanların güvenine layık olmaya çalışacağız. Allah tekrar hepinizden razı olsun. İnşallah bundan sonrada çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecektir” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2026
20:20
AFAD`dan Hak Sahipliği Askı İlanı: Başvurular Başladı
AFAD'dan Hak Sahipliği Askı İlanı: Başvurular Başladı
Bingöl AFAD İl Müdürlüğü, 6 Şubat depremleri sonrası hak sahipliği sürecine ilişkin iki aylık askı ilanını yayımladı. Belirlenen şartları taşıyan vatandaşlar, 3 Ekim 2026'ya kadar gerekli belgelerle başvuruda bulunabilecek.
05.08.2026
19:54
Bingöl, ANALİG Atletizm Grup Yarışmalarına Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, ANALİG Atletizm Grup Yarışmalarına Ev Sahipliği Yapacak
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm 2. Etap 4. Grup Müsabakaları, 10-12 Ağustos tarihleri arasında Bingöl'de düzenlenecek. Organizasyonda 16 ilden 209 sporcu madalya mücadelesi verecek.
05.08.2026
19:38
Bingöl`de İki Farklı Noktada Yangın Paniği
Bingöl'de İki Farklı Noktada Yangın Paniği
Merkez ve Solhan ilçesinde çıkan orman ile mera yangınları, ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
05.08.2026
18:48
Rümeysa`nın Gözü Dünya Şampiyonluğunda
Rümeysa'nın Gözü Dünya Şampiyonluğunda
U15 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak Bingöl'ü gururlandıran milli sporcu Rümeysa Keskin, şimdi altın madalya için mindere çıkmaya hazırlanıyor. Gözünü Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına diken Keskin, yeni başarılar için çalışmalarını sürdürüyor.
04.08.2026
19:35
Prof. Dr. Bahri Çakabay`ın
Prof. Dr. Bahri Çakabay'ın 'Askı Sütürleri' kitabı çıktı
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, ilk romanı Askı Sütürleri ile ameliyathane koridorlarından insan ruhunun derinliklerine uzanan, hafıza, dostluk ve yaşam üzerine kurulu çok katmanlı bir anlatıya imza attı.
04.08.2026
19:34
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Bingöl'de yayıncılık yapan Tuncay Özdemir, Bingöl Devlet Hastanesi'nde geçireceği ameliyat öncesinde yaşanan bir diyalog nedeniyle ameliyatı yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın