KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Haziran 2026 Cuma
°C

Su analiz raporu açıklandı

İl Sağlık Müdürlüğü, Bingöl merkez ve ilçelerinin ocak ve şubat aylarına ait su analiz raporunu yayımladı.

Su analiz raporu açıklandı
26 MART 2011 CUMARTESİ 00:33
0
3903
2
AA aa

 

İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü denetim elemanları ile Sağlık Grup Başkanlıklarında çalışan çevre sağlığı hizmetlerini yürütmekle görevli elemanlarca Bingöl genelinde yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik su numune sonuçları açıklandı.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yaptığı yazılı açıklamada Bingöl merkez ve ilçelerinin ocak ve şubat aylarına ait su analiz raporunu bildirdi.
Tekin, açıklamasında şunları kaydetti: “Sağlık Müdürlüğümüz ve İlçe Sağlık Grup Başkanlıklarımızca; il ve ilçe merkezleri ile beldelik yerlerde tahlil sonuçları kirli çıkan sular için ilgili belediyelere, köy yerleşim yerlerinde tahlil sonuçları kirli çıkan sular için İl Özel İdare Genel Sekreterliğine gerekli uyarı yazıları yazılmış olup, alınması gereken tedbirlerin ivedilikle alınarak, tüketime verilen içme ve kullanma sularının mutlak süratle 24 saat esasına göre devamlılık arz edecek şekilde klorlanarak dezenfeksiyon işlemine tabi tutulması istenmiştir. Tahlil sonuçları kirli çıkan köy suları için ilgili köy muhtarları resmi yazı ile bilgilendirilmiştir.”
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
onur topçu (@Misafir_2884)
27 Mart 2011 Pazar 23:39
İçme sularımızı, eskimiş ve kansorojen Asbest borulardan tüketmeykteyiz.Bu boruların değiştirilmesi gerekmez mi?
onur topçu (@Misafir_2883)
27 Mart 2011 Pazar 23:29
İÇME SULARIMIZI, ESKİMİŞ VE KANSOROJEN ASPET BORULARDAN TÜKETMEKTEYİZ BUNDAN VAHİM BİR DURUM OLABİLİRMİ....
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
04.06.2026
22:07
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç ilçesinde toplumsal sorunlara karşı ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan Genç İstişare Meclisi, ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin öncelikli gündeminde bağımlılıkla mücadele ve toplumsal değerlerin korunması yer aldı.
04.06.2026
22:06
Bingöl Balına Londra`dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl Balına Londra'dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl balı, London International Honey Awards (LIHA) 2026 kapsamında düzenlenen değerlendirmelerde 'Global Honey Stars' kategorisinde kalite ödülüne layık görüldü. Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, ödülün tüm Bingöllü arıcıların emeğinin karşılığı olduğunu söyledi.
04.06.2026
22:05
Bingöl Umut Kervanı`ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Kurban Bayramı boyunca hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, kent genelinde 1.750 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı. Dernek, Bingöl'ün 16 mahallesinde yürüttüğü dağıtım çalışmalarıyla yetim, öksüz, dul ve dar gelirli ailelerin bayram sevincine ortak oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın