Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen, yaptığı yazılı açıklamada Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin iade edilmemesini eleştirdi.
Yunan devletinin yanlış kararını gözden geçirmesi ve teröristleri Türkiye'ye iade etmesi gerektiğini belirten Sözen, “Terör örgütlerine kol kanat geren, hamilik yapan tüm çevreler bunu iyi bilsinler ki, Türk Milletine ihanet eden asla abad olmaz, yaptığı ihanet cezasız kalmaz, eninde sonunda belasını bulur.
PKK ve FETÖ başta olmak üzere, Türkiye'ye doğrudan ve dolaylı açık bir savaş yürüten örgütlerin yanında olan, bizim karşımızdadır. Biz, terörü, terör örgütlerini, teröristleri adeta ciğerlerine kadar ezberlemiş bir ülke ve millet olarak, tüm iyi niyetimizle uyarılarımızı yapıyoruz. Yunan halkı bizim dostumuzdur. Bu ülkede yaşayan yüzbinlerce vatandaşımız, kardeşimiz, aramızda güçlü bir bağ oluşturuyor.” dedi.
“ANTLAŞMALARA UYMALARINI BEKLİYORUZ”
“Yunan Hükümeti, aramızdaki bu güçlü insanı bağı terör örgütlerinin yalanlarına tercih ederse, kaybeden kendisi olur.” İfadelerini kullanan Sözen, şunları kaydetti: “Biz ülkemize Düşmanlık besleyenlere sesleniyoruz. Bizler sizlere ne kadar saygılı isek sizden de aynı saygıyı bekliyoruz. Bizler hiçbir zaman sizin topraklarınıza göz dikmedik. Bizler ülkenizi bölmeye parçalamaya çalışmadık. Ülkenizdeki hiçbir terör örgütünü desteklemedik. Biz sizin hakkınızı hukukunuzu hiçbir zaman çiğnemedik. Âmâ görüyoruz ki sizler direk veya dolaylı olarak ellerinizi yakmamak için kullandığınız taşeron terör örgütleri aracılığıyla bizleri bölmeye parçalamaya çalışıyorsunuz. Birliğimize beraberliğimize göz dikiyorsunuz. Maşa olarak kullandığınız terör örgütlerini himaye ediyorsunuz. Onlara silah verip üzerimize gönderiyorsunuz. Teröre direk veya dolaylı destek veren her ülke, her kişi, her kuruluş terör örgütlerinin döktüğü kanın, aldığı canların sorumlusudur. Kendi ülkelerinizde Terör olayları olduğunda hangi tepkiyi veriyorsanız, bizim ülkemizdeki terör olaylarına da aynı tepkiyi vermelerini beklemek en doğal hakkımızdır.15 Temmuz darbe girişimi benzeri bir terör olayı Yunanistan'da olsaydı, Yunanistan'da terör olayını gerçekleştiren teröristler ülkemizi kaçıp sığınsaydı ve biz ülke olarak bu teröristleri Yunanistan'a teslim etmeyeceğimizi söyleseydik, Yunan makamlarının tepkisi ne olurdu? Yunanistan bize nasıl bir tavır takınırdı? Biz Yunanistan'dan merhamet beklemiyoruz. Dürüst olmasını ve ikiyüzlü davranmamasını bekliyoruz. Aramızdaki antlaşmalara uymalarını bekliyoruz. Yunanistan bu teröristleri iade etmezse bunun hesabını çok ağır şekilde ödeyecektir. Yunanistan'ı Teröristlerle ve terör örgütleriyle kol kola yürümekten vazgeçmeye davet ediyoruz.”