KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Solhan'da 600 üniversite öğrencisi bir araya geldi

Solhan, Bingöl de ilklerin ilçesi olmaya devam ediyor. Bingöl'de bir ilk olarak tanımlanan &';üniversiteli gençlerle buluşma” toplantısı yapıldı. Buluşma toplantısında, Solhan'lı yaklaşık 600 üniversite öğrencisi bir araya geldi.

Solhan`da 600 üniversite öğrencisi bir araya geldi
06 ŞUBAT 2012 PAZARTESİ 08:32
0
3837
3
AA aa

Solhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçe esnafının katkıları ile organize edilen ‘Solhan Üniversite Gençliği Buluşma Toplantısı' yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Solhan Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'nda 3 Şubat'ta gerçekleşen toplantıya, ilçe yöneticileri, sponsor olan esnaflar ve onurlarına gece düzenlenen üniversiteli gençler katıldı.

Yapılan toplantının amacını ve gerçekleşmesi süreci hakkında bilgi veren Solhan SYDV Müdürü Recep TAN, yapılan toplantının giderlerini sponsor esnaflar tarafından karşılandığını belirtti.

“Sadece kendinizden sorumlu değilsiniz, gelecek nesillere de büyük örneksiniz.”

“Gecenin düzenlemesini gerçekleştiren ilçe Kaymakamına şahsım ve ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” diyen Solhan Belediye Başkanı Niyazi ÇAVUŞOĞLU, “Gençlerin bir araya getirilmesi ile çok güzel bir iş yapıldığı kanaatindeyim. Bugüne kadar ilçe olarak böyle bir organizasyonu yapmamış olmak bizim için büyük bir eksiklik. Bu gece inşallah bundan sonra geleneksel hale gelecektir. Bizler de bundan sonra bunu devam ettirerek üstümüze düşeni yapacağız. Solhanlı üniversite gençlerinin çok olması ve mekânın darlığından dolayı sizleri buraya sıkıştırdığımız için hepinizden özür diliyoruz. Bu gecede bir yandan yemek yerken diğer taraftan eğlence yapmayı arzu ediyorduk ancak mekân darlığından bunu gerçekleştiremedik. Üniversite sınavı öncesi bir eğlence programı düzenleyeceğiz. Aslında ilçemizin gençleri ile bir araya gelip kaynaşmamız ayrıca memnuniyet verici bir olaydır. Vali bey ile görüşmemizde bugün yapılacak toplantıdan söz ettim. Katılımı sorduğunda Sayın Valimize 500-600 öğrencinin olduğunu söylediğimde inanın Vali Bey şaşırdı. İlçemizde bu kadar çok öğrencinin olması bizim için gurur kaynağıdır. Üniversiteye girdiğim yılda Solhan'da iki kişi kazanmıştık. 1981 yılında Solhan'dan iki kişi üniversite kazanmışken 2011 yılında ilçemizde yüzü aşkın öğrenci üniversiteye yerleşti. Özellikle üniversitede okuyan kardeşlerimde arzuladığım bir şey vardır. Birçoğunuz ailede ilk kez üniversiteye giden kişilersiniz. Sizin üniversitede başarılı olmanız, mezun olmanız ilçeye döndüğünüzde kardeşlerinize, kuzenlerinize, köylülerinizin okumasına vesile olacağınız gibi onlar için iyi birer modelsiniz. Çevrenizdekiler size imrenerek üniversite okumak için çabalayacaklardır. Siz sadece kendinizden sorumlu değil sizden sonra gelecek neslin üniversite okumasında hayata hazırlanmasında büyük örneksiniz.” şeklinde konuştu.

“Hiçbir çözüm üretmeyen eleştiri sadece yıkıcı bir amaca hizmet eder”

Belediye Başkanı ÇAVUŞOĞLU'nun sözlerine katıldığını ve hislerinin tercümanı olduğu için teşekkür ederek sözlerine başlayan İlçe Kaymakamımız Şeref AYDIN, “Solhan'ın kaliteli ve donanımlı bir gençliğe sahip olması çok gurur vericidir. Bu gecede emeği geçen başta belediye başkanımıza, vakıf mütevelli heyetimize, çalışma arkadaşlarıma, maddi desteklerini esirgemeyen ilçe esnafına ve ev sahipliğini üstlenen teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyonda özel bir takdiri hak eden şüphesiz Vakıf Müdürümüz Recep TAN'dır. Kendisinin gençlerin durumuna özel bir duyarlılık gösterdiğine bizzat müşahede edenlerdenim. Bu geceyi kaç zamandır planlıyorduk nasip bugüneymiş. Hem bir ilk olması hasebiyle hem de mekânın darlığı nedeniyle bazı olumsuzluklar olmuştur mutlaka ben bunu da hoşgörü ile karşılamanızı ümit ediyorum. Sizler bizim için değerlisiniz. Çünkü sizler uzun bir maratonun ardından yüksek öğrenim hakkı kazanmış eşsiz bir gurubun içine dahil oldunuz. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Sizler eğitim gördüğünüz yerde Solhan'ımızın elçisi ve temsilcisisiniz. Sizin göstereceğiniz başarı, tavırlarınız, davranışlarınız kısacası her durumunuz ilçemizin tanıtımı için son derece önem arz ediyor. Bunu her daim hatırda tutacağınızı ümit ediyorum.

Üniversite ortamı değişik insanlarla, değişik hayat görüşüne sahip hatta değişik inanışta insanlarla karşılaştığınız tanıştığınız bir ortamdır. Bu ortamda bizim de dünya görüşümüz hayata bakışımız şekillenirken aynı zaman da bizden farklı olanlarla beraber yaşamayı öğrendiğimiz bir ortamdır. Tabi ki bu ortam sadece derslerde başarılı olup mezun olabileceğimiz bir ortam değil. Aynı zamanda kendimizi hayata hazırlayacağımız donatacağınız bir ortamdır. Bu konuda sizlere üç tavsiyede bulunmak istiyorum. Bunlardan birincisi; yeteneğinize göre bir veya birkaç alanla ilgilenip kendinizi yetiştirip geliştirmeniz lazım. Çünkü ilerideki hayatınız sadece iş hayatı olmayacak, iş hayatınızın dışındaki zamanlarınızda kendinizi göstereceğiniz ifade edeceğiniz veya zaman geçireceğiniz belli hobilerinizin belli yeteneklerinizin olması lazım işte bunu üniversitede çok rahatlıkla kazanabileceksiniz. Sportif veya kültürel faaliyetlere mutlaka katılmanızı istiyorum. Tasfiye edeceğim ikinci şey ise mutlaka ama mutlaka en az bir yabancı dil öğreniniz. En az bir diyorum çünkü bir dil de artık yetmiyor. Bugün İngilizce konuşmak artık bir imtiyaz olmaktan çıktı. Nerede ise herkes artık İngilizce konuşabiliyor. Çok önemsediğim bir başka husus ise eleştirirken eleştirdiğimiz bir iş veya bir konu varsa çözüm üreterek eleştirmemiz lazım. Toplumumuz bu konuda ne yazık ki yeterli bir olgunluğa ulaşmamıştır. Sadece eleştiriyoruz ama hiçbir çözüm üretmiyoruz. Hiçbir çözüm üretmeyen eleştiri sadece yıkıcı bir amaca hizmet eder. Mübalağa yapmak istemiyorum ama şunu da ifade etmekten kendimi alamıyorum. Bireylerin kendi işi dışındaki tüm alanlarda uzman kesildiği bir toplum görüntüsü veriyoruz. Ne yazık ki bu bizim için çok büyük bir handikaptır. Bunu her daim hatırınızda tutmanızı sizlerden istirham ediyorum. Elbette eleştiri önemli, belli konularda itiraz önemli, savunduğunuz görüşleri cesurca mutlaka sonuna kadar savunun ama bu eleştiri ve itirazlarınız mutlaka beraberinde yapıcı bir çözüm de getirmelidir.” diye gençlere öğütlerde bulundu.

Gençler taleplerini dile getirdiler

Konuşmaların akabinde söz alan gençler, Solhanlı bayanlara yönelik faaliyetlerin eksikliğine dikkat çekerek bayanlara yönelik etkinliklerin yapılmasını, Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezinin yapılıp ilçe halkının hizmetine sunulması, sosyal ve kültürel alanda kapsamlı faaliyetlerin yapılması, sağlık ve spor alanında da ilçede olan eksiklikler hakkında görüş alınması taleplerinde bulundular. Gençlik derneği kurulması durumunda ise Kaymakam AYDIN'dan destek sözü aldılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_7928)
08 Şubat 2012 Çarşamba 08:27
solhanı solhan yapan sayın niyzi çavuşoğludur geleceğe dönük çalışmalrından dolayı kendisini taktir ederiz inşallah meclise gidecek yolunuz savunuyor destekliyor halk olarak seni öneriyoruz
a rahim incedursun (@Misafir_7926)
07 Şubat 2012 Salı 23:00
ne güzel olmuş solhan adına gerçekten ben gürür duydum,aslında son yıllar eğitim düzeyi azda olsa yükselme gösterdiği bir gerçektır,yinede bu bölgede okuanlara devletin yardım etmesi lazım
çünkü devlet çokda coğrafyayi ihmal etmiş, genelle orantılı duruma gelmesi için yardım eli olması gerekir...
solhanlı (@Misafir_7911)
06 Şubat 2012 Pazartesi 15:24
çok güzel bi buluşma oldu darısı bingölün diğer ilçelerine sayın bld başkanımız niyazi çavuşoğlunu gönülden tebrik ediyorum iyi ki varsınız ..solhan gençliği ılarak sizlere layık olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız bundan şüpheniz olmasın..
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın