KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Eylül 2024 Cumartesi
°C

Spor yapmayın diyorlar!

Kulüplerin Sevk ve İdare Semineri'nde yaptığı konuşmasında vali ve kaymakamlara yaylım ateşi açan ASKF Başkanı Alimoğlu: “Sporda çok başarılı değiliz. Neden başarılı değiliz çünkü vali ve kaymakamlar spora destek vermiyor. Sanki sporu bırakın, spor yapmayın diyorlar”

Spor yapmayın diyorlar!
06 HAZİRAN 2008 CUMA 10:26
0
1025
0
AA aa
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı'nca ‘Kulüplerin Sevk ve İdaresi' konulu bir seminer düzenlendi. İl Özel İdare Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda spor kulüpleri temsilcileri ve beden eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminere, konuşmacı olarak; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanı Alaattin Çılgın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Prof. Dr. Gülgün Ersoy, Hacettepe Üniversitesi'nden Psikolog Yrd. Doç. Dr. Ziya Koruç, İl Sağlık Müdürlüğü'nden Doktor Mustafa Yıldız, Milli Eğitim Müdürlüğü İl Koordinatörü Erdal Arıkan, Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Adına Kent Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdür Hakim Değişgeç katıldı.
 “En güzel tesisiler Bingöl'de”
Toplantıda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, ödeneklerin yetersiz olmasına rağmen Bingöl'de spor alanında ciddi manada yatırımlar yapıldığını söyledi.
Sporun nezih bir ortamda yapılabilmesini sağlamak amacıyla tesisleşmeye gittiklerini aktaran Kara, bölgedeki en güzel tesislerinin Bingöl'de inşa edildiğini ancak sporda istenilen düzeye gelinemediğini vurguladı.
İmkânların kısıtlı olmasına rağmen spor alanlarındaki faaliyetlere 150 bin YTL'lik destek sunduklarını ifade eden Kara, “Bir havuz oluşturduk havuzdan para aktardık. Spor kulüplerimizin ekonomik durumları çok kötü. Biz de onlara yardımcı olamıyoruz. En fazla 3 tane top verebiliyoruz” dedi.
Öte yandan kurdukları tesislerden herkesin faydalanabileceğini belirten Kara, B.Bingölspor'un 3. Lig'e çıktığında hazır bir tesis bulduğunu ve tesisler yüzünden hiç ceza almadığını kaydetti.
Kara'dan sonra kürsüye çıkan Diyet Uzmanı Prof. Dr. Gülgün Ersoy, sağlıklı yaşam ve spor yapanların sağlıklı beslenme ilkeleri adlı sunum yaptı. Hemen akabinde İl Sağlık Müdürlüğü adına seminere katılan Doktor Mustafa Yıldız, sporcuların sağlığı ile ilgili bir sunum yaptı.
“Kötü alışkanlıkları ancak sporla önleyebiliriz”
 İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen seminere katılan İl Koordinatörü Erdal Arıkan ise eğitilmiş insanın her alanda olduğu gibi spor alanında da olması gerektiğini vurguladı.
“Arıkan, çocuklarımızı alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan koruyup spor ile ilgilenmelerini sağlamalıyız. Şiddet ve madde bağılılığı önüne spor ile geçebiliriz” dedi.
Sporun dünya genelinde yaygınlaştığını ancak ülkemizde sporun bu kadar düşük olmasının, sporun tabana yayılmamasından kaynaklandığını belirten Arıkan,  Bingöl'deki amatör spor kulüplerinin ekonomik sorunları nedeniyle istenilen seviyeye ulaşamadığını belirtti ve sporun tabana yaydırılması gerektiğinin altını çizdi.
“Sessiz bekleyişin getirisi olmayacaktır”
Arıkan'ın akabinde Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Adına Gazetemiz Kent Haber Yazı İşleri Müdür Hakim Değişgeç bir konuşma yaptı.
Müsabakalar sırasında basın kartlarının farklı kişilerce kullanıldığını, basın bölümlerinin farklı kişilerce kullanıldığını anlatan Değişgeç, bu sorunların önüne geçilmesi, görevlililerin bu ve benzer konularda hassas olması gerektiğini ifade etti.
Yerel gazetelerde spor sayfaları oluşturulduğunu, sportif faaliyetlerin haberlerle kamuoyuna duyurulmaya çalışıldığını dile getiren Değişgeç: “Maalesef kulüp yöneticileri sessiz bekleyiş içerisindeler. Her işin basın tarafından yapılması isteniyor. Bizler, spor camiasındakilere görüşlerini içeren yazılar yazmasını, bu yazılarla gençlere yol göstermeleri, eksikleri dile getirmeleri ve diğer sorunları işlemelerine imkân veriyoruz. Bunu daha önce sözlü olarak birçok kişiye teklif ettik ancak kimse bu teklifimizi değerlendirmedi. Herkes, birilerinin darılacağı endişesi yüzünden sessiz kalmayı tercih ediyor. Birileri darılmasın diye sorunları dile getiremeyeceksek bugün dert yanmamızın doğru olacağı söylenemez. Sessiz bekleyişin hiçbir getirisi olmayacaktır” diye konuştu.
“Adeta, spor yapmayın diyorlar”
Son olarak kürsüye çıkan ASKF Başkanı Alimoğlu, vali ve kaymakamları yaylım ateşine tuttu. Bingöl'de sporun hak ettiği yerde olmadığını konusunda dert yanan Alimoğlu, vali ve kaymakamların spora destek vermediklerini ifade etti.
“Yasalarda sporun desteklenmesi gerektiği söyleniyor' diyen Alimoğlu: “ Sporda çok başarılı değiliz. Neden başarılı değiliz, çünkü vali ve kaymakamlar spora destek vermiyor. Bingöl'de 7 bin tane sporcu var. Güzel tesisler olmasına rağmen bu tesisler boş kalıyor. Valimiz destek vermediği ve sporcularımız da başka yerden desteği bulamadığı için bu tesisler boş kalıyor. Bu mantıkla biz sporu geliştiremeyiz. Şehir dışında yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcularımız şehre döndüğünde onlara bir altın bile alamıyoruz. Valimiz ve kaymakamlarımız sporculara sahip çıkmıyor. Bir yıllık spor bütçesi 20 Bin YTL olur mu hiç! İlçelerimizde kurulan takımlar destek görmedikleri için tekrar kapanıyor. Maddi sorunlar aşılamıyor. Kaymakamlar spora destek vermiyor. Sanki sporu bırakın, spor yapmayın diyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Konuşmaların ardından soru-cevap bölümünde bazı konular üzerine görüşler belirtildi, konuşmacılar, yöneltilen soruları yanıtladı. Seminerin bitiminde katılımcılara ‘katılım belgesi' verildi.
 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.09.2024
16:37
Bingöl`de SÜTAŞ tepkisi!
Bingöl'de SÜTAŞ tepkisi! 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez'
Muhtar Kancura: 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi?' diye sitem etti.
27.09.2024
16:19
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de merkez ve Genç ilçelerinde Jandarma tarafından yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde ele geçirilip 2 kişi gözaltına alınırken, yol kontrolünde durdurulan 2 şüpheli araçta da silah ele geçirildiği bildirildi.
27.09.2024
14:54
Kurslara sıkı denetim geliyor! Amacı dışında çalışanlar kapatılacak!
Kurslara sıkı denetim geliyor! Amacı dışında çalışanlar kapatılacak!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi iznini 'kişisel gelişim kursu' olarak alan ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş için düzenlenen sınavlara hazırlayarak amacı dışında faaliyet gösteren kursların kapatılması için denetime başlıyor.
27.09.2024
13:36
Bingöl`de polis, durdurduğu araç sürücünde ruhsatsız silah ele geçirdi
Bingöl'de polis, durdurduğu araç sürücünde ruhsatsız silah ele geçirdi
Bingöl KOM Şube ekiplerinde şehir girişinde durdurulan bir aracın sürücüsüne yönelik üst aramasında ruhsatsız silah ele geçirdi. Sürücünün ruhsatsız silah bulundurmaktan daha önce de kaydının olduğu tespit edildi.
27.09.2024
11:34
İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı
İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı
Otomobil satışlarını daha güvenli hale getirmek için geliştirilen sistem herkes için zorunlu hale geldi. Sistemle ikinci el araç alışverişinde riskler ortadan kalkacak. İşte yeni sistem hakkında 10 soru ve 10 cevap.
27.09.2024
11:25
Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkânı
Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkânı
Son dakika haberine göre, kredi kartlarında birikmiş borçlar 60 aya kadar vadeyle yapılandırabilecek. Yapılandırmada müşterilerin kredi kartları kapatılmayacak, yapılandırma sonrası varsa kalan limitlerini kullanmaya devam edebilecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın