KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Sözde değil, eylemde kadın hakları

AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kavran, kadın hakları konusunda AK Parti'nin 70 yıldır bekleyen sorunları tek tek gündemine aldığını belirterek, bu sorunların tümünün çözüldüğünü belirtti.

Sözde değil, eylemde kadın hakları
08 MART 2011 SALI 08:57
0
2460
0
AA aa

AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kavran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa, İş Kanunu ve TCK'da yapılan düzenleme ve uygulamalarla kadınlara yönelik büyük kolaylıkların hayata geçirildiğini belirtti. 

Kadın hakları bakımından onlarca düzenleme ve uygulamanın AK Parti iktidarı döneminde yapıldığına dikkati çeken Kavran şunları kaydetti: “Sosyal yardım uygulamalarında yapılan düzenlemeler ile özürlü çocuklar ve annelerinin yaşam şartlarını kolaylaştıran ve anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik, onlarca düzenleme ve uygulama art arda yapıldı. Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu AK Parti iktidarı döneminde kuruldu. Sosyal devlet uygulamalarının yüzde 70 yararlanıcıları kadınlardır. Kız çocuklarının okutulması özel uygulamalarla ayrıca desteklendi.”

Kadın kolları olarak, kadın politikalarında hükümetin ve parlamento üyeleriyle işbirliği ve uyum içinde çalışmakta olduklarını hatırlatan Kavran, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Parlamento ve hükümet çalışmaları, yapılan yasal düzenlemeler ile kadın kolları çalışmalarımız, atölye çalışmaları, çıkardığımız yayınlar, düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası toplantılar internet sitemizde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Elbette daha yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var. Her yıl yaptıklarımızın üzerine yenilerini ekleyerek nice 8 Martlara ulaşmak dileğiyle.”

Kavran açıklamasında, “TÜİK 2010 Toplumsal Cinsiyet Göstergelerine göre: 2000 yılında %19.4 olan okuma yazma bilmeyen kadınların oranı, 2009 yılında %11. 6'ya düştü. Aynı yıllarda yüksek okul ve fakülte bitiren kadın oranı %5.4'den, %7.3' yükseldi. Net okullaşma oranı ilköğretim düzeyinde, kadınlarda 2000-2001 öğretim yılında % 90.8 iken, 2009-2010 döneminde % 97.8 olarak gerçekleşti. Kadınların işgücünü katılma oranı, 2000 yılında kentlerde 17.2 iken kırda 40.2 ‘dir. 2009 yılına gelindiğinde kent için bu rakam 22.3 ‘e yükselirken, kırda 33.6' ya geriledi. Hükümetimizin 2008 yılında kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik teşvik uygulamasıyla, dünyada yaşanan krize ve işsizliğe rağmen bu verilere ulaşıldı. Hane halkı bilişim teknolojileri kullanım anketi sonuçlarına göre 2005 yılında kadınlarda %11.5 olan bilgisayar kullanım oranı 2009 da % 30'a, internet kullanım oranı ise %8.6'dan %28 e yükseldi. Yaşam memnuniyeti araştırmasın göre işinden memnun olan kadınların oranı 2003 yılından 2009 yılına %38,1'den %59,8'e yükseldi. Aynı araştırmaya göre hane halkı gelirinden memnun olan kadınların oranı 2003 yılından 2009 yılına % 18,7'den %31,2'ye yükseldi. Ayrıca; anne-bebek ölüm hızı 1998-2003 ile 2003- 2008 yılları arasında 5 yıllık dönemde % 48 azalmıştır. 2010 yılı hedefi 2009 yılında yakalandı. Bu anlamlı ve verimli hizmetler ışığında tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın