KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Solhanlı işadamları sıkıntılarını paylaştı

İlçe toplantıları kapsamında Solhan’a giden BİNTSO Yönetim Kurulu, ilçedeki işadamlarıyla bir araya geldiler. Sorunlarını paylaşan işadamları, çözüm önerilerini de şöyle sıraladılar;

Solhanlı işadamları sıkıntılarını paylaştı
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 20:51
0
4177
1
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay' ın başkanlığında, BİNTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemal Sayılır, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akçan ve M. Sait Kolak, BİNTSO Genel Sekreteri Hakan Başbozkurt, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Bingöl Şubesi uzmanları İsa Telimen, Murat Ortak ve Aytekin Sezgin, KOSGEB destekli “Bingöl'ü seviyorum, Bingöl'de alışveriş yapıyorum” isimli BİNTSO'nun yürüttüğü proje koordinatörü Cuma Karaaslan'dan oluşan heyet Solhan Konak Otel'de üye işadamları ile bir araya geldi.

Sıcak bir atmosferde geçen yaklaşık iki saat süren toplantıda BİNTSO'nun yapmış olduğu faaliyetler ve projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Özellikle nitelikli eleman istihdamına yönelik BİNTSO'nun başkanlığında yürüyen UMEM projesi ile devletin üç yıldan fazla sigorta prim desteği verdiği meslek edindirme projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bingöl'ün kaynaklarının dışarıya akmaması ile ilgili BİNTSO'nun yürüttüğü “Bingöl'ü seviyorum, Bingöl'de alışveriş yapıyorum” isimli projeye Solhan'lı işadamlarından destek istendi.

Ayrıca bu proje kapsamında oda üyelerine projeler hususunda her türlü danışmanlık hizmeti sunacağı bilgisi paylaşıldı.

FKA'da uzman heyet ajansın yürütmüş olduğu projeler hakkında bilgilendirme yaparak, soruları cevapladılar.

Toplantıda Solhan'lı üye işadamlarının temel problemler ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişi yapıldı.

Belli aralıklarla Solhan'lı işadamları ile tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

SOLHANLI İŞADAMLARININ PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

-42 ilin yer aldığı ve Avrupa Birliğinin neredeyse tamamını finanse ettiği TKDK projesinde Bingöl ilinin yer almaması ile ilgili şikâyetler dile getirildi. Çevremizdeki birçok şehir projede yer alırken, TKDK projesinin temel konuları olan Tarım ve Hayvancılığın Bingöl ekonomisindeki önemi göz önüne alındığında, Bingöl'ün projede bulunmamasının Bingöl ekonomisine ciddi bir kayıp olduğu dile getirildi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan ve milletvekillerinden Bingöl'ün bu projeye dâhil edilmesi talep edildi.

-Solhanlı işadamlarının FEDAŞ ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar dile getirildi.

·Bingöl genelinde elektrik giriş ve çıkış değerlerinde farklılık olduğu dile getirildi. Bu farklılığın faturalara yansıdığı, işadamlarını ciddi olarak mağduriyet yaşattığı ifade edildi. Sadece Binpınar Şirketi aylık bu yanlış hesaplamalardan ötürü 7000 lira fazladan ödeme yaptıkları dile getirildi.

·FEDAŞ işadamlarından banka teminatı, ipotek aldığı halde faturanın bir gün gecikme durumunda bile elektriği kesmeye çalıştıkları dile getirildi. Geç ödemeyle ilgili zaten yasal olarak gecikme faizi faturaya yansıdığı halde FEDAŞ'ın elektriği kapatma-açma işlemi yaparak ek ücret talep ettiği, bu sırada yaşanan mağduriyetler dile getirildi. FEDAŞ yetkilileri ile bu konuda görüşülmesi talep edildi.

·Faturalara yansıyan “kaçak kullanım bedeli” gibi birçok ücrete anlam verilemediği ifade edildi.

-Teşvik belgesi olanların vergi indirimi hakları olmasına rağmen vergi dairesinden bu konularda yararlanamadıkları ifade edildi.

-Solhan'daki Vergi dairesi, Tapu, Sigorta gibi kurumların personellerinin bilgilerini yenilemesi gerektiği dile getirildi. Kurum içi eğitimlerin yeterli yapılmadığı ifade edildi. İlgili mevzuatlarda yapılan değişiklikler hakkında görevlilerin bilgi eksikliklerinden ötürü müteşebbislere ve işadamlarına gerekli konularda yardımcı olunamadığı ifade edildi.

-SSK kodları ile İş-Kur kodları arasında uyumsuzluğun olduğu söylendi. İş-Kur'un yatırımcıya sağlamış olduğu destekten, kurumlar arası kodlama farklılığı olmasından ötürü yatırımcıların faydalanamadıkları ifade edildi. İş-Kur ve SSK arasındaki kodlama uyumsuzluğunun biran önce giderilmesi talep edildi.

-Ciddi mali potansiyelli ve 33 binden fazla nüfuslu Solhan'da sadece Ziraat Bankası'nın olması müteşebbis ve işadamlarına yetersiz kaldığı dile getirildi. Bu konuda aşağıdaki çözüm önerileri dile getirildi;

·Ziraat Bankası'nın nitelikli personel artırımına gitmesi ve ticari gişe açması,

·Mümkünse başka devlet veya özel banka şubelerinin açılması talep edildi.

-Kalkınma ajansı ve diğer hibe desteklerinde KDV ve diğer vergiler, şu anda yararlanıcı üzerinde olduğu ifade edildi. Hibelerin vergiden muafiyeti talep edildi. Hibe vergi muafiyetinin yatırımcı ve müteşebbisleri hem motive edeceği, hem de hibelerden hibe miktarınca reel faydalanmaları sağlanacağı ifade edildi.

-Kalkınma ajansından bir yıl projeden faydalananların, bir sonraki yıl faydalanmalarını engelleyen mevzuatlarının değiştirilmesi talep edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Namık berk (@Misafir_16993)
20 Kasım 2013 Çarşamba 22:26
Banka konusunda nasıl da akıl ettiniz helal
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın