KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Solhan müftüsü özdemir göreve başladı

Aydın İncirliova'ya atanan Solhan Müftüsü Sacit Ekerim'den boşalan göreve değişik illerde Vaiz ve Müftü olarak görev yapan İbrahim Özdemir atandı. Solhan Müftülüğü görevine atanan İbrahim Özdemir, görevine başladı.

Solhan müftüsü özdemir göreve başladı
10 HAZİRAN 2011 CUMA 23:56
0
4155
0
AA aa

 

“Halkımızı dini açıdan aydınlatmaya ve onlar için yeni hizmetler getirmeyi amaçlıyoruz”
İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan İbrahim Özdemir; “Kur'an eğitimi, dini eğitimi ve sosyal açıdan da elimizden geldiğince halkımıza hizmet edeceğiz. Solhan'da dini hizmette yeni bir misyon kazandıracağız. Halkımızı dini açıdan aydınlatmaya ve onlar için yeni hizmetler getirmeyi amaçlıyoruz. Toplumu din konusunda aydınlatma gibi çok önemli ve hayati bir vazifenin ihsan-ı ilahi olarak omuzlarımıza konulduğunun idraki ve sorumluluğu ile görevime başladım. Din gibi dünya ve ahiret hayatının; hayati, ruhu ve esası olan bir kutsal değere hizmetkâr olmak, onu anlamak, yaşamak ve tebliğ etmek şereflerin en yücesidir. Hele mensuplarına dünya ve ahiret mutluğunu kazandıran, inananları bir vücudun organları gibi gören, üstünlüğü ırkta, renkte, zenginlikte değil, sadece takvada gören, yaratılanı yaratandan dolayı sevmemizi öngören İslam dini gibi bütün beşeriyeti kucaklayan bir din'i hakkıyla bilmek, prensiplerini hayatımıza geçirmek bütün sıkıntılarımızın ve problemlerimizin ilacı olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
“Kurumlarla beraber çalışacağız”
Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezun olduktan sonra değişik illerde vaiz ve müftü olarak görev alan Elazığ Palu doğumlu olan Müftü Özdemir'in, İslam düşüncesinde Dil ve Varlık ile Kelami Perspektifinde İslami İnanç adlı eserlerinin olduğu öğrenildi.
 
Özdemir'in, Fırat Üniversite Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek lisansı bitirip, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslami Hukuk Dalında Doktorası devam etmektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığının halkı aydınlatma konularını Solhan'da halka icra etme görevini yürüteceklerini belirten Özdemir, kurumlarla iç içe olup onlarla beraber çalışmayı düşündüklerini söyledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın