KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Haziran 2026 Perşembe
°C

Solhan'da başörtüsüne her alanda imza kampanyası

Solhan'da faaliyet yürüten Solhan Çağrı-Der, Tesettür seferberliği kapsamında ‘Başörtüsüne Her Alanda Özgürlük' adı altında imza kampanyası başlattı. İlçe merkezinde 2 ayrı noktada stand kuran Çağrı-Der, imza kampanyasının beş gün süreceğini bildirdi.

Solhan`da başörtüsüne her alanda imza kampanyası
23 AĞUSTOS 2011 SALI 03:53
0
4966
0
AA aa

Başlatılan imza kampanyasının 5 gün süre ile 18 Ağustos - 23 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edeceğini dile getiren Çağrı-Der Sekreteri Ayhan Erkmen, vatandaşların imza kampanyasına katılmaları için duyarlılık göstermelerini isteyerek, “Özellikle, Başbakanın seçim sonrası balkon konuşmasında ‘yapılacak yeni anayasada ülkenin tüm kesimlerinin kendisini göreceği' sözlerinden sonra bizler de ülkemizin en büyük sorunlarının başından gelen başörtüsü yasağının kaldırılıp yeni anayasada güvence altına alınması için ‘Başörtüsüne Her Yerde Özgürlük' kampanyasını düzenledik.” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERİN HALKIN TALEBİNİ DİKKATTE ALMALARINI ÜMİT EDİYORUZ”

İmza kampanyası için Erbakan Caddesinde ve çarşı merkezinde iki ayrı standın kurulduğunu belirten Erkmen, halkın imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Başörtüsüne bir an önce “Anayasal Güvence” altına alınması gerektiğini dile getiren Erkmen, “Çağrı-Der camiası olarak hak ve özgürlüklerin önündeki tüm yasak ve engellerin son bulmasını istiyoruz. Özellikle din ve dil önündeki engellerin derhal kaldırılması, insan onuruna yakışır bir anayasal düzenlemenin ivedilikle yapılmasını, öncelikle üç dönemdir halkın yoğun teveccühleri üzerine iktidar olan Parti ve Başbakan'ın, diğer siyasi parti temsilcilerinin katkıları ile ülkenin ve halkın selameti için olumlu adımlar atmaları gerekiyor. Hakkın ve halkın menfaatini her şeyin üstünde tutmalı ve gerektiğinde kişisel siyasi çıkarlarından vazgeçmelidirler. Bu hususta her kesimin fedakârlıkta bulunması gerektiğini tüm halkımıza deklare ediyoruz. Umut ediyoruz ki yetkiler halkımızın beklentilerini dikkate alır ve bu haklı talebin gereği yapılır” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
04.06.2026
22:07
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç ilçesinde toplumsal sorunlara karşı ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan Genç İstişare Meclisi, ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin öncelikli gündeminde bağımlılıkla mücadele ve toplumsal değerlerin korunması yer aldı.
04.06.2026
22:06
Bingöl Balına Londra`dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl Balına Londra'dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl balı, London International Honey Awards (LIHA) 2026 kapsamında düzenlenen değerlendirmelerde 'Global Honey Stars' kategorisinde kalite ödülüne layık görüldü. Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, ödülün tüm Bingöllü arıcıların emeğinin karşılığı olduğunu söyledi.
04.06.2026
22:05
Bingöl Umut Kervanı`ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Kurban Bayramı boyunca hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, kent genelinde 1.750 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı. Dernek, Bingöl'ün 16 mahallesinde yürüttüğü dağıtım çalışmalarıyla yetim, öksüz, dul ve dar gelirli ailelerin bayram sevincine ortak oldu.
03.06.2026
18:42
Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
Bingöl Belediyesi, Aşağı Çarşı Yol Yapım Projesi için ihaleye çıkıyor. 4 kilometrelik güzergâhta yürütülecek çalışmalar kapsamında yol genişliği 18 metreye çıkarılacak, imar planına uygun acele kamulaştırma kararı doğrultusunda 10 mesken ve 28 ahır kaldırılacak. Projede ayrıca Hacı Rıza Camii bölgesine yaya merdivenleri ve yürüyüş yolu yapılacak.
03.06.2026
18:22
Tosun:
Tosun: 'Bingöl'ün Altındaki Güç, Bölgenin Geleceğini Değiştirebilir'
Bingöl ve çevresindeki jeotermal yatırımlara karşı başlayan direniş üzerine değerlendirmelerde bulunan Jeotermal Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, Bingöl'ün fay hatları üzerindeki konumunun yalnızca deprem riskiyle değil, aynı zamanda jeotermal potansiyeliyle de bilimsel olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın