KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Slikozis bir can daha aldı

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde bir Slikozis hastası daha hayatını kaybetti.

Slikozis bir can daha aldı
13 AĞUSTOS 2016 CUMARTESİ 01:47
0
2386
0
AA aa

2000'li yıllarda İstanbul'da kot kumlama atölyesinde çalıştığı süre zarfında Slikozis hastalığına yakalanan Necat Demir, hastalığı nedeniyle uzun süredir solunum cihazına bağlı yaşıyordu.

Son bir yıldır İstanbul'da ikamet eden Demir, hastalığına yeni düşerek hayatını kaybetti. Demir'in na'şı doğduğu köy olan Taşlıçay köyünde toprağa verildi. Taşlıçay köyünde Slikozis hastalığında ölenlerin sayısı 16 oldu.

HAYATLAR KARARMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, “Kotlar beyazladıkça onların hayatları kararmaya devam ediyor. 3 hastamız vardı oksijene bağlı yaşamlarını sürdürmeye çalışan; Nejat Demir, Faysal Demir, Ramazan Aydar. Bugün oksijene bağlı ağır hastalarımızdan 1989 doğumlu Nejat Demir, İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geride gözü yaşlı anne, eş ve sevdiklerini bırakarak yaşama veda etti. Ailesinin acısını paylaşmaktan başka bir şey gelmiyor elden. Cennet mekânı olsun” dedi.

Karaarslan; “20-30 civarında silikozis hastamız var bu köyde. Başbakanlıktan yıllık geri ödemeleriyle ilgili yeni bir düzenleme yapılarak, yıllık geri ödeme miktarının düşürülmesini istiyorlar. Bizler de Sayın Başbakanımızın bu sesi duymasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2025
16:38
Bingöl`de 2003-2007 arasında inşa edilen yapılar gerçekten güçlü mü?
Bingöl'de 2003-2007 arasında inşa edilen yapılar gerçekten güçlü mü?
'Bingöl'ün yapı stoku yüzde 75 yenilendi' açıklamalarına dikkat çeken TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Canfidal Boldaş; '2003'te bir deprem yaşadık ama teknik açıdan yenilenen deprem yönetmeliği 2007'de yayımlandı. Bu arada birçok bina inşa edildi ve bunlar da yüzde 75'in içinde. Bu yapıların risk analizlerini çıkarmadan güçlü olduklarını nasıl iddia edebiliriz?'
18.02.2025
15:19
Bingöl İl Özel İdaresi`nde 67 işçi emekli oldu
Bingöl İl Özel İdaresi'nde 67 işçi emekli oldu
Emekli olan işçiler için düzenlenen veda programında konuşan Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül: 'Sizlerin vermiş olduğu emekler hiçbir zaman unutulmayacak. Kurumumuzun her dönem adından söz ettirmesinde sizlerin emeği var. Hakkınızı bizlere helal edin.'
18.02.2025
14:17
Vali Usta, Cem Evi Derneklerinin temsilcileriyle buluştu
Vali Usta, Cem Evi Derneklerinin temsilcileriyle buluştu
Tanışma ve istişare toplantısında 2025 yılında yapılacak çalışmaların anlatıldığını ifade eden Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, 'Canlardan Cem Evlerinin eksik ve ihtiyaçlarını dinledik. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da imkânlarımız ölçüsünde bu talepleri çözmeye gayret edeceğiz' dedi.
18.02.2025
13:58
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şüpheli tutuklandı
Birinin cezaevine yasaklı madde sokmaktan, diğerinin silahlı tehditten hapis cezaları vardı. Polis tarafından yakalanınca cezaevine gönderildiler.
18.02.2025
13:57
PKK/KCK`ya yönelik ‘GÜRZ-46` operasyonu: 282 şüpheli yakalandı
PKK/KCK'ya yönelik 'GÜRZ-46' operasyonu: 282 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 51 ilde PKK/KCK terör örgütüne yönelik son 5 gündür devam eden 'GÜRZ-46' operasyonlarında 282 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
17.02.2025
22:44
BBC`den Bingöl için dikkat çeken video!
BBC'den Bingöl için dikkat çeken video!
BBC tarafından yayımlanan 'Bingöl: Depremini Bekleyen Şehir' adlı video, Bingöl'ün deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu ve bölgede gerçekleşebilecek olası bir depremin yıkıcı etkilerine dikkat çekiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın