KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Solhan'da başörtüsüne her alanda imza kampanyası

Solhan'da faaliyet yürüten Solhan Çağrı-Der, Tesettür seferberliği kapsamında ‘Başörtüsüne Her Alanda Özgürlük' adı altında imza kampanyası başlattı. İlçe merkezinde 2 ayrı noktada stand kuran Çağrı-Der, imza kampanyasının beş gün süreceğini bildirdi.

Solhan`da başörtüsüne her alanda imza kampanyası
23 AĞUSTOS 2011 SALI 03:53
0
4470
0
AA aa

Başlatılan imza kampanyasının 5 gün süre ile 18 Ağustos - 23 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edeceğini dile getiren Çağrı-Der Sekreteri Ayhan Erkmen, vatandaşların imza kampanyasına katılmaları için duyarlılık göstermelerini isteyerek, “Özellikle, Başbakanın seçim sonrası balkon konuşmasında ‘yapılacak yeni anayasada ülkenin tüm kesimlerinin kendisini göreceği' sözlerinden sonra bizler de ülkemizin en büyük sorunlarının başından gelen başörtüsü yasağının kaldırılıp yeni anayasada güvence altına alınması için ‘Başörtüsüne Her Yerde Özgürlük' kampanyasını düzenledik.” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERİN HALKIN TALEBİNİ DİKKATTE ALMALARINI ÜMİT EDİYORUZ”

İmza kampanyası için Erbakan Caddesinde ve çarşı merkezinde iki ayrı standın kurulduğunu belirten Erkmen, halkın imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Başörtüsüne bir an önce “Anayasal Güvence” altına alınması gerektiğini dile getiren Erkmen, “Çağrı-Der camiası olarak hak ve özgürlüklerin önündeki tüm yasak ve engellerin son bulmasını istiyoruz. Özellikle din ve dil önündeki engellerin derhal kaldırılması, insan onuruna yakışır bir anayasal düzenlemenin ivedilikle yapılmasını, öncelikle üç dönemdir halkın yoğun teveccühleri üzerine iktidar olan Parti ve Başbakan'ın, diğer siyasi parti temsilcilerinin katkıları ile ülkenin ve halkın selameti için olumlu adımlar atmaları gerekiyor. Hakkın ve halkın menfaatini her şeyin üstünde tutmalı ve gerektiğinde kişisel siyasi çıkarlarından vazgeçmelidirler. Bu hususta her kesimin fedakârlıkta bulunması gerektiğini tüm halkımıza deklare ediyoruz. Umut ediyoruz ki yetkiler halkımızın beklentilerini dikkate alır ve bu haklı talebin gereği yapılır” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.12.2025
15:17
Tüz: `Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor`
Tüz: 'Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor'
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Bingöl Memur-Sen Temsilcisi Bahattin Tüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada engelli bireylerin yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunlarına dikkat çekerek hükümete ve karar vericilere 'kapsamlı reform' çağrısı yaptı. 'Bugün kutlama değil, haklarımızı haykırma günüdür' dedi.
02.12.2025
15:12
Bingöl AK Gençlik`ten Filistin için farkındalık etkinliği
Bingöl AK Gençlik'ten Filistin için farkındalık etkinliği
Aslan: 'Bu çalışma, yaşanan insani krize dikkat çekmeyi amaçlayan bir farkındalık etkinliğidir. Öğrencilerimiz duyarlılıklarını bu şekilde ifade etmek istedi.'
02.12.2025
14:48
Potada kıyasıya rekabet!
Potada kıyasıya rekabet!
ÜNİLİG Erkekler Basketbol Eleme Grupları Bingöl'de başladı. Turnuva, beş gün boyunca Karşıyaka Spor Salonu'nda devam edecek.
02.12.2025
14:18
Becerekli:
Becerekli: 'Engelliler Lütuf Değil, Hak Sahibidir'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı Hidayet Becerekli, engelli bireylerin toplumun manevi bir değeri olduğunu belirterek kamu kurumları başta olmak üzere tüm topluma önemli bir çağrıda bulundu. Becerekli, engelli haklarının eksiksiz uygulanması ve engelli bireylerin karar süreçlerine dâhil edilmesi gerektiğini vurguladı.
02.12.2025
14:08
Vali Usta`dan mühendislere kritik uyarı!
Vali Usta'dan mühendislere kritik uyarı! 'Emin olmadan imzalamayın!'
Bingöl'de düzenlenen 'Deprem Yönetmeliği Uygulama Eğitimi' programında konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, mühendisleri uyardı! 'Emin olmadığınız hiçbir belgeye, rapora, plana imza atmayın. Çünkü bunun dönüşü can kaybı ve büyük acılar oluyor; Bingöl bunu geçmişte çok ağır şekilde yaşadı'
02.12.2025
13:52
Genç`te kış tedbirleri ele alındı
Genç'te kış tedbirleri ele alındı
Kaymakam Muhammet Güzel, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek yapılacak hazırlıkların ilçede sorunsuz bir kış sezonu geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın