KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Aralık 2025 Cuma
°C

Solhan devlet hastanesi ameliyatlara başladı

Solhan Devlet Hastanesi’nin en önemli eksikliklerinden biri olan ameliyathanenin açıldığını müjdeleyen Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emine Çavuşoğlu, hastanede ameliyatların yapılmaya başlandığını kaydetti.

Solhan devlet hastanesi ameliyatlara başladı
14 EKİM 2011 CUMA 20:46
8
9062
0
AA aa

İlk sezaryenle doğum ameliyatını 4 Ekim'de yapan hastane, aynı ameliyatın ikincisini bir sonraki gün gerçekleştirdi. Sezaryenle doğum ameliyatının yanı sıra, pilonidal sinüs (kıl dönmesi) ameliyatı da gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Solhan'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Beril Gürlek tarafından ilk sezaryenle doğum ameliyatı gerçekleştirilirken, diğer taraftan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Samur tarafından pilonidal sinüs (kıl dönmesi) operasyonları gerçekleştirildi.

Solhan Devlet Hastanesinin en önemli eksikliklerinden birinin de ameliyathanenin faal durumda olmaması olduğunu söyleyen Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emine Çavuşoğlu, “Hastanede ameliyathane bulunmadığından dolayı hastalarımız Muş ve Bingöl iline sevk edilmek zorunda kalıyordu. Ameliyathanenin açılmasıyla birlikte bu olumsuz durum ortadan kalktı. Birimlerin açılmasında çalışan personellerimizin de çok büyük katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Solhan'da yapılacak ameliyatlar

Solhan Devlet Hastanesinde ikisi Sezeryan ve biri Pilonidol Sinüs (Kıl Dönmesi) olmak üzere 3 ameliyatın gerçekleştiğini söyleyen Çavuşoğlu, Solhan Devlet Hastanesi'nde yapılabilecek ameliyatları şöyle sıraladı:

1- Genel Cerrahi

A) Troid (Guatr)

B) Meme

C) Hemoroid (Basur)

D. Anal Fissur (Çatlak)

E. Lipom

F. İnguinal Herni (Kasık Fıtığı)

G. Umblikal Herni (Göbek Fıtığı)

H. Pilonidol Sinüs (Kıl Dönmesi)

2-Apandisit Operasyonlar

A. Sezeryan

B. Tüp Ligosyonu(Bağlanması)

C. Sistorektarel (Rahim Sarkması)

D. Rahim Ameliyatları

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın