KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Solhan'da hafızlık kız kur'an kursu yapılıyor

Solhan İlçe Müftülüğüne devredilen FETÖ binasının Kız Kur’an Kursu olması ile ilgili çalışmalar başladı.

Solhan`da hafızlık kız kur`an kursu yapılıyor
10 MAYIS 2017 ÇARŞAMBA 00:56
0
2200
0
AA aa

15 Temmuz 2016 gecesi yapılan kalkışma sonrasında Solhan'da FETÖ'ye ait olan bina İlçe Müftülüğüne tahsis edilmiş ve 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu olması öngörülmüştü. İlçe Müftülüğüne tahsis edilen binanın dış kısmı tamamlanmış olsa da bina içinde tadilat yapılması gerekiyor.

Binanın tadilatının yapılması için keşif yapıldığını ve yapılan keşif sonrasında 501 bin TL bir maliyetin olacağını belirten Solhan İlçe Müftüsü Ali İkiz, Solhan Kaymakamı başta olmak üzere kurum amirleri ve vatandaşların desteği ile Ağustos ayının ikinci haftasına kadar binanın kullanılabilecek duruma gelmesi çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Binanın alt katının yemekhane yapılacağını ve bir üst katının da 4-6 yaş gurubu çocuklar için hazırlanacağını belirten Müftü İkiz, Eylül ayında eğitim öğretime başlanması için Aralık ayının ikinci haftasına kadar yapım işlerinin bitip kayıt işlemlerinin başlaması gerektiğini söyledi.

İLK HEDEF HAFIZLIK İÇİN 100 ÖĞRENCİ

4-6 yaş gurubu için dizayn edilecek katın üst katını ise kız öğrencilere yönelik hafızlık Kur'an Kursu yapacaklarını ve iki katının ise yatakhane yapılıp teras katının ise mescid ve küçük olan odaların da hafızlık faaliyetleri için ders odaları olarak planladıklarını söyleyen Müftü İkiz, “Kur'an Kursumuz dışarıdan tam bitmiş olarak görünüyor ama eksikliği var. Allah'ın izniyle Solhanlılarımızın himmetiyle bunun altından kalkacağız. Tabii Kaymakam beyinde diğer amirlerimizin de buradaki desteklerinde kesinlikle yadsımamak lazım. Onlar da burada bize büyük destek oluyorlar. Nasip Müyesser olursa istediğimiz planladığımız Ağustos ayının ikinci haftasında çocuklarımızı kaydetmeye başlamak istiyoruz. Yani Ağustos ayı geldiğinde burada işlerin yüzde doksanı bitmiş olacak. Ağustosun ayında çocuklarımızı kaydedip Eylül ayının ilk haftasında yani eğitim-öğretime başladığı andan itibaren biz de burada yatılı bölge kız Kuran kursunu açmak ve faaliyete sokmak istiyoruz. Normalde buranın kapasitesi 120 ile 150 arasıdır ancak biz şu anda başlangıç itibariyle 80-90 veya en fazla 100 öğrenci düşünüyoruz. Yüz öğrenciden fazla almayı düşünmüyoruz. Yüzden fazla alırsak biraz da işin gerçeği zorlanabilme ihtimalimiz var. Hem eğitici hem de o çocukları gündüz eğitenler haricinde gece kalacak olan hoca hanımları bulma açısından, yani yeterli personelin olmamasından dolayı 80 belki olur. Bu yıl değil de gelecek yıl biiznillah tam full kapasite ile biz bu işi yapacağız. 100 öğrenci alacağımızı düşünecek olursak planlamayı ona göre yapacak olursak 50 tanesini Solhan'dan 50 tanesini ise köylerden temin etmeye çalışacağız. Oradaki kız çocukları almaya çalışacağız. Ben naçizane ilçe müftüsü olarak hocalarımızla birlikte tek tek köyleri gezeceğiz. Her bir köyümüze bir veya iki kontenjan ayıracağız. Bu kontenjanları dolduramayan köylerimizin diğerlerini artıracağız ama 50 ilçe merkezi ve 50 de köylerden öğrenci almayı planlıyoruz. Solhan'dan yeteri öğrenci bulunmazsa başka ilçelerden de öğrenci kabul edeceğiz. Bingöl Merkez'den, Ilıcalar'dan, Karlıova'dan, Genç'ten diğer yerlerde biz aynı şekilde buraya öğrenci kabul edeceğiz. Ama öncelikle bizim Solhanlı öğrencileri almamız gerekiyor. Solhanlılarımız dururken başka yerden öğrenci alırsak bu sefer buraya emek harcayan, masraf eden insanlara haksızlık yapmış gibi oluyoruz. Allah nasip ederse önce Solhanımızda gençlere yönelerek köylerle birlikte dolduramazsak civar ilçelerden ve merkezden öğrenci alacağız. Ama ben dolduracağımıza inanıyorum. Çünkü tek tek köyleri gezip kapı kapı gezip hoca arkadaşlarımızla, köy imamlarımız da beraber gezdiğimiz de biz bu kapasiteyi doldururuz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın