Mübarek Ramazan ayının son cuması, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Bingöl'de de etkinlik düzenlendi. Filistin halkıyla dayanışma günü olan ‘Dünya Kudüs Günü' dün Cuma namazı çıkışı Dörtyol Saat Kulesi önünde Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla kutlandı.
Geniş bir katılımla gerçekleşen basın açıklaması eyleminde Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksan'ın bulunduğu Kudüs'ün 1967'den beri İsrail'in işgali altında olduğu, Müslümanların Mekke ve Medine'den sonra üçüncü kutsal mekânlarının Kudüs olduğu hatırlatıldı.
Mustazaf-Der Bingöl Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Hanefi Çiftçi, Kudüs'ün Müslümanların üçüncü bir mekanı olduğu için Müslümanların gönlünde ayrı bir yeri ve farklı bir değeri olduğuna dikkat çekerek: “Bu itibarla, biz Kudüs davasını yalnız Filistinlilerin değil, aynı zamanda bütün Müslümanların, "Büyük ümmetin" ortak davası olarak görüyoruz. Bunu savunmak ve savunucularını her platformda desteklemek bizim de ana hedefimiz ve boyun borcumuzdur. Yahudiler, Filistin topraklarını işgal ettiği günden beri, bir yandan Kudüs'ü Yahudileştirme planlarını yaparak ha bire dışardan Yahudi nüfusu ithal ederek Doğu Kudüs'te yeni yerleşim inşa ederken, öbür yandan da Süleyman Mabedini ortaya çıkarmak bahanesiyle her gün Mescidi Aksa'nın altını oymakta, kazılar yapmakta ve tedricen o kutsal mabedi yıkmaya çalışmaktadır. Eşkıya devleti İsrail, bütün bunları dünya Müslümanlarının gözü önünde gayet rahat, aleni şekilde ve hiç çekinmeden yapmaktadır. Çünkü kendilerince artık dünya kamuoyu nezdinde Kudüs'ü, bütün Müslümanların meselesi olmaktan çıkarmış, sadece bir Filistin İsrail meselesi konumuna indirgemiştir. Bu şekilde Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı bütün Müslümanların ortak değeri olmaktan çıkardıktan sonra Filistin Halkını da dört bir yandan ablukaya almış ve özellikle Gazze'yi bir açık cezaevi haline dönüştürmüştür. Böylece koca bir halk dünyadan izole edilerek açlığa ve yokluğa mahkûm edilmiştir” dedi.
“Siyonist İsrail bilsin ki, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, ne Filistin halkı sahipsiz, ne de Kudüs ve Mescidi Aksa korumasızdır” diyen Çiftçi, içinde yaşadığımız dijital dünyada hiçbir şey gizli kalamayacağını ve süper güçler de her istediğini yapamayacağını belirterek: “Artık Müslüman halkları birbirinden ayırıp koparan sınırların, tel örgülerin de bir anlamı kalmamıştır. Emperyalist güçler artık eskisi gibi kimseyi uyutamadıkları ve rahat rahat sömüremedikleri gibi, köşeye sıkıştırıp istediklerini de kabul ettiremezler. Hele İsrail o eski şahamet devrini hiç bulamaz. Nitekim son Mavi Marmara Gemisi olayı, onun bu ezberini bozdu ve şerefini beş paraya getirdi. Eğer aklı varsa bir an evvel bu barbarlığını bırakmalı ve mazlumların kanını akıtmaktan vazgeçmelidir. Yoksa çok kötü günler onu bekliyor. Artık tüm Müslüman halkların ve bunların başında bulunan hükümetlerin ve hatta tüm vicdanlı insanların bir araya gelip güçlerini birleştirerek şu sınır tanımayan Siyonistlere ağır bir ders vermeleri gerekir. Zira İsrail denen bu vahşi güruh, gözü dönmüş canavar misali, bütün bir insanlığa musallat olmuş ve bir kanser mikrobuna dönüşmüştür. Yeryüzünde oynanan her fitnenin arkasında onun imzası çıkmakta ve her şeytani oyunun baş aktörlüğünü o yapmaktadır. İnsanlık toplumunun huzur ve selamete kavuşması için mutlaka ve mutlaka imha edilmesi gereken bu insanlık düşmanı çetenin, bir an evvel İslam coğrafyasından silinip bertaraf edilmesi gerekir. Zira yeryüzünde Siyonizm var olduğu müddetçe insanlığın rahatı olmayacak huzur ve barış ise hiç olmayacaktır. Yoksa İsrail denen bu vahşi güruh, ezberinden okumaya devam edecek, Filistin ve Lübnan'dan sonra bir başka İslam ülkesine de saldırarak seri cinayetlerini sürdürecek, bizler de gözyaşlarımızı içimize akıtıp seyirci kalmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklaması okunan dua ile sona erdi.