KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Şimşek, güvençer'e asa'yı anlattı

Anadolu Spor Akademisi (ASA) Genel Özcan Şimşek, Vali Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret ederek, çalışmalarını anlattı.

Şimşek, güvençer`e asa`yı anlattı
25 MART 2011 CUMA 09:09
0
1787
0
AA aa

Bölgede bulunan illerin valilerini ziyaret eden Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatörü Şimşek, Vali Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Yaptıkları ziyarette Şimşek, ekip olarak projeyi daha geniş kesimlere anlatmanın gayretinde olduklarını söyledi. 

Şimşek, bu nedenle her fırsatta illerin valilerini ziyaret ederek, 20 Ocak 2010 tarihinde başlanan ve iki ayaktan oluşan ASA projesini anlattıklarını ifade etti.

Projenin kendileri için büyük önem taşıdığını da söyleyen Şimşek, kendisine Ardahan kamuoyundan siyasete girmesi için yapılan baskılara da ASA projesi için şimdilik askıya aldığını belirtti.

Projeyi anlatmak ve tanıtmak için kolları sıvadıklarını vurgulayan Şimşek, “ASA bölgenin umut projesi; onu anlatmak, herkese tanıtmak ve hayata geçirmek için bazı oluşumları da erteledik” dedi.

Ağrı, Erzurum, Hakkari ve Muş'lu miniklerin katıldıkları turnuvalar hakkında son olarak Vali Güvençer'e bilgi veren Şimşek, bölgede bulunan bütün illerin yetkililerini ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Bölgenin umudu haline gelen ve genç yeteneklerin Türk futboluna kazandırılması adına yola çıktıklarını ve bu yolda il valilerinin büyük katkılarının olduğunun altını çizen Şimşek, Vali Güvençer'den de projeye destek istedi.

İki ayaktan oluşan projenin birinci ayağının genç yetenekleri seçmek ve turnuvalara katılımlarını sağlamak olduğunu belirten Şimşek, Vali Güvençer'e, bölge insanının projeye büyük destek verdiğini de hatırlattı.

Bingöl bizim için önemli bir konumda
Şimşek, Vali Güvençer'e, 10-13 Haziran 2011'de Avusturya'nın Salzburg kentinde düzenlenecek olan Mozart Trophy turnuvasına Bingöl'den takım götürmek istediklerini anlatarak şöyle konuştu: “ASA olarak daha önce Erzurum, Ağrı, Hakkari ve Muş illerinden miniklerimizi turnuvalara götürdük. Aldıkları başarılarla ülkemizin adını başarılarla gündeme getirdiler. Hakkarili miniklerimizin aldığı başarılar siyaset arenasında sürekli gündem de kaldı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ASA'dan övgüyle bahsetmişti. Sadece Hakkarili miniklerimiz değil, Ağrılı minikler de ilklere imza atmıştı. Şimdi ise Bingöllü miniklerimizi dünya arenasına çıkarma gayretindeyiz. Sizlerinde desteğiyle bunu yapmak istiyoruz. Spor kardeşliğin pekişmesinde özellikle futbol savaşların bile durmasında vesiledir. Bu amaçla biz yola çıktık ve çocuklarımızın sosyal hayatında bir nebzede olsa artılar sağlarsak ne mutlu bize. Hakkari'den, Muş'tan ve Ağrı'dan başarılı yetenekli futbolcularımız Türkiye'nin sayılı kulüplerine gitti. Beşiktaş'a transfer olan, Yüksekovalı Ozan Saygı bu miniklerden sadece biri. Yabancı futbol kulüpleri çocuklarımızı markaja aldı. Bu dünya basının da geniş yankı buldu. Avusturya'da neden Bingöl ön plana çıkmasın. Bunu yapmamız zor değil. Bingöl bizim için önemli bir konumda. ASA ekibi olarak bunun farkındayız.”

Vali Güvençer, kendisini ziyaret eden ASA Koordinatörü Şimşek'e yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, “Bölge de önemli çalışmalar yapılması bizleri de sevindiriyor. Bu konuda biz de ilgili birimlerle istişare yaparak ASA'nın teklifini değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın