KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Solhanlılar sağlık meslek lisesi istiyor

Solhan’da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Yıllardır Solhan’da Sağlık Meslek Lisesi açılması için taleplerinin olduğunu ve bu taleplere karşılık nüfus şartının dayatıldığını ifade edip Sağlık Meslek Lisesi’nin açılması için nüfus şartının son günlerde açılan Sağlık Meslek Liseleri ile birlikte anlamsızlaştığını söyleyip Solhan’a Sağlık Meslek Lisesi açılması taleplerini yinelediler.

Solhanlılar sağlık meslek lisesi istiyor
08 TEMMUZ 2013 PAZARTESİ 08:10
0
3288
0
AA aa

Solhan'da faaliyet yürüten STK'lar İlçede Sağlık Meslek Lisesi'nin açılması taleplerini yinelerken, Sağlık Meslek Lisesi'ni neden talep ettiklerini de aktardıktan sonra Bakan Yılmaz ile Milletvekili Taş'ın tutumları hakkında da görüşlerini aktardılar.

BAKAN YILMAZ İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER AKTARILDI

Solhanlılar olarak 2011 Genel Seçimleri öncesi Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ile Bingöl İl Özel İdaresi toplantı salonunda görüşüldüğünü hatırlatan STK Temsilcileri Bakan Yılmaz'ın; “Solhan'da eğitimin başka havası var. Solhan'daki eğitimin güçlenmesi anlayışının hâkim olduğunun bir göstergesi de Solhan Eğitim Derneği'nin kurulmasıdır. Sağlık Meslek Lisesi konusunu İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmem lazım. Konu hakkında bilgi sahibi değilim. Neler yapıldı neler yapılacak konusunda bilgi edindikten sonra gerekli çalışmaları yapacağız. Bireysel olarak eğitimle ilgileneceğim." İfadelerini kullandığını hatırlattılar.

Mart 2013 tarihinde Bingöl Polis Evinde Basın Mensupları ile bir araya geldiğinde 2011 yılında Solhan'a Sağlık Meslek Lisesi gerekli çalışmaları yapacağına dair söylediği sözleri hatırlatılan Bakan Yılmaz'ın, Sağlık Meslek Lisesi açılacağına dair söz vermediğini ifade edip, Sağlık Meslek Lisesi'nin açılması için bazı şartların olduğunu dile getirerek Solhan'ın bu şartları taşımadığını anımsattığını, aynı toplantıda Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın ise Nüfus şartından dolayı Solhan'a Sağlık Meslek Lisesi'nin açılamayacağını ifade ettiklerini aktaran STK temsilcileri şu ifadeleri kullandılar:

“Bazı okulların açılması için yönetmenlikler mevcuttur. Ancak ülkemizde bir çok ilçede bu okulların açıldığına bakıldığında aslında ifade edildiği gibi imkansız bir durumun olmadığı görülmektedir. Belirttiğimiz sebeplerden dolayı Solhan'a Sağlık Meslek Lisesi açılmasını istiyoruz.”

MİLLETVEKİLİ TAŞ'A ELEŞTİRİ

Bingöl'ün hangi bölgesinde olursa olsun yapılan hizmetlerin Bingöl Halkı'nın hepsine yapılmış anlamına geldiğini ve gelen her hizmeti sevinçle karşıladıklarını aktaran STK Temsilcileri şu ifadeleri kullandılar:

“Genç ilçemize Sağlık Meslek Lisesi açılma kararını sevinçle karşılıyor ve Genç ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Solhan ilçemizde de Sağlık Meslek Lisesi açılması gerektiğine inanıyor ve bu talebimizin gerekli mercilerce yeniden değerlendirilmesini istiyoruz. Bu dönemde Solhan'dan Milletvekili çıkmamasından dolayı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bey ve Milletvekili Eşref Taş Bey Solhan'ın vekili olduklarını defaten dile getirmişlerdi. Ancak gerek Solhan kamuoyunda ve gerekse Bingöl kamuoyunda Milletvekili Sayın Taş'ın Genç dışındaki diğer ilçelere yapılan hizmetlere sahiplendiği ancak taleplerine cevap aramadığı yer edinmiştir. Sayın Eşref Taş'ın Bingöl Merkez ve tüm ilçelerinin Milletvekili olduğunun bilinci ile çalışmaları aynı duyarlılıkta yürütmesini istiyoruz. Solhan'a talep edilen Sağlık Meslek Lisesi'nin kendi davası olarak görmesini ve bunun için de gerekli gayreti göstermesini talep ediyoruz.”

NEDEN SAĞLIK MESLEK LİSESİ?

Solhan'da her geçen gün eğitim kalitesinin yükseldiğinin görüldüğünü ve ilçede orta okuldan mezun olan öğrencilerin Fen Lisesi ve Anadolu Liselerine taleplerinin arttığını ifade eden STK'lar, ilçedeki başarılı öğrencilerin yine ilçede eğitim görmeleri ve ilçenin eğitim kalitesinin istenilen düzeye gelmesi için Solhan Anadolu Lisesi'nin yanında Sağlık Meslek Lisesine de ihtiyaç duyulduğunu aktardılar.

Genel Liselerin Meslek Liselerine dönüştürüldüğünü hatırlatan STK Temsilcileri, Solhan'da Sağlık Meslek Lisesi açılması durumunda hazır bina olmasından dolayı devletin kasasında tek kuruş çıkmayacağını dile getirip şunları aktardılar:

“Talep edilen Sağlık Meslek Lisesi ile açılması kararlaştırılan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na olumlu katkı sunulacaktır. Dört yüz elli odalı, yetmiş beş yatak kapasiteli Solhan Devlet Hastanesiyle birlikte Solhan bir sağlık merkezi olacaktır. Öğrencilerin, okurken ücret aldığı meslek lisesi türü olduğu için bu okulda okuyan öğrenciler her ay aldığı düzenli maaşla ilçe esnafının işinde canlılık kazandıracağı gibi ailelerin ekonomisine de dolaylı olarak katkı sunacaktır. Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin Mesleki Eğitim Uygulamalarına İlişkin Yönerge (12/10/2009 tarihli ve 174 sayılı TTK Kararı )'de Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin İşletmelerde Beceri Eğitimi / Staj / Yaz Uygulama Sözleşmesi (TİP - I)'nin 7. Madde'sinde ‘Öğrencilere her ayın başında yaşlarına uygun asgari ücretin en az yüzde otuzu oranında ücret işletme tarafından net olarak ödenir (Öğrencilere ödenecek ücret her türlü vergiden muaftır.). Asgari ücrette artış olması hâlinde ücretin artış oranı öğrencilerin ücretine yansıtılır.' belirtilmiştir. Ayrıca ilçeye gelen doktorlar bu okullarda ek ders karşılığında çalışma imkânı bulduğu için gelirlerine olumlu yansıyacağından doktor sirkülasyonunu da yavaşlatacaktır. Solhan'a Sağlık Meslek Lisesi'nin açılması için böyle nedenler sıralanabilir. İlçemize Sağlık Meslek Lisesi'nin açılması için defaten taleplerimizi iletmiştik ve bu vesile ile talebimizi yineliyoruz.”

Açıklamayı yapan Sivil Toplum Kuruluşları: Solhan-Der, Solhan Eğitim Derneği, Yenibahar Eğitim ve Kültür Derneği, Eğitim Bir-Sen Solhan İlçe Temsilciliği, Eğitim-Sen Solhan İlçe Temsilciliği 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın