KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Sürece destek platformu kuruldu

Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Nursoy, 'Çözüm Sürecine Destek Veren Akademisyenler Platformu'nu kurdu. İnternet üzerinden www.cozumeakademikdestek.org adlı sayfa açan Prof. Dr. Nursoy, tüm akademisyenleri barış sürecine aktif destek sağlamaya davet etti.

Sürece destek platformu kuruldu
16 MAYIS 2013 PERŞEMBE 04:14
1
2217
2
AA aa

Prof. Dr. Hüseyin Gürsoy, Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde 'çözüme akademik destek' adı altında platform kurduğunu duyurdu.

Prof. Dr. Nursoy, akademisyenlerin barışa yapabilecekleri en önemli katkının 'bilgi' olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması halinde Türkiye ekonomisinin daha da büyüyeceğini belirten Nursoy, ülkenin doğusuyla, batısıyla kalkınacağını belirtti.

Nursoy: “Bodrum, Antalya, İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin hiçbir yerinde bombalar patlamayacak, insanlar ölmeyecek, manevi ve ardından maddi refah gelecek. Ecdadımızın bıraktığı kardeşlik bilinci, saygı ve sevgi insanlarımız arasında daha kopmaz bir şekilde tesis edilecek. Ülkemiz doğusuyla batısıyla kalkınacak mazlum milletlere örnek, rol model ve ihtişamlı günlerine yeniden kavuşacaktır” dedi.

Çözüm sürecinin ardından Türkiye'nin her alanında bilimsel, kültürel ve sosyolojik araştırmaların rahatlıkla yapılabileceğini belirten Nursoy, Türkiye'de hayatın yeniden ve daha güçlü bir şekilde başlayacağını söyledi.

Nursoy: “Atatürk, Keban, Karakaya, Kralkızı barajlarıyla ülkemizin elektrik üretiminin yüzde 60'ını karşılayan ve İslam ülkelerinin en büyük tatlı su kaynakları Fırat ve Dicle'nin doğduğu dağlarda, peygamberler şehri Şanlıurfa'da, sahabeler diyarı Diyarbakır'da, Türkiye'nin manevi üstadı Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu yer Bitlis Hizan'da, evliyalar memleketi Siirt Tillo'da, Munzur Çayı'nda, Ani Harabeleri'nde, Ağrı Dağı'nda, İshak Paşa Sarayı'nda, Hakkâri Berçalan Yaylası'nda ve aziz şehitlerimizin kanlarının düştüğü mübarek topraklarda artık huzur hâkim olacak” ifadelerini kullandı.

Akademik desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nursoy, tüm akademisyenlerin desteklerini beklediğini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_13563)
16 Mayıs 2013 Perşembe 20:57
Önce üniversitende gençlerin kulüp kurmasına müsade et .Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
metin kayakçı (@Misafir_13553)
16 Mayıs 2013 Perşembe 09:27
Bulunduğu üniversitenin bir aynası var ona bir baksa ne yaptığının farkında olur. Bir üniversite düşününki Kulüp kurmak için öğrenciler danışman bulamıyor. Nasıl bulamıyor biliyor musunuz? Çünkü hoca olabilmiş kimse yok. Çünkü dk durmayı hiç bilmediler. Rüzgar nereye esti ise yıllarca öyle şekil aldılar. Bunun son örneği Hüseyin beydir. Rüzgar bu ara barıştan yana esiyor. Eğer bir beklenti içinde değilsen buyrun git o çocukların danışmanlığını üstlen. Hodri meydan
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın