KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2025 Çarşamba
°C

Sulama göletleri için 5,5 milyonluk ödenek

BİNTSO’nun yeni yönetimini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Yılmaz, küçük sulama göletleri için Bingöl’e 5,5 milyon TL’lik bir kaynak çıkardıklarını söyledi.

Sulama göletleri için 5,5 milyonluk ödenek
27 MAYIS 2013 PAZARTESİ 10:31
0
1678
0
AA aa

 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay ve Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO)'nın yeni yönetimini ziyaret ettiler.

Ziyarette yeni yönetime başarılar dileyen Bakan Yılmaz: “Geçmişte Ticaret ve Sanayi Odalarının çok fazla bir işlev yoktu. Fakat son 10 yılda Türkiye'de birçok şey değiştiği gibi Ticaret ve Sanayi Odalarında ciddi bir değişim olduğunu görüyoruz. Artık sadece normal işlerle uğraşan yapılardan uzaklaşıyorlar. Elemanların ufkunu açan, onların kapasitelerini geliştiren, belli projelerle çeşitli fonlardan yararlanan kendi bünyesinde proje ofisleri oluşturan, projecilik alanlarında belli mesafeler alan KOSGEB'dir, Kalkınma Ajansları ve çeşitli mekanizmalara arasında yer alan önemli yapılar haline geldiler. Ülkemiz dışa açıldıkça ticaret ve sanayi odalarımız da dış dünyaya açılmaya başladılar. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın faaliyetlerinin en başarılı şekilde devam etmesinden ziyade daha ilerlemesini temenni ediyorum. Bizlerde her zaman sizlerle birlikte hareket etmeye hazırız. Sizlere her zaman kapımız açık, gönlümüz açık. Tekrar başarılar diliyorum” dedi.

Bakan Yılmaz'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl'ün Bakanının olmasını büyük bir şans olarak gördüklerini söyledi.

Yönetim olarak, 4 yıllık bir yol haritası hazırladıklarını vurgulayan Çalbay, Bingöl'ün sorunlarıyla ilgili hazırladıkları dosyayı Bakan Yılmaz'a sundu.

Çalbay, Bingöl'de sürücülerin büyük bir mağduriyet yaşadıkları, ‘Yetki Belgesi' sorunuyla ilgili yapılan çalışmayı Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığı'na göndereceklerini söyledi.

Bingöl'ün sorunlarıyla ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Çalbay, yaşanan arazi sıkıntılarının çokluğuna vurgu yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BİNTSO Meclis Başkanı Mehmet Akif Günerigök, arazi sıkıntılarına değindi ekledi: “Müracaat edilen arazilerin çoğu orman, yatırımcıya yer bulma sıkıntısı yaşıyoruz. Bu konularda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

DAP İÇİN 5 YILLIK EYLEM PLANI

DAP Bölgesi için yeni bir eylem planı hazırladıklarını belirten Bakan Yılmaz: “önümüzdeki sürece ilişkin 5 yıllık bir eylem planı. Bir taraftan uzun vadeli program yaparken, diğer taraftan bu seneyi boş geçirmeyelim dedik. Valilikler ve İl Özel İdarelerden küçük sulamalarla ilgili projelerini talep ettik. Bu 14 ilin küçük sulama projelerini aldık. Bingöl'ünde dâhil olduğu projeyi hayata geçirdik. Maliye Bakanlığımızdan kaynağı çıkardık. Yakında İl Özel İdaremize para gelecek. Bingöl'e de 5,5 milyon TL'lik bir kaynak çıkardık, küçük sulamalar için. Proje stokunda ne varsa hepsini gerçekleştirecek bir kaynak” ifadelerini kullandı.

Çalbay, Bingöl'ün sorunlarını Bakan Yılmaz'a şu başlıklar altında sundu:

1. İşsizlik ve nitelikli iş gücü temini güçlüğü

2. Pazarlama yetersizlikleri

3. KOSGEB-KOBİ, Kalkınma ajansı hibe ve Kredileri

4. Kayıt dışı istihdam-Ticaret

5. Doğalgaz

6. Madenlerimizin değerlendirilmesi

7. Demir Yolu

8. Orman Köylüsü ve kırsal kalkınma

9. Köye dönüş süreci ve kırsal üretim

10. Askeri Birliklerin durumu(yer ve alan kullanımı)

11. Köy Hizmetleri ve DSİ Müdürlüklerinin Nakli

12. Ulaştırma Bakanlığı Birimi

13. Karayollarının durumu

14. Termal Turizm Sektörü

15. Sanayi alt sektör gelişim kısıtları

16. Kümelenme ve sektörel yaklaşımlar

17. Tarım ve hayvancılık

18. İhracata yabancılık

19. Yerel alışveriş kültürünün geliştirilmesi

20. Üretici ve sanayicilerin arsa ve yer temini güçlüğü

21. Üretici guruplarına ekipman ve araç temini destekleri sağlanması

22. Teşvikler elektrik, araç, ulaşım, istihdam alanında da sağlanmalıdır

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
19.03.2025
07:40
Bingöl`de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl'de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu madalyalar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlığının bir nişanesidir. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız' dedi.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Bingöl'de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Önceki yıllarda Bingöl merkez ve Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı. Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de ‘Çanakkale ve Şehitlik` konulu resim sergisi
Bingöl'de 'Çanakkale ve Şehitlik' konulu resim sergisi
Bingöl Valisi Usta: 'Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı eserler, Çanakkale ruhunu ve vatan uğruna verilen fedakârlıkları en güzel şekilde yansıtıyor.'
19.03.2025
07:37
Bingöl`de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan araması bulunan 3 şüpheli yakalandı.
19.03.2025
07:36
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın