KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Solhan'da başörtüsüne her alanda imza kampanyası

Solhan'da faaliyet yürüten Solhan Çağrı-Der, Tesettür seferberliği kapsamında ‘Başörtüsüne Her Alanda Özgürlük' adı altında imza kampanyası başlattı. İlçe merkezinde 2 ayrı noktada stand kuran Çağrı-Der, imza kampanyasının beş gün süreceğini bildirdi.

Solhan`da başörtüsüne her alanda imza kampanyası
23 AĞUSTOS 2011 SALI 03:53
0
4625
0
AA aa

Başlatılan imza kampanyasının 5 gün süre ile 18 Ağustos - 23 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edeceğini dile getiren Çağrı-Der Sekreteri Ayhan Erkmen, vatandaşların imza kampanyasına katılmaları için duyarlılık göstermelerini isteyerek, “Özellikle, Başbakanın seçim sonrası balkon konuşmasında ‘yapılacak yeni anayasada ülkenin tüm kesimlerinin kendisini göreceği' sözlerinden sonra bizler de ülkemizin en büyük sorunlarının başından gelen başörtüsü yasağının kaldırılıp yeni anayasada güvence altına alınması için ‘Başörtüsüne Her Yerde Özgürlük' kampanyasını düzenledik.” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERİN HALKIN TALEBİNİ DİKKATTE ALMALARINI ÜMİT EDİYORUZ”

İmza kampanyası için Erbakan Caddesinde ve çarşı merkezinde iki ayrı standın kurulduğunu belirten Erkmen, halkın imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Başörtüsüne bir an önce “Anayasal Güvence” altına alınması gerektiğini dile getiren Erkmen, “Çağrı-Der camiası olarak hak ve özgürlüklerin önündeki tüm yasak ve engellerin son bulmasını istiyoruz. Özellikle din ve dil önündeki engellerin derhal kaldırılması, insan onuruna yakışır bir anayasal düzenlemenin ivedilikle yapılmasını, öncelikle üç dönemdir halkın yoğun teveccühleri üzerine iktidar olan Parti ve Başbakan'ın, diğer siyasi parti temsilcilerinin katkıları ile ülkenin ve halkın selameti için olumlu adımlar atmaları gerekiyor. Hakkın ve halkın menfaatini her şeyin üstünde tutmalı ve gerektiğinde kişisel siyasi çıkarlarından vazgeçmelidirler. Bu hususta her kesimin fedakârlıkta bulunması gerektiğini tüm halkımıza deklare ediyoruz. Umut ediyoruz ki yetkiler halkımızın beklentilerini dikkate alır ve bu haklı talebin gereği yapılır” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.01.2026
23:49
Bingöl`den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl'den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, ABD'nin Venezuela'ya yönelik müdahale girişimlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, askeri tehditlerin ve halk iradesine yönelik müdahalelerin 'küresel haydutluk düzeninin bir parçası' olduğu vurgulandı.
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın