KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Solhan devlet hastanesi ameliyatlara başladı

Solhan Devlet Hastanesi’nin en önemli eksikliklerinden biri olan ameliyathanenin açıldığını müjdeleyen Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emine Çavuşoğlu, hastanede ameliyatların yapılmaya başlandığını kaydetti.

Solhan devlet hastanesi ameliyatlara başladı
14 EKİM 2011 CUMA 20:46
8
8945
0
AA aa

İlk sezaryenle doğum ameliyatını 4 Ekim'de yapan hastane, aynı ameliyatın ikincisini bir sonraki gün gerçekleştirdi. Sezaryenle doğum ameliyatının yanı sıra, pilonidal sinüs (kıl dönmesi) ameliyatı da gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Solhan'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Beril Gürlek tarafından ilk sezaryenle doğum ameliyatı gerçekleştirilirken, diğer taraftan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Samur tarafından pilonidal sinüs (kıl dönmesi) operasyonları gerçekleştirildi.

Solhan Devlet Hastanesinin en önemli eksikliklerinden birinin de ameliyathanenin faal durumda olmaması olduğunu söyleyen Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emine Çavuşoğlu, “Hastanede ameliyathane bulunmadığından dolayı hastalarımız Muş ve Bingöl iline sevk edilmek zorunda kalıyordu. Ameliyathanenin açılmasıyla birlikte bu olumsuz durum ortadan kalktı. Birimlerin açılmasında çalışan personellerimizin de çok büyük katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Solhan'da yapılacak ameliyatlar

Solhan Devlet Hastanesinde ikisi Sezeryan ve biri Pilonidol Sinüs (Kıl Dönmesi) olmak üzere 3 ameliyatın gerçekleştiğini söyleyen Çavuşoğlu, Solhan Devlet Hastanesi'nde yapılabilecek ameliyatları şöyle sıraladı:

1- Genel Cerrahi

A) Troid (Guatr)

B) Meme

C) Hemoroid (Basur)

D. Anal Fissur (Çatlak)

E. Lipom

F. İnguinal Herni (Kasık Fıtığı)

G. Umblikal Herni (Göbek Fıtığı)

H. Pilonidol Sinüs (Kıl Dönmesi)

2-Apandisit Operasyonlar

A. Sezeryan

B. Tüp Ligosyonu(Bağlanması)

C. Sistorektarel (Rahim Sarkması)

D. Rahim Ameliyatları

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın