KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Solhan devlet hastanesi ameliyatlara başladı

Solhan Devlet Hastanesi’nin en önemli eksikliklerinden biri olan ameliyathanenin açıldığını müjdeleyen Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emine Çavuşoğlu, hastanede ameliyatların yapılmaya başlandığını kaydetti.

Solhan devlet hastanesi ameliyatlara başladı
14 EKİM 2011 CUMA 20:46
8
9778
0
AA aa

İlk sezaryenle doğum ameliyatını 4 Ekim'de yapan hastane, aynı ameliyatın ikincisini bir sonraki gün gerçekleştirdi. Sezaryenle doğum ameliyatının yanı sıra, pilonidal sinüs (kıl dönmesi) ameliyatı da gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Solhan'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Beril Gürlek tarafından ilk sezaryenle doğum ameliyatı gerçekleştirilirken, diğer taraftan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Samur tarafından pilonidal sinüs (kıl dönmesi) operasyonları gerçekleştirildi.

Solhan Devlet Hastanesinin en önemli eksikliklerinden birinin de ameliyathanenin faal durumda olmaması olduğunu söyleyen Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emine Çavuşoğlu, “Hastanede ameliyathane bulunmadığından dolayı hastalarımız Muş ve Bingöl iline sevk edilmek zorunda kalıyordu. Ameliyathanenin açılmasıyla birlikte bu olumsuz durum ortadan kalktı. Birimlerin açılmasında çalışan personellerimizin de çok büyük katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Solhan'da yapılacak ameliyatlar

Solhan Devlet Hastanesinde ikisi Sezeryan ve biri Pilonidol Sinüs (Kıl Dönmesi) olmak üzere 3 ameliyatın gerçekleştiğini söyleyen Çavuşoğlu, Solhan Devlet Hastanesi'nde yapılabilecek ameliyatları şöyle sıraladı:

1- Genel Cerrahi

A) Troid (Guatr)

B) Meme

C) Hemoroid (Basur)

D. Anal Fissur (Çatlak)

E. Lipom

F. İnguinal Herni (Kasık Fıtığı)

G. Umblikal Herni (Göbek Fıtığı)

H. Pilonidol Sinüs (Kıl Dönmesi)

2-Apandisit Operasyonlar

A. Sezeryan

B. Tüp Ligosyonu(Bağlanması)

C. Sistorektarel (Rahim Sarkması)

D. Rahim Ameliyatları

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın