KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Sözde değil, eylemde kadın hakları

AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kavran, kadın hakları konusunda AK Parti'nin 70 yıldır bekleyen sorunları tek tek gündemine aldığını belirterek, bu sorunların tümünün çözüldüğünü belirtti.

Sözde değil, eylemde kadın hakları
08 MART 2011 SALI 08:57
0
2389
0
AA aa

AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kavran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa, İş Kanunu ve TCK'da yapılan düzenleme ve uygulamalarla kadınlara yönelik büyük kolaylıkların hayata geçirildiğini belirtti. 

Kadın hakları bakımından onlarca düzenleme ve uygulamanın AK Parti iktidarı döneminde yapıldığına dikkati çeken Kavran şunları kaydetti: “Sosyal yardım uygulamalarında yapılan düzenlemeler ile özürlü çocuklar ve annelerinin yaşam şartlarını kolaylaştıran ve anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik, onlarca düzenleme ve uygulama art arda yapıldı. Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu AK Parti iktidarı döneminde kuruldu. Sosyal devlet uygulamalarının yüzde 70 yararlanıcıları kadınlardır. Kız çocuklarının okutulması özel uygulamalarla ayrıca desteklendi.”

Kadın kolları olarak, kadın politikalarında hükümetin ve parlamento üyeleriyle işbirliği ve uyum içinde çalışmakta olduklarını hatırlatan Kavran, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Parlamento ve hükümet çalışmaları, yapılan yasal düzenlemeler ile kadın kolları çalışmalarımız, atölye çalışmaları, çıkardığımız yayınlar, düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası toplantılar internet sitemizde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Elbette daha yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var. Her yıl yaptıklarımızın üzerine yenilerini ekleyerek nice 8 Martlara ulaşmak dileğiyle.”

Kavran açıklamasında, “TÜİK 2010 Toplumsal Cinsiyet Göstergelerine göre: 2000 yılında %19.4 olan okuma yazma bilmeyen kadınların oranı, 2009 yılında %11. 6'ya düştü. Aynı yıllarda yüksek okul ve fakülte bitiren kadın oranı %5.4'den, %7.3' yükseldi. Net okullaşma oranı ilköğretim düzeyinde, kadınlarda 2000-2001 öğretim yılında % 90.8 iken, 2009-2010 döneminde % 97.8 olarak gerçekleşti. Kadınların işgücünü katılma oranı, 2000 yılında kentlerde 17.2 iken kırda 40.2 ‘dir. 2009 yılına gelindiğinde kent için bu rakam 22.3 ‘e yükselirken, kırda 33.6' ya geriledi. Hükümetimizin 2008 yılında kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik teşvik uygulamasıyla, dünyada yaşanan krize ve işsizliğe rağmen bu verilere ulaşıldı. Hane halkı bilişim teknolojileri kullanım anketi sonuçlarına göre 2005 yılında kadınlarda %11.5 olan bilgisayar kullanım oranı 2009 da % 30'a, internet kullanım oranı ise %8.6'dan %28 e yükseldi. Yaşam memnuniyeti araştırmasın göre işinden memnun olan kadınların oranı 2003 yılından 2009 yılına %38,1'den %59,8'e yükseldi. Aynı araştırmaya göre hane halkı gelirinden memnun olan kadınların oranı 2003 yılından 2009 yılına % 18,7'den %31,2'ye yükseldi. Ayrıca; anne-bebek ölüm hızı 1998-2003 ile 2003- 2008 yılları arasında 5 yıllık dönemde % 48 azalmıştır. 2010 yılı hedefi 2009 yılında yakalandı. Bu anlamlı ve verimli hizmetler ışığında tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
08.07.2026
18:15
`NATO, Barışa Hizmet Edemez!`
'NATO, Barışa Hizmet Edemez!'
NATO'nun küresel barış ve güvenliği sağlama iddiasına rağmen bugüne kadar müdahil olduğu savaşlarda barış yerine yıkım ve istikrarsızlık ürettiği vurgulayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Afganistan, Irak ve Libya'nın ardından Gazze, Suriye, Lübnan ve İran'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, NATO'nun temel misyonunun barış değil savaş üretmek olduğunun altını çizdi.
08.07.2026
14:00
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sakarya merkezli Bingöl dahil 14 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden sahte yedek oto parça ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 203 milyon liralık işlem hacmi tespit edilirken, 13 zanlı tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın