KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Solhan'da başörtüsüne her alanda imza kampanyası

Solhan'da faaliyet yürüten Solhan Çağrı-Der, Tesettür seferberliği kapsamında ‘Başörtüsüne Her Alanda Özgürlük' adı altında imza kampanyası başlattı. İlçe merkezinde 2 ayrı noktada stand kuran Çağrı-Der, imza kampanyasının beş gün süreceğini bildirdi.

Solhan`da başörtüsüne her alanda imza kampanyası
23 AĞUSTOS 2011 SALI 03:53
0
4787
0
AA aa

Başlatılan imza kampanyasının 5 gün süre ile 18 Ağustos - 23 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edeceğini dile getiren Çağrı-Der Sekreteri Ayhan Erkmen, vatandaşların imza kampanyasına katılmaları için duyarlılık göstermelerini isteyerek, “Özellikle, Başbakanın seçim sonrası balkon konuşmasında ‘yapılacak yeni anayasada ülkenin tüm kesimlerinin kendisini göreceği' sözlerinden sonra bizler de ülkemizin en büyük sorunlarının başından gelen başörtüsü yasağının kaldırılıp yeni anayasada güvence altına alınması için ‘Başörtüsüne Her Yerde Özgürlük' kampanyasını düzenledik.” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERİN HALKIN TALEBİNİ DİKKATTE ALMALARINI ÜMİT EDİYORUZ”

İmza kampanyası için Erbakan Caddesinde ve çarşı merkezinde iki ayrı standın kurulduğunu belirten Erkmen, halkın imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Başörtüsüne bir an önce “Anayasal Güvence” altına alınması gerektiğini dile getiren Erkmen, “Çağrı-Der camiası olarak hak ve özgürlüklerin önündeki tüm yasak ve engellerin son bulmasını istiyoruz. Özellikle din ve dil önündeki engellerin derhal kaldırılması, insan onuruna yakışır bir anayasal düzenlemenin ivedilikle yapılmasını, öncelikle üç dönemdir halkın yoğun teveccühleri üzerine iktidar olan Parti ve Başbakan'ın, diğer siyasi parti temsilcilerinin katkıları ile ülkenin ve halkın selameti için olumlu adımlar atmaları gerekiyor. Hakkın ve halkın menfaatini her şeyin üstünde tutmalı ve gerektiğinde kişisel siyasi çıkarlarından vazgeçmelidirler. Bu hususta her kesimin fedakârlıkta bulunması gerektiğini tüm halkımıza deklare ediyoruz. Umut ediyoruz ki yetkiler halkımızın beklentilerini dikkate alır ve bu haklı talebin gereği yapılır” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
09.03.2026
02:37
Bingöl`de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
09.03.2026
02:35
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
6 Şubat depremlerinde AFAD gönüllüsü olarak Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bingöllü Nevin Baysan, bugün memleketinde kurduğu mobilya atölyesiyle hem üretim yapıyor hem de kadın girişimcilere örnek oluyor.
09.03.2026
02:34
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın