KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Solhan myo için yer tahsisi yapıldı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün Solhan ilçesinde yapılması öngörülen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu için Üniversiteye yer tahsisi yapıldığını açıkladı.

Solhan myo için yer tahsisi yapıldı
02 TEMMUZ 2014 ÇARŞAMBA 22:20
0
4393
0
AA aa

Yüksek Öğretim Kurumu, (YÖK) 2012 yılında Solhan ilçesinde Bingöl Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu açılmasına yönelik karar vermişti. YÖK tarafından yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından bugün yazılı basın açıklaması yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Solhan ilçesinde yapılacak Bingöl Üniversitesi Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu için Yeni Mahalle 192 ada ve 43 parselde kayıtlı Spor Genel Müdürlüğüne ait taşınmaz ile Bingöl İl Özel İdaresine ait Solhan Yeni Mahalle 193 ada, 51 parsele kayıtlı taşınmazın takası sonucu Bingöl Üniversitesine yer tahsisi yapıldığını belirtti.

Yer tahsisi işlemlerinin tamamlanmasıyla Bingöl Üniversitesi Rektörlüğünün bina yapım inşaatı için çalışma başlatacağını ifade eden Bakan Yılmaz: “Yapılacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile birlikte Solhan ilçemizin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.

“SOLHAN SINIF ATLADI”

Son dönemlerde eğitim ve diğer alanlarda büyük yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımlarla Solhan ilçesinin sınıf atladığını kaydeden Bakan Yılmaz: “Arsa tahsisinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığına, AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş'a, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş'a, Bingöl Valiliğine, İl Özel idare Genel Sekreterliğine, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Solhan Kaymakamlığına, Solhan Belediyesine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.12.2025
23:34
Bingöl Basın Konseyi`nden PFDK Tepkisi:
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir'
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.'
28.12.2025
23:30
Adaklı ve Kiğı`da Eğitime 1 Gün Ara
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.
28.12.2025
23:28
Yatırım sözü var, yol yok!
Yatırım sözü var, yol yok!
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor.
28.12.2025
23:27
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
28.12.2025
23:26
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak.
28.12.2025
23:25
Bingöl`de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın