KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Solhanlı işadamları sıkıntılarını paylaştı

İlçe toplantıları kapsamında Solhan’a giden BİNTSO Yönetim Kurulu, ilçedeki işadamlarıyla bir araya geldiler. Sorunlarını paylaşan işadamları, çözüm önerilerini de şöyle sıraladılar;

Solhanlı işadamları sıkıntılarını paylaştı
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 20:51
0
4413
1
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay' ın başkanlığında, BİNTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemal Sayılır, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akçan ve M. Sait Kolak, BİNTSO Genel Sekreteri Hakan Başbozkurt, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Bingöl Şubesi uzmanları İsa Telimen, Murat Ortak ve Aytekin Sezgin, KOSGEB destekli “Bingöl'ü seviyorum, Bingöl'de alışveriş yapıyorum” isimli BİNTSO'nun yürüttüğü proje koordinatörü Cuma Karaaslan'dan oluşan heyet Solhan Konak Otel'de üye işadamları ile bir araya geldi.

Sıcak bir atmosferde geçen yaklaşık iki saat süren toplantıda BİNTSO'nun yapmış olduğu faaliyetler ve projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Özellikle nitelikli eleman istihdamına yönelik BİNTSO'nun başkanlığında yürüyen UMEM projesi ile devletin üç yıldan fazla sigorta prim desteği verdiği meslek edindirme projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bingöl'ün kaynaklarının dışarıya akmaması ile ilgili BİNTSO'nun yürüttüğü “Bingöl'ü seviyorum, Bingöl'de alışveriş yapıyorum” isimli projeye Solhan'lı işadamlarından destek istendi.

Ayrıca bu proje kapsamında oda üyelerine projeler hususunda her türlü danışmanlık hizmeti sunacağı bilgisi paylaşıldı.

FKA'da uzman heyet ajansın yürütmüş olduğu projeler hakkında bilgilendirme yaparak, soruları cevapladılar.

Toplantıda Solhan'lı üye işadamlarının temel problemler ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişi yapıldı.

Belli aralıklarla Solhan'lı işadamları ile tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

SOLHANLI İŞADAMLARININ PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

-42 ilin yer aldığı ve Avrupa Birliğinin neredeyse tamamını finanse ettiği TKDK projesinde Bingöl ilinin yer almaması ile ilgili şikâyetler dile getirildi. Çevremizdeki birçok şehir projede yer alırken, TKDK projesinin temel konuları olan Tarım ve Hayvancılığın Bingöl ekonomisindeki önemi göz önüne alındığında, Bingöl'ün projede bulunmamasının Bingöl ekonomisine ciddi bir kayıp olduğu dile getirildi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan ve milletvekillerinden Bingöl'ün bu projeye dâhil edilmesi talep edildi.

-Solhanlı işadamlarının FEDAŞ ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar dile getirildi.

·Bingöl genelinde elektrik giriş ve çıkış değerlerinde farklılık olduğu dile getirildi. Bu farklılığın faturalara yansıdığı, işadamlarını ciddi olarak mağduriyet yaşattığı ifade edildi. Sadece Binpınar Şirketi aylık bu yanlış hesaplamalardan ötürü 7000 lira fazladan ödeme yaptıkları dile getirildi.

·FEDAŞ işadamlarından banka teminatı, ipotek aldığı halde faturanın bir gün gecikme durumunda bile elektriği kesmeye çalıştıkları dile getirildi. Geç ödemeyle ilgili zaten yasal olarak gecikme faizi faturaya yansıdığı halde FEDAŞ'ın elektriği kapatma-açma işlemi yaparak ek ücret talep ettiği, bu sırada yaşanan mağduriyetler dile getirildi. FEDAŞ yetkilileri ile bu konuda görüşülmesi talep edildi.

·Faturalara yansıyan “kaçak kullanım bedeli” gibi birçok ücrete anlam verilemediği ifade edildi.

-Teşvik belgesi olanların vergi indirimi hakları olmasına rağmen vergi dairesinden bu konularda yararlanamadıkları ifade edildi.

-Solhan'daki Vergi dairesi, Tapu, Sigorta gibi kurumların personellerinin bilgilerini yenilemesi gerektiği dile getirildi. Kurum içi eğitimlerin yeterli yapılmadığı ifade edildi. İlgili mevzuatlarda yapılan değişiklikler hakkında görevlilerin bilgi eksikliklerinden ötürü müteşebbislere ve işadamlarına gerekli konularda yardımcı olunamadığı ifade edildi.

-SSK kodları ile İş-Kur kodları arasında uyumsuzluğun olduğu söylendi. İş-Kur'un yatırımcıya sağlamış olduğu destekten, kurumlar arası kodlama farklılığı olmasından ötürü yatırımcıların faydalanamadıkları ifade edildi. İş-Kur ve SSK arasındaki kodlama uyumsuzluğunun biran önce giderilmesi talep edildi.

-Ciddi mali potansiyelli ve 33 binden fazla nüfuslu Solhan'da sadece Ziraat Bankası'nın olması müteşebbis ve işadamlarına yetersiz kaldığı dile getirildi. Bu konuda aşağıdaki çözüm önerileri dile getirildi;

·Ziraat Bankası'nın nitelikli personel artırımına gitmesi ve ticari gişe açması,

·Mümkünse başka devlet veya özel banka şubelerinin açılması talep edildi.

-Kalkınma ajansı ve diğer hibe desteklerinde KDV ve diğer vergiler, şu anda yararlanıcı üzerinde olduğu ifade edildi. Hibelerin vergiden muafiyeti talep edildi. Hibe vergi muafiyetinin yatırımcı ve müteşebbisleri hem motive edeceği, hem de hibelerden hibe miktarınca reel faydalanmaları sağlanacağı ifade edildi.

-Kalkınma ajansından bir yıl projeden faydalananların, bir sonraki yıl faydalanmalarını engelleyen mevzuatlarının değiştirilmesi talep edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Namık berk (@Misafir_16993)
20 Kasım 2013 Çarşamba 22:26
Banka konusunda nasıl da akıl ettiniz helal
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın