KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Solhan'da internet cafe denetimleri yapıldı

Yapılan denetimlerde; İnternet cafe işletmecilerinin cezai müeyyidelere maruz kalmamaları için Ticari Amaçlı Toplu İnternet Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Kanun ve Yönetmelik hükümlerine uymaları gerektiği aktarılırken, yönetmelikte belirtilen ve uyulması gereken kurallarla ilgili tebligatlar yapıldı.

Solhan`da internet cafe denetimleri yapıldı
13 ARALIK 2011 SALI 17:52
0
3237
0
AA aa

İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmeliğin Denetleme Usul ve Esasları bölümünün 10. maddesi ile 5. ve 9. maddesinde yer alan yükümlülük ve şartlar açısından, genel güvenlik ve asayiş yönünden denetlenmesi için Solhan Kaymakamlığı bünyesinde oluşturan komisyon denetimlerini devam ediyor.

Solhan Kaymakamlığı, Solhan Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlık Merkezi Başkanlığı'nda görevli personeller tarafından yapılan denetimlerde İnternet cafe işletmecilerinin cezai müeyyidelere maruz kalmamaları için Ticari Amaçlı Toplu İnternet Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Kanun ve Yönetmelik hükümlerine harfiyen uymaları gerektiği aktarılırken internet cafe işletmecilerine yönetmelikte belirtilen ve uyulması gereken kurallarla ilgili tebligatlar yapıldı.

Kaymakamlık İnternet Cafeleri Denetleme ve Kontrol Komisyon Başkanı Mehmet Selim Kaya, Kaymakamlığın ilgili kanunun hassasiyetle uygulanması, çocuklarımızın ve gençliğimizin korunması konusunda verilen talimatları üzerine çocuklarımız üzerinde etkisini gün geçtikçe artıran internet cafelerin daha güvenilir, daha nezih yerler haline gelmesi yolunda çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Uyarılara uymayanlara para cezası verilecek

Yapılan denetimlerde internet kafe işletmelerinde sorumlu kişilere yönetmenlik ve işleyiş ile ilgili şu bilgiler aktarıldı:

“Mülki idare amirinden izin belgesi alınması gerekiyor. Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri alınmalıdır. Başkanlık tarafından onaylanan içerik filtreleme yazılımının kullanılması ve erişim sağlayıcılardan sabit IP almak ve kullanmak gerekiyor. İç IP dağıtım loglarını elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydetmeleri, başkanlık tarafından verilen yazılım ile kaydedilen bilgileri ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini teyit eden değeri kendi sistemlerine günlük olarak kaydetmek ve bu verileri bir yıl süre ile saklamak gerekiyor. 7-12 yaşından küçükler ancak, yanlarında veli veya vasileriyle işyerlerine girebilecekler, 8-15 yaşından küçükler yanlarında veli veya vasileri olmadan saat 20.00'den sonra işyerlerine alınmayacaklar. Tütün ve tütün mamulleri içilemeyeceği, İşyerlerinde 1117 sayılı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanununa aykırı hareket edilemeyeceği, 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununun 19 uncu maddesi gereğince alkollü içecek satılması, bulundurulması veya sunulması yasaktır. İşyerlerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunan hakların ihlal edilmesinin önlenmesi için gerekli tedbirleralınmalı, elektronik ve mekanik oyun alet ve makineler bulundurulmamalıdır. İşyerlerindeki bilgisayarlarda uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek oyunların oynatılamayacaktır. İşyerlerine giren ve çıkanların tespiti amacıyla gerekli kamera kayıt sistemi kurulmalıdır. Bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtlar yedi gün süreyle saklanmalı ve bu kayıtlar yetkili makamlar haricindeki kişi ve kuruluşlara verilmemelidir. Yükümlülüklere aykırı hareket ettiği belirlenen ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarına, mülki idare amiri tarafından Üçbin Türk Lirasından Onbeşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilebilecektir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın