KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Sözde değil, eylemde kadın hakları

AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kavran, kadın hakları konusunda AK Parti'nin 70 yıldır bekleyen sorunları tek tek gündemine aldığını belirterek, bu sorunların tümünün çözüldüğünü belirtti.

Sözde değil, eylemde kadın hakları
08 MART 2011 SALI 08:57
0
2351
0
AA aa

AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kavran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa, İş Kanunu ve TCK'da yapılan düzenleme ve uygulamalarla kadınlara yönelik büyük kolaylıkların hayata geçirildiğini belirtti. 

Kadın hakları bakımından onlarca düzenleme ve uygulamanın AK Parti iktidarı döneminde yapıldığına dikkati çeken Kavran şunları kaydetti: “Sosyal yardım uygulamalarında yapılan düzenlemeler ile özürlü çocuklar ve annelerinin yaşam şartlarını kolaylaştıran ve anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik, onlarca düzenleme ve uygulama art arda yapıldı. Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu AK Parti iktidarı döneminde kuruldu. Sosyal devlet uygulamalarının yüzde 70 yararlanıcıları kadınlardır. Kız çocuklarının okutulması özel uygulamalarla ayrıca desteklendi.”

Kadın kolları olarak, kadın politikalarında hükümetin ve parlamento üyeleriyle işbirliği ve uyum içinde çalışmakta olduklarını hatırlatan Kavran, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Parlamento ve hükümet çalışmaları, yapılan yasal düzenlemeler ile kadın kolları çalışmalarımız, atölye çalışmaları, çıkardığımız yayınlar, düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası toplantılar internet sitemizde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Elbette daha yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var. Her yıl yaptıklarımızın üzerine yenilerini ekleyerek nice 8 Martlara ulaşmak dileğiyle.”

Kavran açıklamasında, “TÜİK 2010 Toplumsal Cinsiyet Göstergelerine göre: 2000 yılında %19.4 olan okuma yazma bilmeyen kadınların oranı, 2009 yılında %11. 6'ya düştü. Aynı yıllarda yüksek okul ve fakülte bitiren kadın oranı %5.4'den, %7.3' yükseldi. Net okullaşma oranı ilköğretim düzeyinde, kadınlarda 2000-2001 öğretim yılında % 90.8 iken, 2009-2010 döneminde % 97.8 olarak gerçekleşti. Kadınların işgücünü katılma oranı, 2000 yılında kentlerde 17.2 iken kırda 40.2 ‘dir. 2009 yılına gelindiğinde kent için bu rakam 22.3 ‘e yükselirken, kırda 33.6' ya geriledi. Hükümetimizin 2008 yılında kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik teşvik uygulamasıyla, dünyada yaşanan krize ve işsizliğe rağmen bu verilere ulaşıldı. Hane halkı bilişim teknolojileri kullanım anketi sonuçlarına göre 2005 yılında kadınlarda %11.5 olan bilgisayar kullanım oranı 2009 da % 30'a, internet kullanım oranı ise %8.6'dan %28 e yükseldi. Yaşam memnuniyeti araştırmasın göre işinden memnun olan kadınların oranı 2003 yılından 2009 yılına %38,1'den %59,8'e yükseldi. Aynı araştırmaya göre hane halkı gelirinden memnun olan kadınların oranı 2003 yılından 2009 yılına % 18,7'den %31,2'ye yükseldi. Ayrıca; anne-bebek ölüm hızı 1998-2003 ile 2003- 2008 yılları arasında 5 yıllık dönemde % 48 azalmıştır. 2010 yılı hedefi 2009 yılında yakalandı. Bu anlamlı ve verimli hizmetler ışığında tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın