KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Sodes projeleri için imza töreni düzenlendi

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen projeler için imza töreni düzenlendi.

Sodes projeleri için imza töreni düzenlendi
27 KASIM 2010 CUMARTESİ 02:32
0
2362
0
AA aa

Valilik toplantı salonunda yapılan imza töreninde, kabul edilen 51 projenin ilk imzasını Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gıyasettin Baydaş attı. Baydaş'ın Bingöl Üniversitesi için sunulan ve kabul edilen 3 projenin imzasını atmasının ardından Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak törende sembolik olarak imza atan ikinci isim oldu

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından yürütülen SODES projesi kapsamında Bingöl'den 51 projeye 5 milyon 233 bin TL kaynak aktarıldı. Daha GAP bölgesinde uygulanan projenin genişletilmesinin ardından Bingöl'den 800 proje sunulmuş, bunlardan 51 proje onaylanarak çeşitli miktarlarda destek almıştı.

“SODES'İN BURADA UYGULANMASINDA BAKAN YILMAZ'IN DESTEĞİ VAR”

Kabul edilen projeler için düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Daha önce GAP bölgesinde uygulanan projeden Bingöl'ün faydalanamadığını ve STK'ların ciddi taleplerinin olduğunu söyledi. SODES'in bölgeden proje kabul kararına ilişkin Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın gayretleriyle gerçekleştiğine dikkat çeken VALİ Balkanlıoğlu, Bakan Yılmaz'ın DAP bölgesinde olan illeri de bu projeden faydalanmaları için çalışma yürüttüğünü kaydetti. SODES proje çağrısı döneminde yapılan başvuruların çok önemli olduğunun altını çizen Balkanlıoğlu, Bingöl'deki resmi kurum ve STK'ların projeye gösterdikleri ilgilin, Bingöl'ün gelişiminde önemli adımların atılabileceğinin işareti olabileceğini savundu.

“PROJELER BİNGÖL'E CİDDİ FAYDALAR SAĞLAYACAKTIR”

Daha önce kamuoyunda yayılan yanlış bir bilgiden ötürü söz konusu projenin içeriğine yönelik ciddi beklentilerin oluştuğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, Bingöl için ayrılan destek miktarının 15 milyon olduğu bilgisinin yanlış olduğunu, miktarın 5 milyon TL olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, Kamuoyunda destek miktarının fazla olduğu bilgisinin yayılması ve beklenti oluşmasının normal olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “ 15 diye yayılan miktarın üçte biri kabul edildi. Kabul edilen projelerin maliyeti düşürüldü. Projelere çok yoğun bir ilgi vardı. Bu ilgiden dolayı bütün Sivil Toplum Kuruluşu ve resmi kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu projeler sayesinde Bingöl'de çok olumlu gelişmeler olacak. Projesi kabul edilen arkadaşların her kuruşu usulüne uygun projeleri için harcaması gerekir. Bu konuda da arkadaşlarımız ciddi denetimler yapacaklardır. Bundan hiç kuşku duyulmasın. Bütün çalışmaların Bingöl'e fayda sağlamasını diliyorum.”şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından Bingöl Valiliği Proje Koordinatörü Mahmut Buyankara tarafından katılımcılara yönelik kısa bir bilgilendirme yapıldı. İmza törenine, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, belde belediye başkanları, bazı daire amirleri ve STK temsilcileri katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın