KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Sorunlarımıza çözüm bekliyoruz

Bingöl merkez İçmeler Mahallesi sakinleri, su, kanalizasyon, çevre düzenlemesi ve sokak aydınlatması sorunlarının bulunduğunu belirtip ilgili kurumların çözüm noktasında hassasiyet göstermesini istedi.

Sorunlarımıza çözüm bekliyoruz
05 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ 22:30
1
2944
3
AA aa

Bingöl'ün giderek büyüyen yerleşim alanlarından biri olan merkez İçmeler Mahallesi'nin sakinleri, yaşadıkları su, altyapı ve aydınlatma sorunlarını paylaştılar.

Yaz mevsiminde yaşadıkları sıkıntılara değinen mahalle sakinleri, kış aylarında da aynı sorunun devam etmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladılar.

İçmeler bölgesinin yapılaşma alnında giderek büyüdüğünü ancak ihtiyaçların belirlenmeden betonlaşma yoluna gidildiğini kaydeden mahalle sakinleri; “Su, kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmaları planlanmıyor sanki. Koca bir mahallede yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Kalıcı bir çözüm de üretilmiyor! Memur-Sen konutları için depo yapıldı ve hidrofor ile ihtiyacımız karşılanıyordu ama ek konutlar yapılıp onların da ihtiyacı bu depo üzerinden karşılanmaya başlanınca sıkıntılar baş göstermeye başladı. Buraya kalıcı bir çözüm üretilmesi aciliyet arz ediyor. Kış ayındayız ve su sorunu yaşıyoruz. Yaz aylarında yaşadığımız tam bir çile. Bu bölge giderek gelişiyor, konut sayısı artıyor ama bu haliyle kalırsa ciddi krizler yaşanacaktır. Bingöl Belediyesi'nden beklentimiz, İçmeler Mahallesi'nin su ihtiyacına dair yeni bir planlama oluşturarak sıkıntıya kalıcı bir çözüm üretmeleridir. Burada yaşayan binlerce insan var ve su, en önemli ihtiyaçtır. Bunun göz ardı edilmemesini ve sıkıntının ötelenmemesini bekliyoruz” dediler.

Kanalizasyon hatlarındaki sorun nedeniyle pis kokuların da rahatsız edici boyutlara ulaştığına dikkat çeken mahalle sakinleri; “Kod farkı nedeniyle burada bir sıkıntı yaşanıyor. Daha önce çözüme dair bir çalışma yapıldı ancak kesin bir çözüm olmadı. Bu konuda kalıcı çözüm üretilmesini ısrarla bekliyoruz. Bingöl Belediyesi'nin mahallemize biraz önem göstermesini istiyoruz. Sorunlarımızın ve ihtiyaçlarımızın tespiti noktasında mahalle toplantısı da yapılabilir. İlgili kurumlarımızın hassasiyetle, ötelemeden ve hızlı bir planlamayla çözüm üretmelerini istiyoruz.”

“Sokak aydınlatmasındaki arızalar giderilmeli”

Sokak aydınlatmalarıyla ilgili de önemli bir sıkıntılarının olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, akşam saatlerinde özellikle kadın ve çocukların korku yaşadığını vurguladılar.

Elektrik kurumunun bu konuda acil bir çözüm üretmesi çağrısında bulunan mahalle sakinleri; “Sokak aydınlatmalarının bir kısmı çalışıyor, bir kısmı çalışmıyor. Çalışmayan kısımlarda sıkıntı yaşıyoruz. Bir arızanın olduğu ancak tespit edilemediği belirtiliyor ancak kapsamlı bir inceleme yapılmadı. Gerekli hassasiyet gösterilip sorunun tespit edilmesi ve arızanın giderilerek gerekli aydınlatmanın sağlanmasını ivedilikle bekliyoruz” diye konuştular.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22459)
06 Şubat 2018 Salı 15:57
İki senedir ciddi su kesintisi ile karşı karşıyayız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22447)
06 Şubat 2018 Salı 10:50
Memleket zaten,ayol bak sana allak bulak; sende hissinle yürütürsen , batırırsın mutlak....Bu kış mevsiminde bir bardak suya hasret kaldık , yorum sizin..........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22425)
06 Şubat 2018 Salı 01:33
Yorum yapmak istedim ama yazacaklarımdan utandım. Bu çağda hem de kış mevsiminde Evimde su akmıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın