Merkezi Bingöl'de bulunan Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu'nun ilk olağan genel kurul toplantısı, Karabulut İş Hanında bulunan federasyon merkezinde gerçekleştirildi. 25 delegeden 22'sinin katılımıyla yapılan genel kurulda iki isim başkanlık için yarıştı. Yapılan oylama sonucu 17 oy alan Ziya Sözen, federasyon başkanlığı görevine seçildi.
“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”
Federasyon başkanlığına seçilen Ziya Sözen: “Seçimin ilimize, bölgemize, köy korucularımıza, şehit ailelerimize ve gazilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim kurulu olarak bütün mesaimizi köy korucularımızın, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin haklarını savunmak için kullanacağız. Bingöl'deki derneklerle birlikte hareket ederek bu federasyonu kurduk. Çünkü birlikten güç ve kuvvet doğacağını çok iyi biliyoruz” dedi.
“DEVLET, KORUCULARI SİGORTASIZ ÇALIŞİTIRMAKLA SUÇ İŞLİYOR”
Türkiye'de birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyen korucuların her zaman ezildiğini söyleyen Sözen, dünyada korucular kadar ezilen ikinci bir camianın olmadığını ifade etti.
Sözen: “Korucularımız, TSK ve Emniyet mensuplarından sonra en büyük üçüncü silahlı güçtür. 1986 yılından bu yana silahlı bir işte çalıştırılmalarına rağmen sigortasız çalıştırılmalarını asla kabul etmiyoruz. Devletimiz köy korucularını sigortasız çalıştırarak suç işlemektedir. Bu yanlış yoldan dönülmediği takdirde yasalar, kanunlar ve kurallar çerçevesinde hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Türkiye'de sayıları 70 bini bulan bu kahraman camianın bu kadar suiistimal edilmesini asla kabullenemeyiz. Köy korucularımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde beraber hareket etmeye davet ediyoruz. Bu birliktelik ve kardeşlik sağlandığı takdirde yapamayacağımız, beceremeyeceğimiz hiç bir iş kalmaz. Federasyonumuzda ‘ben' olmayacaktır. Hep 'biz' duygusu içerisinde hareket edeceğiz. Federasyonumuz siyaset üstü bir kurum halinde davranarak illegaliteyi savunan partiler dışında bütün siyasi partilere eşit mesafede olacaktır. Federasyonumuzun amacı, bağlı üyelerin hakkını hukukunu savunmak olacaktır” şeklinde konuştu.