KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Soybis uygulaması hayata geçirildi

Bingöl Sağlık Müdürlüğü, Yeşil Kart Birimi'nce hızlı ve güvenli bir sistem olan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) hayata geçirildi. Bu sistemle Yeşil Kart için uzun dolaşmalar olmayacak. Kartı hak eden tek imza ile Yeşil Kart'a kavuşacak.

Soybis uygulaması hayata geçirildi
31 ARALIK 2010 CUMA 08:55
1
3323
0
AA aa


İl Sağlık Müdürlüğü Yeşil Kart Birimi'nce hızlı ve güvenli bir sistem olan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) faaliyete geçti. Yeni uygulama için uzun dolaşmalar olmayacağı gibi Yeşil Kart'ı hak eden tek imza ile Yeşil Kart'a kavuşacak. Bu sistemle birlikte tek imza ile Yeşil Kart müracaatları 45 – 60 günden 10 – 15 güne inmiş olacak, vizeler de 1 saat içerisinde neticelendirilecek.
SOYBİS uygulamasını faaliyete geçiren Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin uygulama hakkında bilgi verdi.


SOYBİS uygulamasını anlatan Tekin, sistemin pazartesi gününden itibaren aktif olarak hizmete girdiğini söyleyerek, “Cuma günü sistemimizi kurduk. Pazartesi itibarı ile SOYBİS şifremizi alıp faaliyete geçtik. SOYBİS daha önce Sosyal Yardımlaşma Vakıflarında kullanılıyordu. Bizler bunu Yeşil Kart'a uyarladık. Elazığ bizden üç gün önce geçti. Elazığ hızlı alım yaptığı için direk uçak ile ulaştırılmıştı. Biz ise kargo ile aldık. O nedenle Türkiye'de ikinci olduk. Tabi önemli değil birinci ikinci olmak. Önemli olan vatandaşa düzgün hizmet vermemizdir. Yaptığımız çalışmalar ile vatandaşa daha kaliteli ortamda hizmet vermeyi amaçladık. Binanın önceki hali pek iç açıcı değildi. Daha nezih bir ortamda hizmet için bir şeyler yapmaya çalıştık” diye konuştu. 

10 saniyede bilgi hazır
Öncelikli olarak banka işlemlerini kaldırdıklarını belirten Tekin, “Vatandaşı yazın güneşin altında; kışın soğukta banka banka dolaştıran bir sistem vardı. Bu işten bir verim elde edemiyorduk. Bankaların gizlilik politikası nedeniyle herhangi bir bilgi de alamıyorduk. Bu nedenle boşu boşuna dolaştırıyorduk. Öncelikle bankaları kaldırdık. Akabinde işleri hızlandırmak için SOYBİS'i keşfettik. Yeşil Kart'a uyarladıktan sonra faaliyete geçtik. Vatandaş imza karşılığında SOYBİS'ten bilgilerinin alınmasına rıza gösteriyorum şeklinde onay verdikten sonra 10 saniye gibi kısa bir sürede sorgulama yapılıyor” şeklinde konuştu.

Vizeler 1 satte hazır
Yeşil Kart'ın daha önce 45 günde çıktığını belirten Tekin yeni uygulama ile 10 gün içerisinde hazırlandığını söyledi. Tekin:”Vizeleri aynı gün içerisinde 1 saatte yapıyoruz. Yeni başvuruları da en geç 15 gün içerisinde Yeşil Kart'larını teslim ediyoruz. Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile de görüştük. Onlarda tahkikatların hızlanması konusunda talimat verdiler. Bundan sonra vatandaşımız sadece bir imza ile 15 gün içerisinde Yeşil Kart'ına kavuşmuş olacak. Vatandaşlarımız adına da büyük kolaylık oldu. Kapı kapı dolaşmayacaklar. Yapılan bu çalışmalarda Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın'ın büyük katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İlk defa Yeşil Kart Birimi'nde kullanılacak olan sistemin Bingöl için hayırlı olmasını temenni eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, bu hizmetin Bingöl'e getirilmesinde büyük emeği geçen Yeşil Kart Müdürü Selahattin Alakaş'a da teşekkür etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın