KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Soğuktan bayıltan açılış töreni

KARS'ın Esenyazı Köyü'nde yeni yaptırılan ilköğretim okulunun açılış törenine katılan anasınıfı öğrencileri, protokolün gecikmesi ve konuşmaların uzaması üzerine soğuktan üşüyüp ağladı. Soğuk havada saatlerce bekleyen minikler arasındaki bir kız öğrenci de baygınlık geçirdi.

Soğuktan bayıltan açılış töreni
02 ARALIK 2007 PAZAR 14:41
0
1181
0
AA aa

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Merkeze 35 kilometre mesafedeki Esenyazı Köyü'nün ilköğretim okulu açılış törenine katılan 177 öğrenci, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 488 bin YTL'ye mal olan 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı için öğrenciler saat 09.00'dan itibaren okulda toplanmaya başladı. Öğrenciler, okulda kendi imkanlarıyla ısınmaya çalışırken, köyün kadın ve erkekleri de protokol için kurulan çadırdaki sobanın başına toplandı. Törene katılan vatandaşlar, soğuk havada ısınmak için halk oyunları ekipleriyle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti. Saat 12.00'de başlaması gereken tören için öğrenciler, 15 dakika önce alana getirildi. Protokolün 35 dakika gecikmesiyle tören saat 12.35'te başladı. Törene Vali Mehmet Ufuk Erden, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Belediye Başkanı AKP'li Naif Alibeyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, daire amirleri ile köylüler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir öğrenci şiir okudu ve halk oyunları ekibi gösteri sundu. Bu arada soğuk havada bekletilen öğrencilerden 30 anasınıfı öğrencisi üşümeye başladı. Öğretmenler ve aileleri soğuktan üşüyen ve ağlamaya başlayan minik öğrencilerileri ısıtmak için atkı, kaban ve eldivenlerini verdi.

ÖĞRENCİ BAYILINCA VALİ KISA KESTİ
Eğitimin kalkınmanın temeli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici'nin konuşması sırasında başlayan kar yağışı, üşüyen öğrenciler için eziyete dönüştü. Daha sonra kürsüye çıkan ve geçen hafta yerel bir gazetede ‘Kayıp Milletvekili' olarak tanımlanan AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın konuşması sırasında üşüyen öğretmenler, birbirlerine montlarını vererek ısınmaya çalıştılar. Vali Mehmet Ufuk Erden'in konuşma yapmak için kürsüye geldiği sırada 4'üncü sınıf öğrencisi Fatma İnalkaç soğuk havaya daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Öğretmenlerinin kucağında sınıfa götürülen İnalkaç, uzun süre kendine gelemedi.

Soğuk havanın öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini gören Vali Erden, konuşmasını uzatmayarak AKP Milletvekili Karabayır ve Belediye Başkanı Alibeyoğlu'yla birlikte okulun açılışını yaptı. Vali ve beraberindekiler, daha sonra köylülerin verdiği yemeğe katıldı.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın