KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Şu anki teşvik sistemimiz bir kampanya

Kalkınma Bakanı Yılmaz: 'Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde verilmedik kadar şu anda teşvik veriyoruz ama bunu değerlendirmek iş dünyasının sorumluluğunda' dedi.

Şu anki teşvik sistemimiz bir kampanya
04 MAYIS 2013 CUMARTESİ 11:47
0
1514
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen "Yozgat 2023 Kalkınma Çalıştayı"nın kapanışına katıldı.

Kentte 2 gün süren çalıştayda ele alınan sorunlar ve çözüm önerileri, Kalkınma Bakanı Yılmaz ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a slayt eşliğinde anlatıldı.

Çalıştayda konuşma yapan Bakan Yılmaz hukuk devletiyle hak ve hürriyetlerin olduğu yerde kalkınmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiğini vurguladı.

Yeni bölgesel kalkınma politikalarının özünün, yerel aktör ve dinamiklerle kalkınmayı gerçekleştirmek olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, son 10 yıl içinde bu çerçevede birçok yeni enstrüman ve araç ilan ettiklerini belirterek: “En önemlilerinden birisi de kalkınma ajansları. Artık o kadar program, fon, araç var ki uluslararası fonları hiç saymıyorum. 'Benim çok iyi bir projem var fakat bir türlü kaynak bulamıyorum, gerçekleştiremiyorum', böyle bir cümlenin de artık geçerliliği kalmadı. Projeniz iyiyse mutlaka ve mutlaka kaynak bulma imkânınız var. Yeter ki iyi projeler geliştirin ve takdim edin. Para problemi bence asıl problem değil. Asıl problem, iyi proje geliştirmek. Şu anki teşvik sistemimiz bir kampanya. Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde verilmedik kadar şu anda teşvik veriyoruz ama bunu değerlendirmek iş dünyasının sorumluluğunda” dedi.

Yatırımcıların bürokrasi konusundaki sıkıntılarına değinen Yılmaz: “Bürokrasiyi en aza indirmek, kanun yapmadan da mümkün. Bir vali yardımcımızın başkanlığında bir kurul oluşturun. Bir yatırımcı, bir iş düşünüyorsa oradan oraya koşturmamak, bürokrasiye boğmamak lazım. Bunun için kalkınma ajanslarında yatırım destek ofisleri kurduk. Yozgat'ta da kurduk. O vali yardımcımız bu ofislerdeki arkadaşlarımızla bu işi organize ederse yatırımcılarımız oradan oraya koşturmaz artık. Valilerimizden bunu rica ediyorum. Yatırım destek ofisi, bu kurulun sekretaryasını oluştursun" diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın