KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Suriye için yardım kampanyası

İnce: “Suriye Kürt bölgesine insani yardım götürmek ve bunun önündeki engellerin kaldırılmasını talep etmek her şeyden önce insani bir tutumdur. Ortadoğu’da ‘İkinci Bir Gazze’ye kimsenin seyirci kalma lüksü yoktur”

Suriye için yardım kampanyası
26 ŞUBAT 2013 SALI 06:24
0
1608
0
AA aa

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi öncülüğünde bir araya gelen BDP, KESK Bileşenleri, Makine Mühendisleri Odası Bingöl Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Bingöl Temsilciliği, Bingöl Üniversitesi Öğrenci Derneği (BÜO-DER), MEYA-DER Bingöl Temsilciliği ve BİNDER, Suriye'nin kuzeyinde yaşayan Kürtlerin sorunlarına ilişkin İHD binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın metnini okuyan İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Can İnce, Suriye'de yaşayan Kürtler için insani yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Herkesin insani ve vicdani sorumluluğunu yerine getirmeye davet eden İnce, şunları söyledi:

“Halkların eşitliğini, özgürlüğünü ve demokratik değerleri esas almak yerine, ekonomik ve politik çıkarlar temelinde Ortadoğu'da oluşturulan sistem bugün çökmektedir. Hiçbir şekilde halkların isteklerine uygun olmayan bu rejimlerin yıkılması kaçınılmaz olmuştur. Bir yanda, şekli değişimi arzulayan uluslararası sistem öte yanda ise; diktatöryel sistemleri destekleyen odaklar söz konusudur. Halkların demokrasi, eşitlik ve özgürlük istemleri temelinde gelişen mücadeleler de bu sürecin üçüncü aktörü konumundadır. Suriye'de hem insani hem de politik olarak büyük kayıplara yol açan savaş Suriye halklarını ciddi bir trajediye sürüklemiştir. Bunun yanında Suriye Kürt bölgesi, kendi öz gücüne dayalı, halkların ve farklı inançların kendi öz yönetimi temelinde örgütlenmiş, bu iç savaş ortamında bir ‘Barış Adası' konumunda bir alan olarak öne çıkmıştır. Fakat bu barış adası hem Suriye'nin mevcut diktatörlük rejimi tarafından hem de muhalefet görünümlü ve rejimden farklı bir yönetim amacı olmayan güçler tarafından tehdit edilmektedir. Diğer yandan insani ihtiyaçlara getirilen ambargoyla halk açlık ve yoklukla terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Hükümet; söylem düzeyinde insani yardımları; mezhep, din ve etnik farklılık gözetmeksizin yaptığını iddia etmekte, pratikte ise Suriye Kürt bölgesine açılan sınır kapılarını insani yardımlara kapatmaktadır. Son olarak sınır kapıları kısmen de olsa yardım konvoylarına açıldı ama hâlâ kapıların tam açılmaması durumu sorun olmaya devam ediyor. Suriye Kürt bölgesine insani yardım götürmek ve bunun önündeki engellerin kaldırılmasını talep etmek her şeyden önce insani bir tutumdur. Ortadoğu'da ‘İkinci Bir Gazze'ye kimsenin seyirci kalma lüksü yoktur” şeklinde konuştu.

Bölgede yoğun bir yardım kampanyasının başladığını hatırlatan İnce, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Biz sivil toplum örgütleri olarak bu yardım kampanyasının Bingöl'de de startını vermiş bulunuyoruz. Öncelikli ihtiyaç malzemelerini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz: Kuru bakliyat, Un, Pirinç, Yağ, Çay, Şeker, Çocuk Bezi, Çocuk Maması, Kadın ihtiyaç malzemeleri, Ağrı kesici, Antibiyotik. Şu an yardımların toplanacağı depolar ayarlanmış, komisyonlar görevlendirilmiştir. Geçen yıl yaşadığımız Van Depremi sonrası Bingöl halkı; yine bizlerin başlattığı yardım kampanyasına olan ilgisi bizleri çok sevindirmişti. Biz Bingöl halkının aynı duyarlılığı Suriye halkına da göstereceğine inanıyoruz. Bu konuda bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu bizlerin insani ve vicdani sorumluluğudur. Yapacağınızdan yardımlardan dolayı şimdiden sizlere teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın