KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Temmuz 2026 Cuma
°C

Solhanlı öğrenciler Elazığlı kardeşlerine el uzattı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde öğrenciler, 'Elazığ'daki kardeşlerimize sende elini uzat' sloganıyla depremzedelere yardımcı olma adına kampanya başlattı.

Solhanlı öğrenciler Elazığlı kardeşlerine el uzattı
29 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 16:38
0
7407
0
AA aa

Solhan ilçe kütüphanesinde ders çalışan öğrenciler 6.8'lik depremin vurduğu Elazığ'da yaşayanlara yardımcı olmak için bir kampanya başlattı. Öğrenciler, depremzedeler için ne yapabiliriz diye başlattıkları kampanya ile ilk etapta kütüphaneye kurdukları kartondan sandık ile para toplamaya başladı. Öğrenciler verilecek destekle kampanyayı büyüterek kumanya, bebe bezi ve battaniye de ekleyerek kampanyalarını sürdürmeyi hedefliyor.160 koli kumanya hazırlayıp yollamayı hedefleyen öğrenciler, şuana kadar 100 koli hazırladı.

Öğrencilerden Çetin Karabulut, “Arkadaşlarımızla kütüphanede ders çalışıyoruz. Malumunuz Elazığ'da bir affet yaşadık. Bu affettin ardından arkadaşlarımızla bir karar aldık bizde bir şeyler yapalım diye. Ne yapabiliriz diye konuşurken bunun sonucunda para toplayalım dedik. Burada ders çalışan öğrencilerden ne toplayabilirsek. Ardından çok güzel tepkiler aldık. Bunu daha da ilerletmek istedik. Kendi üniversiteden eski arkadaşlarımızı aradık sağ olsun onlarda bizi geri çevirmedi. Herkes elinden geleni yaptı. Güzel bir para topladık. Bizim ilk hedefimiz buraya bir sandık koyup sandıkta topladığımız parayı göndermek istiyorduk baktık iyi para geldi biz dedik bunu daha güzel bir şekilde değerlendirelim. Yardım kolileri hazırladık onların içinde gıda malzemesi var, çocuk malzemeleri var. Her yaşa göre çocuk bezi, bebe maması, ıslak mendil falan. Hedefimiz ilk etapta 160 koli, şuana kadar 100'e yakın koli hazırladık. Herkesin buna destek vermesini bekliyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz umarım herkesin yardımı dokunur” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Eyüp Çakar ise, “4 yıl Elazığ'da okul okudum şuan üniversiteye hazırlık için Solhan'da bulunuyorum. Geçen günlerde Elazığ'da yaşanan depremden dolayı her ne kadar 200 kilometre uzak olmamıza rağmen bizlerde o psikolojiyi şuan yaşayabiliyoruz. Ulaştığımız arkadaşlarımızdan çoğu şuan dışarıda o soğukta eksi derecelerde dışarıda bekliyorlar. Biz arkadaşlarımızla Solhan Kültür Merkezi kütüphanesinde ders çalışılıyoruz. Bu depreme kayıtsız kalmamak için bir yardım kampanyası başlatmayı hedefledik. İlk hedefimiz küçük bir kutu ile başlamaktı. O kutuyu kütüphanenin içine değil de koridora bıraktık konferansa katılan insanlarında yardım edebilmesi için. Biz elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. 160 koliye yakın hedefimiz vardı 100 koli hazırladık. Sizden gelen yardımları bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
24.07.2026
09:11
Baraç:
Baraç: 'Basın Özgürlüğü Demokratik Toplumun Vazgeçilmez Unsurudur'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve ilkeli basının demokratik toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, halkın doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
24.07.2026
08:13
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kovandan ayrılan binlerce arı, yakındaki bir meşe ağacının dalında kümelendi. Oğul veren arıları yeniden kovana almak isteyen arıcı Kadri Sağdıç'ın verdiği uzun uğraş cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın