KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Şırnak valisi öss'yi onur meselesi yaptı

Şırnak'ın 20 aylık valisi Ali Yerlikaya, sonuçlar açıklandığı hayal kırıklığı yaşadı ve ilin 19 yıllık eğitim sorununu adeta onur meselesi yaptı...

Şırnak valisi öss`yi onur meselesi yaptı
15 TEMMUZ 2009 ÇARŞAMBA 08:55
0
941
0
AA aa
Kurulduğundan bu yana sınavlardason sıralarda kalan şehri bir basamak yükseltmek için ÖSS'ye girecek 2 bin genci dershaneye yerleştirdi. Sonuç açıklandığın-da hüsrana uğrasa da yolundan dönmeyeceğini açıkladı: "Üzüldük ama demek ki yeterli değil, seneye daha çok çalışacağız."  
 
ÖSS, SBS gibi sınavlarda 19 yıldan bu yana son sıralarda yer alan Şırnak için çırpınan Vali Ali Yerlikaya, bu yıl da umduğunu bulamadı. İlin başarı sıralamasını bir basamak dahi olsa yükseltebilmek amacıyla binlerce gence babalık, ağabeylik yapan vali, ÖSS sonuçları açıklandığında hayal kırıklığına uğradı.

Aralık 2007'de göreve başlayan Vali Yerlikaya, bu sene ÖSS'ye girecek 2 bin öğrenciyi Sosyal Yardımlaşma'dan aldığı 2,5 milyon TL'lik fonla dershaneye yerleştirdi. Heyecanla sınav sonuçlarını beklemeye başladı. Sonuçların açıklanmasından iki gün önce de ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ı arayarak eğitime yaptıkları katkıyı anlattı. Ardından da merakla Şırnak'ın il başarısını sordu. İlin son sıralarda olduğunu tahmin eden Yarımağan, sonuçlar belli olduğunda kendisini haberdar edeceğini söyledi.

Ancak önüne gelen listede Şırnak'ı son sırada görünce de eli telefona gitmedi ve valinin basın toplantısı ile sonucu öğrenmesini tercih etti. Beklediği telefonu alamayınca acı haberi televizyondan öğrenen Yerlikaya, "Bir basamak dahi olsa ilerlemeyi istiyorduk. Geçen sene büyük gayret sarf etmiştik. Üzüldük ama demek ki yeterli değil, seneye daha çok çalışacağız." dedi.

İL OLDUĞUNDAN BU YANA SONUNCU

Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'na hazırlık için 6. 7. ve 8. sınıftaki 10 bin öğrenciyi haftanın 5 günü okul çıkışında etüde alan, öğretmenlere de 350-400 lira katkı sağlayan Vali Yerlikaya, seneye de 14 bin öğrenciyi projeye dahil etmeyi düşünüyor. 4 bin lise son sınıf öğrencisini ise ÖSS için dershaneye göndermeyi hedefliyor. Şırnak'ın il olduğu 1990 yılından beri merkezi sınavlarda son sıralarda olduğunu hatırlatan Vali, "Şırnak her yıl bir basamak ilerleseydi şimdi ortalarda olurdu." diye konuştu. Hükümetin Şırnak'a eğitim alanında büyük yatırım yaptığını kaydeden Vali, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın desteğiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kaynaklarıyla ÖSS'ye giren 2 bin genci ildeki 9 dershaneye yerleştirdiklerini anlattı.

ARTIK İŞ HIRSLA ÇALIŞAN İDARECİLERDE

Son yıllarda sağlanan imkanlarla okullara bin 500 derslik eklendiğini, 120 okul inşa edildiğini, öğretmen sayısının yüzde 400 arttığını belirten Yerlikaya, "Artık iş bize, il ve okul yöneticileri ile öğretmenlere düşüyor. Daha heyecanlı, motive olmuş, hırsla çalışan idarecilerle bunu başarabiliriz. Öğretmenlerimizin de hem eğitimci hem de bir ebeveyn gibi çocuklara eğitim vermelerini istiyoruz." şeklinde konuştu. Vali Yerlikaya, yaşadıkları hayal kırıklığının daha fazla çalışmak için kendilerine yol gösterdiğini sözlerine ekledi. ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2025
21:33
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
29.04.2025
17:58
Vali Usta açıkladı:
Vali Usta açıkladı: '56 proje devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında'
Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değerinin 36 milyar 928 milyon TL olduğu bilgisini veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.
29.04.2025
16:26
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Stadyum müjdesinin ardından 12Bingölspor'un şampiyonluğuyla birlikte bu kez stadyumun nerede inşa edilmesi gerektiği yönünde tartışmalar alevlendi. Kimi mevcut yerinde yapılması gerektiğini vurgularken, kimileri şehir dışında bir yere inşasından yana! Peki Bakanlık nede ısrar ediyor? Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne diyor? İşte kafaları netleştiren o gelişmeler ve görüşler…
28.04.2025
23:09
Dikkat! Bingöl`de sağanak etkisi!
Dikkat! Bingöl'de sağanak etkisi!
Hava sıcaklığının arttığı Bingöl'de Salı itibariyle gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
28.04.2025
23:09
Araç sigortalarında yeni dönem
Araç sigortalarında yeni dönem
Motorlu araç sigortalarında tam ve ağır hasar uygulamalarıyla ilgili yeni dönem başladı.
28.04.2025
23:08
Ehliyetiniz iptal edilebilir!
Ehliyetiniz iptal edilebilir! 'Elinizi çabuk tutun'
Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uyarı geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgeleri ile ilgili yapılan uyarıda tarih hatırlatması yapılarak ''En kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirin yoksa iptal edilecek'' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın