KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

STK'lardan amiraller hakkında suç duyurusu

Bingöl'de Sivil Toplum Kuruluşları (STK), geçtiğimiz gün bir bildiri yayınlanan 103 amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.

STK`lardan amiraller hakkında suç duyurusu
05 NİSAN 2021 PAZARTESİ 17:07
34
2607
13
AA aa

Deniz Kuvvetlerinden emekli 103 eski amiral gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesini konu edinerek milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran bildiri yayınladı.

Yayınlanan bu bildirinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatılırken, Bingöl'deki 73 STK da adliyeye giderek amiraller hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından bir açıklama yapan Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, gece yarısı deklare ettikleri “muhtıra çağrışımlı” bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan ettiklerini söyledi.

Kava, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinmektedir. “Deniz kuvvetleri emeklisi” sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa “amiral eskisi”dir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 103 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden “fikir beyanı” adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri “muhtıra çağrışımlı” bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir.

Kimi çevrelerin içeriğindeki darbe hevesini örtmeye, tahfif ederek masumlaştırmaya ve üstelik sahiplenmeye kalkıştığı bu açıklama, her ne kadar darbeci kafanın sefaletini gösterse de görmezden gelinebilecek bir durum değildir. Bu milletin bırakın açıktan darbe çağrısına, iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına dahi tahammülü yoktur. Bu nedenle emekli de olsalar siyasete müdahale etme hastalığı nüksedenlere milletin sessiz kalması düşünülemez. Milletimiz, açıklamayı yapanlar ve yazanlar kadar yazdıranların ve yayanların da farkındadır.

15 Temmuz'da kursaklarında kalan heveslerini FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş bir şekilde görüyor, kirli niyetlerini not ediyoruz. 15 Temmuz gecesi bütün vahşetiyle uygulanan ihanet planlarının milletimizin çelik göğsüne çarparak nasıl suya düştüğünü hatırlatıyor, bu açıklamayla aşikâr edilen kirli niyetlerin de aynı şekilde milletin maşeri vicdanında mahkûm edilerek tarihin kirli sepetine gönderildiğini, gönderileceğini ilan ediyoruz.

Amiral eskilerinin bu açıklaması, Silahlı Kuvvetler bünyesinden vesayetçileri ayıklama, hainleri temizleme politikasının doğruluğunu teyit ve te'kit etmiştir. Vesayet virüsünden kurtulamamış, ihanet zehrini damarlarından atamamış bir kısım mütekait askerin sözde beka endişesi kisvesiyle siyasete müdahale etme cüretleri; milletin gözünde ihanetin, akılsızlığın ve ahlaksızlığın göstergesidir. Hâlbuki ülkenin bekasını, milletin egemenliğini tehlikeye sokan şey 10 yılda bir yapılan darbelerdir. Bu darbelerle milletin kayaklarının nasıl sömürüldüğü, ülkenin dış mihrakların operasyon sahası haline nasıl getirildiği milletin malumudur.

Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz gecesi darbeyi önleyen, darbecilere meydanları dar eden millet, Türkiye'nin tarihinden vesayetin izlerini, yarınından muhtıra ve darbe fikrini söküp atmıştır. Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki, 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir. Bizler, darbenin kendisi bir yana imasına dahi tahammülümüzün olmadığını; şehitlere verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğimizi herkese ilan ediyoruz.

Türkiye artık darbecilerden hesap sorulan bir ülkedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 103 amiral eskisi ve açıklamaları hakkında soruşturma başlatmış olmasını yerinde buluyor, faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri de ortaya çıkaracak bir hukuki sürecin işleyeceğine inanıyoruz.

Biz de Bingöl'deki STK'lar olarak 81 ilde milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördüğümüz bu meş'um açıklama ve o açıklamaya imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Hazırladığımız dilekçeyi savcılığa teslim etmek için bir araya geldik. Millet olarak, irademize uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Vesayet sevdalılarına hadleri bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Öte yandan bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82384)
06 Nisan 2021 Salı 20:10
Bunlar interneti online iyi kullanırlar vatan millet bayrak kullanıp halkın sırtından geçinir askerlik kısa dönem paralı yapar yapmaz sanki sefere çıkmış zafer kazanmış rolü oynarlar hiç inandırıcı değilsiniz S.K.L ar Biz bingöllüler vatanımıza en iyi şekilde sahip çıkarız sizi sırtımızdan beslemek istemiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82379)
06 Nisan 2021 Salı 17:07
PKK-CHP-HDP zaman zaman İYİ PARTİ, batı emperyalizmine UŞAKLIK ettiği için onlardan MİLLİ DURUŞ beklemiyoruz.
Bu STK'lar oldukça AMERİKA ve PİYONU darbecilere daha çoooook DARBE KAĞITLARI yedireceğiz evvelAllah.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82374)
06 Nisan 2021 Salı 15:21
Onlarin derdi silahla devlete darbe yapmak, sizin de derdiniz siyasetle halka çelmeyi takmak. Onlar devleti avuclarinin icine almak istiyor siz de torpillerle tum kamuya kendi adamlarinizi sokmakla gorevlisiniz. Onlar zulum ediyor siz de.. Her iki kesim de hak ve adaleti ayaklari altinda çiğniyor, hic de samimi degilsiniz sayin memnun-senliler. Bu yorumu da begenmezsiniz cunku menfaatlariniza aykiri, devletin kurumlarini keyfinize gore yonetmeye calisiyorsunuz. Menfaatiniz olmasa biriniz bile o sendikada durmazdiniz. Her seyiniz menfaat cikar rant olmus. Sizi gidi siziii..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82355)
06 Nisan 2021 Salı 11:31
Adam cıkmış 'bu halk kendini yonetecek zekaya degil ben beyaz Turk olarak zorla bu ulkeyi yönetirim 'diyor. Sen ise bugün kahvalti yapamadın diyorsun. Yav kardesim CHPHDPPKK kolkola girmis FETO ise bunlarin ipini elinde tutuyor. IYI Günler olsun partisi ise bunlar ile kolkola ama 'Ben PKK dan uzağım' diyor. He babam he biz salagiz yedik degilmi. BINGÖL'LUYU 104 DEĞIL 104 milyon gelse kandıramaz TOPUNUZ gelin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82346)
06 Nisan 2021 Salı 02:43
İmamki siyate yapa ne diyeyim ben..Sen Allahın dinini yaymak ile görevlisin ne işin var siyasette..Allah sonumuzu hayr eylesin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82363)
06 Nisan 2021 Salı 13:30
@Misafir Kullanıcı din siyasetin ta kendisi sen hangi curuhsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82345)
06 Nisan 2021 Salı 02:37
Keşke samimi olsaydınız..sendika ayağına ne koltuklar götürdünüz.Aday adayı ol yerini kap..sen önce o koltuğun hesabını ver..Gerisi devletimizin işi..İyiki cennet ve cehennem var..Hesap günü çok çetin olacaktır..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82364)
06 Nisan 2021 Salı 13:33
@Misafir Kullanıcı cenneti cehenemi görecek kadar gönül gözün açık vay be
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82341)
06 Nisan 2021 Salı 00:00
Hep aynı hareketler memlekette onca sıkıntı var bunların sesleri çıkmaz bunlarda sözde stk yat deyince yatarlar kalk deyince kalkarlar yazıklar olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82365)
06 Nisan 2021 Salı 13:34
@Misafir Kullanıcı bunlar en azında yat denince yatar kalk denince kalkat ya sen hep yatıyorsun :))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82340)
05 Nisan 2021 Pazartesi 23:31
Darbeye hepimiz karsiyiz.Bence bu yapay bi gündem.Boşuna kendinizi yormayin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82337)
05 Nisan 2021 Pazartesi 23:11
İş şov yapmaya, .... yapmaya gelince masallah en öndesiniz. Söz konusu hak hukuk adalet istemeye gelince sizler sagir ve dilsiz oluveriyorsunuz birden hatta oyle bir ölü numarasi yapiyorsunuz ki hic akillara bile gelmiyorsunuz. Kamuya torpille atamalari niye kinamiyorsunuz, gorevde yukselme sinavlarindaki mulakatli torpilci haramzadelere niye tepki gostermiyorsunuz, isinize gelmiyor degil mi? Cunku bu zulum carkinin bir parcasi da sizlersiniz. Bu kahrolasi cuntacilar da anca sizin gibilerin ekmegine yağ sursun. Bu densizlerden de olmasa sokaga cikacak bi sey bulamazsiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82336)
05 Nisan 2021 Pazartesi 22:43
Bir kerede çalışanların özlük hakları için meydanlarda görseydik sizi. Yıllardır çalışanın kanını emdiğiniz yetmedi mi . Fetöcülerle kolkola gezdiğiniz günleri unutmadık . Garibana attığınız iftiralar diğer dünyada yakanizi bırakmayacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82367)
06 Nisan 2021 Salı 13:36
@Misafir Kullanıcı Öğretmen sendikası nede olsa ....Ne fetöyle el elemi hadi canım
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın