KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Sünnet masrafı devletten

Yaz aylarına girilirken maddi durumu iyi olmayan vatandaşların çocukları için kara kara düşündüğü “sünnet merasiminin” en azından tıbbi müdahale bölümünü devlet bizzat üstlenmiş oldu.

Sünnet masrafı devletten
31 MAYIS 2007 PERŞEMBE 17:45
0
1429
0
AA aa
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, geçtiğimiz cuma günü Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile sünneti devletin ödediği tedavi yardımları kapsamına aldı. Böylece vatandaş artık her hangi bir hastanede yaptırdığı sünnet için para ödemeyecek. 

SÜNNET DEVLETTEN

15 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek tebliğe göre, sünnet parasını devlet ödeyecek. Tebliğe göre, SSK, Bağ-Kkur ve Emekli Sandığı mensuplarının yanı sıra Yeşil Kartlıların da sünnet masrafları, devlet tarafından karşılanacak. Böylece vatandaş tüm üniversite, devlet ve özel hastanelerde yaptırdığı sünnetler için herhangi bir ücret ödemeyecek. Devlet, bugüne kadar sünnet masraflarını sadece tıbbi endikasyonlarda üstleniyordu. İdrar yapamama, idrar deliğinin yanlış yerde olması ve doğuştan gelen bazı nedenlerle sünnet yapılması gerektiği yönünde heyet raporu bulunması durumunda, sünnet masrafları karşılanıyordu. Hastalık durumunda yapılan sünnet için mevcut fiyat 80 YTL iken tebliğ ile bu fiyatlar da aşağı çekildi. Tüm hastanelerde sünnet fiyatı 50 YTL üzerinden hesaplanacak.

Değişikliğe gerekçe olarak, sünnetin ehil ellerde yapılmaması nedeniyle yaşanan sorunlar ve sünnetin sağlıklı koşullarda doktorlar tarafından yapılmasının teşviki gösterildi. Sünnetin özel hastanelerde yaptırılması durumunda özel hastanelerin, Sosyal Güvenlik Kurumu'yla yaptığı anlaşmaya göre katkı payı alma hakkı mevcut. Sünnetin sosyal güvenlik kapsamına alınmasıyla devlete yükü yapılan hesaplamalara göre yıllık 250 milyon YTL olarak belirlendi.

ÖZEL HASTANELERDE 150 YTL

İSTANBUL'daki özel hastanelerde uçurma tekniği ile yapılan sünnet ücreti kişi başına 150 YTL olarak belirleniyor. Bağcılar'daki Özel Meltem Hastanesi sünnet olacak çocuk başına 150 YTL ücret talep ediyor. Hastane yetkilileri 100 kişilik gruplara bu teknikle uygulanacak sünnet için yüzde 10 ila 15 dolayında indirim yapabileceklerini belirtti. Anestezi tekniğiyle sünnet yapan Ümraniye'deki Özel Dünya Hastanesi ise kişi başına 300 YTL talep ediyor. Hastane 100 kişilik gruplar için yüzde 15'e kadar indirim uygulayabiliyor.

AKŞAM
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın