KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Solhan'da miniklerin yılsonu şöleni

2011- 2012 eğitim öğretim yılının sonlarına yaklaşılması sebebiyle Bingöl’ün Solhan İlçesi’nde bulunan Yüzenada Anaokulu tarafından yılsonu etkinliği programı düzenlendi. Minik yüreklerin hazırladıkları bir demet görsel şölen katılıcılara keyifli anlar yaşattı.

Solhan`da miniklerin yılsonu şöleni
28 MAYIS 2012 PAZARTESİ 09:45
0
2008
0
AA aa

Solhan Yüzenada Anaokulu minikleri düzenledikleri yılsonu şöleniyle çalışmalarını sergilediler.

Solhan YİBO Sevgi Çocukları Kültür Evi'nde gerçekleşen programa Kaymakam Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ömer Abdulaziz Döger, daire amirleri, İlçedeki bazı okul idarecileri ile öğrenci velileri katıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu şölende miniklerin mezuniyet heyecanı görülmeye değerdi. Düzenlenen yılsonu etkinlik programında mezuniyet coşkusunun yanı sıra miniklerin sene boyunca yaptıkları el işi faaliyetleri ve resimlerden oluşan bir sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Okulun yılsonu sergisini gezen Solhan İlçe Kaymakamı Şeref Aydın ve katılımcılar miniklerin hazırladıkları eserleri çok beğendiklerini, sık sık ifade ettiler.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunuşuyla başlayan görsel şöleninin açılış konuşmasını yapan Yüzenada Anaokulu Müdiresi Ayşe Yaşa, Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin öz güvenlerini kazanmaları açısından çok önemli olduğunu söyleyen Yaşa: “Eğitim sistemimizin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği bakımından büyük önem taşımaktadır. Çünkü okul öncesi eğitim alan çocuklar okul öncesi eğitim almayan çocuklardan daha başarılı olmaktadır. Okul öncesi dönemi, çocukta öğrenmenin en hızlı olduğu, temel alışkanlıkların, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu dönemde kazanılan davranışlar çocuğun tüm yaşamı boyunca devam eder ve gelecekteki başarısını destekler.” şeklinde konuştu.

Yaşa, eğitim ve öğretimi katkılarından dolaya Kaymakam Aydın'a ve eğitim-öğretim yılı boyunca kendilerine desteklerine esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının sonra Yüzenada Anaokulu miniklerinin Bingöl yöresi folklor gösterisi görülmeye değerdi. Foklar gösterisinin ardından minik yüreklerin Kafkas Gösterisi, İpli Kukla Oyunu, Damat Halayı, Şemmame Gösterisi, Yaramaz Farecik Adlı Şarkılı Oyun, Palyaço Gösterisi ve Tavşan Adlı Şarkılı Oyun sunumuyla devam etti. Birbirinden renkli gösteriler sunan minikler daha sonra protokol üyelerinin elinden mezuniyet hatırası olan belgelerini aldılar. Belgelerini alan miniklerin sahnenin ortasında toplanıp keplerini havaya atmalarıyla doruğa ulaşan coşkularıyla program sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın