KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Sorunlarını vali güvençer'e anlattılar

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi’ndeki iki katlı konutlarda evleri bulunan ve evlerini vermek istemeyen bir grup vatandaş, dün Vali Güvençer ile görüşerek evlerini bu şartlar altında vermek istemediklerini ve Vali Güvençer’den destek beklediklerini söylediler.

Sorunlarını vali güvençer`e anlattılar
20 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 07:10
0
1541
3
AA aa

Belediyenin hak sahiplerine haksızlık ettiğini ve haklarının gasp edildiğini söyleyen konut sahipleri, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret ettikten sonra Valiliği önünde basın açıklaması yapmak istediler. Polisin Valilik önünde açıklamaya izin vermemesi üzerine, konut sahipleri Sanat Sokağında basına açıklaması yaptılar.

Kentsel Dönüşüm Projesinde konut sahiplerine haksızlık yapıldığını ve haklarının gasp edildiğini söyleyen Ali Rıza Bulut, mağduriyetlerini Vali Güvençer'e ilettiklerini ve Güvençer'in de kararın Belediye Meclisi'nce alındığını ve Bakanların Kurulunun bu konuda kararı olduğunu bundan dolayı kendisinin yapabileceği bir şeyin olmadığını söylediğini belirtti.

“Halkın hakkı gasp edilmek isteniyor”

Belediyenin hak sahiplerinin görüşüne başvurmadan projeyi uygulamak istediğini belirten Bulut: “Belediye ve TOKİ tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi ile halkın hakkı gasp edilmek isteniyor. Hiçbir ülkede tapu sahipleri bu şekilde hukuksuzluk ile karşılaşmamıştır. Bu hukuksuzluğun bir örneği de yalnız İsrail'de yaşanmıştır. Belediye Başkanına Komünist Çin'de yaşanan bir hadiseyi hatırlatmak isteriz. Mahkemenin sadece bir bayanı haklı bularak projeye izin vermediğini araştırabilirler. Yine mahkeme bu bayanı haklı bulup talebinin çok üzerinde tazminat ödettirmiştir. Komünist olan Çin'de bile insanlar haklarını alabilirken; Demokrasiyle yönetilen bu ülkede Serdar Atalay tarafından haklarımız gasp ediliyor” dedi.

 

“Belediye Başkanı bizi muhatap bile almadı”

Talepleri karşılanana kadar konutlarını terk etmeyeceklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Gülsüm Baytok: “Bizden 130 – 140 m2 daire alıp yerine 90 m2 daire vermeye çalışıyorlar. İkinci konutu almak isteyenler ise 85 – 90 bin lira borçlandırılıyor. Mahalle sakinlerinin maddi durumları ortada, kimsenin bu parayı vermeye gücü yok. TOKİ bize brüt değil, net olarak 120 m2'den küçük olmamak kaydıyla 2 daire vereceklerse, ödeme yapmadan ikinci daireyi verecekse evlerimizi veririz. Aksi halde ölüm pahasına da olsa bizi evlerimizden çıkaramayacaktır. Bu güne kadar projeyi görmüş değiliz. Belediye Başkanı bir kez bile olsun bizi muhatap almadı. Oy zamanı oy almak için geliyorlar. Şimdi neden bizden kaçıyorlar.” şeklinde konuştu.

“AK Parti gözümüzde bitmiştir”

Konuyla ilgili tepki gösteren mahalle sakinlerinden Özgül Burulday ise; “Başkan bizim evi yıkacağına gitsin dedesinin 50 yıllık evini yıksın. Seçim zamanı gelip mahallemizde halk toplantıları yapan başkan nerede? O zamanlar meydanlara çıkmayı biliyordu, peki şimdi nerede, niye halkın karşısına çıkmıyor? Bunu iyi bilsinler ki AK Parti gözümüz de bitmiştir. Bundan sonra AK Parti'ye asla oy vermeyeceğiz. Oy verdiğimiz için çok pişmanız. Ancak bundan sonra her şey farklı olacak” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Erdal CAN (@Misafir_8709)
22 Haziran 2012 Cuma 02:07
YANIMDAMIYDIN SANDIĞA GİTTİĞİMDE?
Erdal CAN (@Misafir_8701)
21 Haziran 2012 Perşembe 01:43
Belediye TOKİ ile el ele vermiş kendi hizmet binasını ve yeni terminal binasını BELEŞE getirmek için vatandaşın hakkını gasp ediyor. Bu uygulamalar başkanımıza yol su olarak geri dönecek bunu unutmasın seçimlerde görüşecez.
serdar burulday (@Misafir_8696)
20 Haziran 2012 Çarşamba 16:07
sen zaten ona oy vermedin ki hesabını sorasın
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın