KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2026 Perşembe
°C

Solhanlı öğrenciler Elazığlı kardeşlerine el uzattı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde öğrenciler, 'Elazığ'daki kardeşlerimize sende elini uzat' sloganıyla depremzedelere yardımcı olma adına kampanya başlattı.

Solhanlı öğrenciler Elazığlı kardeşlerine el uzattı
29 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 16:38
0
7220
0
AA aa

Solhan ilçe kütüphanesinde ders çalışan öğrenciler 6.8'lik depremin vurduğu Elazığ'da yaşayanlara yardımcı olmak için bir kampanya başlattı. Öğrenciler, depremzedeler için ne yapabiliriz diye başlattıkları kampanya ile ilk etapta kütüphaneye kurdukları kartondan sandık ile para toplamaya başladı. Öğrenciler verilecek destekle kampanyayı büyüterek kumanya, bebe bezi ve battaniye de ekleyerek kampanyalarını sürdürmeyi hedefliyor.160 koli kumanya hazırlayıp yollamayı hedefleyen öğrenciler, şuana kadar 100 koli hazırladı.

Öğrencilerden Çetin Karabulut, “Arkadaşlarımızla kütüphanede ders çalışıyoruz. Malumunuz Elazığ'da bir affet yaşadık. Bu affettin ardından arkadaşlarımızla bir karar aldık bizde bir şeyler yapalım diye. Ne yapabiliriz diye konuşurken bunun sonucunda para toplayalım dedik. Burada ders çalışan öğrencilerden ne toplayabilirsek. Ardından çok güzel tepkiler aldık. Bunu daha da ilerletmek istedik. Kendi üniversiteden eski arkadaşlarımızı aradık sağ olsun onlarda bizi geri çevirmedi. Herkes elinden geleni yaptı. Güzel bir para topladık. Bizim ilk hedefimiz buraya bir sandık koyup sandıkta topladığımız parayı göndermek istiyorduk baktık iyi para geldi biz dedik bunu daha güzel bir şekilde değerlendirelim. Yardım kolileri hazırladık onların içinde gıda malzemesi var, çocuk malzemeleri var. Her yaşa göre çocuk bezi, bebe maması, ıslak mendil falan. Hedefimiz ilk etapta 160 koli, şuana kadar 100'e yakın koli hazırladık. Herkesin buna destek vermesini bekliyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz umarım herkesin yardımı dokunur” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Eyüp Çakar ise, “4 yıl Elazığ'da okul okudum şuan üniversiteye hazırlık için Solhan'da bulunuyorum. Geçen günlerde Elazığ'da yaşanan depremden dolayı her ne kadar 200 kilometre uzak olmamıza rağmen bizlerde o psikolojiyi şuan yaşayabiliyoruz. Ulaştığımız arkadaşlarımızdan çoğu şuan dışarıda o soğukta eksi derecelerde dışarıda bekliyorlar. Biz arkadaşlarımızla Solhan Kültür Merkezi kütüphanesinde ders çalışılıyoruz. Bu depreme kayıtsız kalmamak için bir yardım kampanyası başlatmayı hedefledik. İlk hedefimiz küçük bir kutu ile başlamaktı. O kutuyu kütüphanenin içine değil de koridora bıraktık konferansa katılan insanlarında yardım edebilmesi için. Biz elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. 160 koliye yakın hedefimiz vardı 100 koli hazırladık. Sizden gelen yardımları bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
18.06.2026
00:50
Bingöl Üniversitesi`ne ‘Spor Dostu Kampüs` Ödülü
Bingöl Üniversitesi'ne 'Spor Dostu Kampüs' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, YÖK tarafından yürütülen 'Spor Dostu Kampüs' projesi kapsamında ödüle layık görüldü. Üniversite, spor altyapısı, öğrencilere sunduğu sportif imkânlar ve sağlıklı yaşamı teşvik eden çalışmalarıyla bu unvanı almaya hak kazandı.
18.06.2026
00:49
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
18.06.2026
00:46
Şehit Tan`ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Şehit Tan'ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) tarafından Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Güvenlik Korucusu Saim Tan Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın