KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Sınav günü sessizlik

Berdibek: “Bu önemli günde herkes duyarlı olmalı, yüksek sesle müzik dinlenmemeli, araç gürültüsünden kaçınılmalı, öğrencilerin motivasyonunu etkileyecek, onları rahatsız edecek her türlü ses ve gürültüden uzak durulmalı” dedi. Berdibek, sınavda olası yardımlara ilişkin öğretmenlere şu uyarıyı yaptı.

Sınav günü sessizlik
07 HAZİRAN 2008 CUMARTESİ 12:58
0
1095
0
AA aa
Pazar günü (yarın) yapılacak olan Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) için sınavın yapılacağı okulların çevrelerinde sessizlik hakim olacak. Bu yıl Bingöl genelinde 3 bin 767 öğrenci OKS'de ter dökecek.
Pazar günü yapılacak olan OKS öncesi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Berdibek, Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri ve okul yöneticileriyle bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.
Bu yıl Bingöl genelinde 3 bin 767 öğrencinin ‘15 okulda 207 derslikte' sınava gireceğini söyleyen Berdibek, OKS'nin, kendileri için çok büyük önem arz ettiğini vurguladı. Özelikle sınavın yapılacağı gün öğrencilerin motivasyonunun bozulmaması için vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Berdibek: “İl Milli Eğitim camiası ve birer eğitimci olarak OKS'ye çok önem veriyoruz. Bu sınav, öğrenci aileleri ve öğrenciler kadar bizim içinde çok önemlidir. Bu sınavın önemini herkes biliyor. Öyle velilerimiz vardır ki, birinci sınıftan itibaren 8. sınıfa kadar öğrencisini özel okullarda okutmuş. Bu öğrencisine her yıl verdiği para miktarını siz hesaplayın. Öyle öğrenci velimiz var ki, 4. sınıftan itibaren çocuğuna özel öğretmen tutmuş, onu o şekilde yetiştiriyor. Öyle öğrencimiz vardır ki, uykusunu bozmuş, sabahlara kadar ders çalışmış, sınavın sonucuna göre hayaller kurmuştur. Velimizin kafasında da ‘Acaba benim çocuğum OKS'yi kazanabilir mi?” soruları dönüp dolaşıyor. Çocukta acaba ‘ben bir fen lisesine kayıt yaptırabilir miyim?' düşüncesi içerisinde. Tüm çabası budur. Şimdi burada çok büyük bir emek sarf edilmiştir. Bu sınava çok büyük önem vermemiz lazım. Bütün sınavlar önemlidir. Burada hak, hukuk geçerli olması lazım. Hak-hukuka önem vermemiz lazım. Burada merhamet devre dışıdır. Adaletin uygulandığı bir yerde, merhamet devre dışı kalır. Sakın ha sakın hiçbir öğretmenimiz, işte bu benim yakınımdır, bu komşumdur, bu kardeşimin oğludur deyip de, böyle merhamete gelip bu çocukların haklarını gasp etmesin. İnşallah böyle bir şey olmaz. Biz yinede tedbir almak zorundayız ve duyarlı olmak zorundayız” dedi.
Pazar günü yapılacak olan OKS öncesi vatandaşlara seslenen Berdibek: “Bu önemli günde herkes duyarlı olmalı, yüksek sesle müzik dinlenmemeli, araç gürültüsünden kaçınılmalı, öğrencilerin motivasyonunu etkileyecek, onları rahatsız edecek her türlü ses ve gürültüden uzak durulmalı” sözleriyle uyarıda bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2025
21:08
Bingöl`de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de ev ve işyerinde 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
05.02.2025
20:27
Şivan Serhed`den Bingölspor marşı
Şivan Serhed'den Bingölspor marşı
Bingöl'de Ses Sanatçısı Şivan Serhed, BAL temsilcimiz ve grup lideri 12Bingölspor için yazıp seslendirdiği marşı takıma ve taraftara armağan etti.
05.02.2025
19:23
Hemşehrimiz Kurtaran`a yeni görev
Hemşehrimiz Kurtaran'a yeni görev
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Bingöllü hemşehrimiz Mahmut Kurtaran, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
05.02.2025
14:35
Bingöl`de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, aranan 8 şüpheli yakalandı.
05.02.2025
14:23
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
D Gurubu Hastane statüsündeki Bingöl Genç Devlet Hastanesi C gurubu hastane statüsüne yükseldi. Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Yapılan girişimler neticesinde Genç ilçemizde ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız, birçok branşta sağlık hizmeti almaya başlayacaktır' dedi.
05.02.2025
13:27
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi kazandırmak ve gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldı. Öğrenciler, haftada 3 gün çalışma fırsatıyla günlük 1083 lira ödeme alacak. Program, gençlerin istihdam piyasasına daha hazırlıklı girmelerini hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın