KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Sodes projeleri için imza töreni düzenlendi

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen projeler için imza töreni düzenlendi.

Sodes projeleri için imza töreni düzenlendi
27 KASIM 2010 CUMARTESİ 02:32
0
2380
0
AA aa

Valilik toplantı salonunda yapılan imza töreninde, kabul edilen 51 projenin ilk imzasını Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gıyasettin Baydaş attı. Baydaş'ın Bingöl Üniversitesi için sunulan ve kabul edilen 3 projenin imzasını atmasının ardından Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak törende sembolik olarak imza atan ikinci isim oldu

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından yürütülen SODES projesi kapsamında Bingöl'den 51 projeye 5 milyon 233 bin TL kaynak aktarıldı. Daha GAP bölgesinde uygulanan projenin genişletilmesinin ardından Bingöl'den 800 proje sunulmuş, bunlardan 51 proje onaylanarak çeşitli miktarlarda destek almıştı.

“SODES'İN BURADA UYGULANMASINDA BAKAN YILMAZ'IN DESTEĞİ VAR”

Kabul edilen projeler için düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Daha önce GAP bölgesinde uygulanan projeden Bingöl'ün faydalanamadığını ve STK'ların ciddi taleplerinin olduğunu söyledi. SODES'in bölgeden proje kabul kararına ilişkin Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın gayretleriyle gerçekleştiğine dikkat çeken VALİ Balkanlıoğlu, Bakan Yılmaz'ın DAP bölgesinde olan illeri de bu projeden faydalanmaları için çalışma yürüttüğünü kaydetti. SODES proje çağrısı döneminde yapılan başvuruların çok önemli olduğunun altını çizen Balkanlıoğlu, Bingöl'deki resmi kurum ve STK'ların projeye gösterdikleri ilgilin, Bingöl'ün gelişiminde önemli adımların atılabileceğinin işareti olabileceğini savundu.

“PROJELER BİNGÖL'E CİDDİ FAYDALAR SAĞLAYACAKTIR”

Daha önce kamuoyunda yayılan yanlış bir bilgiden ötürü söz konusu projenin içeriğine yönelik ciddi beklentilerin oluştuğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, Bingöl için ayrılan destek miktarının 15 milyon olduğu bilgisinin yanlış olduğunu, miktarın 5 milyon TL olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, Kamuoyunda destek miktarının fazla olduğu bilgisinin yayılması ve beklenti oluşmasının normal olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “ 15 diye yayılan miktarın üçte biri kabul edildi. Kabul edilen projelerin maliyeti düşürüldü. Projelere çok yoğun bir ilgi vardı. Bu ilgiden dolayı bütün Sivil Toplum Kuruluşu ve resmi kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu projeler sayesinde Bingöl'de çok olumlu gelişmeler olacak. Projesi kabul edilen arkadaşların her kuruşu usulüne uygun projeleri için harcaması gerekir. Bu konuda da arkadaşlarımız ciddi denetimler yapacaklardır. Bundan hiç kuşku duyulmasın. Bütün çalışmaların Bingöl'e fayda sağlamasını diliyorum.”şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından Bingöl Valiliği Proje Koordinatörü Mahmut Buyankara tarafından katılımcılara yönelik kısa bir bilgilendirme yapıldı. İmza törenine, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, belde belediye başkanları, bazı daire amirleri ve STK temsilcileri katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın