KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Nisan 2025 Salı
°C

Şimşek, bdp'nin kürtleri temsil etmediğini iddia etti

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak için Bingöl’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Terör örgütü ve BDP Kürtleri temsil etmiyor. Çünkü Kürtleri temsil edenler, Kürtlerin hakları için çaba gösterirler' dedi.

Şimşek, bdp`nin kürtleri temsil etmediğini iddia etti
13 AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ 10:50
0
1662
0
AA aa

 AK Parti Bingöl İl Başkanlığı, hafta sonu Şelale Park Restaurant'ta iftar yemeği programı düzenledi. İftar programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay ile çok sayıda davetli katıldı.

Kürtçe ve Zazaca "Hoşgeldiniz, hepiniz baş göz üstüne geldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Bakan Şimşek de hükümet olarak bir yandan vatandaşın refahını artırarak ekmeğini büyütmeye bir yandan da özgürlük alanını genişletmeye çalıştıklarını söyledi.

“Bizi bölmek için buradalar”

Şimşek, geçmişte bölgede zaman zaman hatalı uygulamaların yapıldığını ancak son 10 yılda sadece bu hatalı uygulamalara son vermekle kalmayıp, geçmişin zararlarını telafi etmek için "inanılmaz" bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, geçmişte "operasyon var" diye hayvanlarını otlatamamış olanlara bile bugüne kadar 2,7 katrilyon lira kadar terör tazminatı ödediklerini belirtti.

“Bunların derdi hak ve özgürlük değil”

Terör örgütünün tüm gelişmelere rağmen şiddetini artırdığına dikkati çeken Şimşek: “Biz gelir gelmez bu bölgeyi normalleştirdik, olağanüstü hale son verdik. Şiddet ve terör için hiçbir bahane kalmadı. Terör örgütü ve BDP Kürtler'i temsil etmiyor. Çünkü Kürtler'i temsil edenler, Kürtlerin hakları için çaba gösterirler. Hak ve özgürlükler arttığı için şiddetin azalması lazım değil mi- Ama bakın biz özgürlükleri genişlettikçe, demokrasimizi daha ileri seviyelere götürme çabasındayken, mafya ve çetelerle mücadele ederken terör örgütü şiddeti artırıyor. Bu da açık ve net şunu gösteriyor; onların derdi Kürtler için hak değil, onlar bizi temsil etmiyor. Ben de bir Kürdüm. 6 yaşına kadar Türkçe bilmiyordum. Biz özgürlük alanını genişlettikçe onlar niye rahatsız oluyor, niye başkalarına taşeronluk yapıyorlar. Niye bu özgürlükleri takdir etmiyorlar. Çünkü bunların böyle bir derdi yok. Bunların derdi hak ve özgürlük değil, onların derdi farklı, onlar bizi bölmek için buradalar."

Türkiye'nin ekonomik durumuna da değinen Bakan Şimşek, 2000'li yıllarla şimdiki ekonomik durumu bir anlattığı fıkrayla karşılaştırarak: “2002 yılında Ak Parti iktidara geldiği zaman devlet milletten 100 lira vergi topluyorsa o yüz liranın 86 lirası faize gidiyor, devletin 100 lirasının 86 lirası faize gidiyor, kalan 14 lira ile maaş mı ödeyecek, Bingöl'e hizmet mi yapacaksın- O nedenle hastanelerin, SSK'nın durumu perişandı. O nedenle bizim vatandaşımızın eğitimde ne kadar geri kaldığı dönemleri biliyorsunuz. O nedenle devlet özürlüsüne sahip çıkamamış. Ak Parti ile devir değişti. Geçen sene 100 lira vergi toplamışsak bunun 83,4 lirasını hizmete yani millete, yaklaşık 16-17 lirasını da faize ödemişiz. İşte fark budur."

“Bende bu bölgenin insanıyım, Batman'ın dağlık bir köyünde doğdum”

Kendisinin de bölge insanı olduğunu belirten Bakan Şimşek: “Ben eskiden bir köy olan sonradan Batman'a katılan bir dağlık köyde doğdum. Bingöl'e de çok fazla benziyor. Çünkü orda da çok fazla ekilecek arazi yok. Benim annem babamda okuma yazma bilmezdi, onlarda geçimlik tarım yapıyorlardı. Şunu niçin anlatıyorum; çünkü hikâyelerimiz ortak. Şunun için anlatıyorum; ben o köyü terk ettiğimde akan su yoktu. Kuyulardan kışın biriken Sudan kullanıyorduk. O zamanlarda elektrikte yoktu. O zamanlar doğru düzgün eğitim imkânları da yoktu. Şimdi çok şükür Türkiye gelişiyor. Ak Parti hükümetleri döneminde bu gelişmeler üst düzeye vardı. Türkiye'nin hangi köşesinde taş üstüne taş konuluyorsa, insanlarımıza fırsat eşitliği tanınıyorsa, yatırım yapılıyorsa bunda sizin emeğiniz var. Yapılan bütün güzel işler sizin sevap hanenize yazılıyor. Onun için Allah sizden razı olsun. Çünkü sizlerin sahadaki bu çalışmaları sayesinde Ak Parti başarılı oluyor. Ak Parti'nin yönetimindeki kadroları size hizmetkarlık yapıyor" diye konuştu.

“Terör tazminatı olarak 2,7 katrilyon ödedik”

Şiddet için hiçbir bahanenin kalmadığını ifade eden Bakan Şimşek, geçmişte Diyarbakır'da, Batman'da, Bingöl'de yapılan hatalı uygulamalar olduğunu, ancak son on yılda bu hatalı uygulamalara son verdiklerini kaydetti.

Sadece bu hatalı uygulamalara son vermekle kalmadıklarını dile getiren Şimşek: “Hatta geçmişin zararlarını telafi etmek için inanılmaz bir çaba içerisindeyiz. Bir tane örnek vereyim. Maliye Bakanı olmam hasebiyle biliyorum biraz. Geçmişte operasyon var diye hayvanlarını dağda otlatamayanlara bile şimdi tazminat ödüyoruz. 2.7 katrilyona yakın. Bugün o kadar bu hükümet terör tazminatı ödedi ki bunun zeminini de biz hazırlamadık. Biz gelir gelmez o bölgeyi normalleştirdik. Biz gelir gelmez dedik ki; inkâr, ret siyaseti geçmişte kalmıştır, hatalı uygulamalar geçmişte kalmıştır. Biz Türkiye'nin farklılıklarını, yani Zaza ve Kürt kardeşlerimizi, Çerkez kardeşlerimizi, Laz kardeşlerimizi, herkesi birer zenginlik kaynağı olarak görüyoruz. Geçmişte o farklılıklar birer tehdit kaynağı olarak görülmüş olabilir, ama o zihniyet geride kaldı. Bu nedenle o dönemlerin doğurduğu ortamların da artık son bulması lazım. Terör örgütünün eğer derdi hak, özgürlük, demokrasi arayışı olsaydı, yani bir ilişki olsaydı şiddetin azalması gerekiyordu. Biz özgürlükleri genişlettikçe, demokrasimizi daha ileri bir seviyeye götürme çabası içerisindeyken, mafyayla, çetelerle mücadele ederken, terör örgütü şiddeti arttırıyor. Bu da çok açık ve net bir şekilde şunu gösteriyor; onun derdi Kürtler için hak değil. Onlar bizi temsil etmiyor. Ben ilkokula gidinceye kadar tek kelime Türkçe bilmiyordum, annem baban Türkçe bilmiyordu. Terör örgütü ve inanın BDP Kürtleri temsil etmiyor. Çünkü Kürtleri temsil edenler Kürtlerin hakları için ne yaparlar, çaba içerisine girerler. Biz özgürlük alanını genişlettikçe bunlar niye rahatsız oluyorlar? Niye başkalarına taşeronluk yapıyorlar? Niye bu özgürlükleri takdir etmiyorlar? Çünkü bunların böyle bir derdi yok. Bunların derdi hak ve özgürlük değil. Bunların derdi ülkemizde refah artışı değil. Bunların derdi farklı. Bunlar bizi bölmek için buradalar. Bizim bu bölgede birliğe ihtiyacımız var. Ortadoğu'da olanlara karşı daha çok birlik zamanı. Bizim dinimiz bir kıblemiz bir. Hiç kimse bizi ayıramaz. Biz bin yıldır beraberiz, kardeşiz. Bu bölgede onların bir tek hedefi var o da Ak Parti'dir. Bizim hep birlikte bu oyunu bozmamız lazım. Terör örgütü taşeron örgüttür. Bunların derdi Kürtlerin hak ve özgürlükleri derdi değildir. İslam'da ırkçılık olmaz" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.04.2025
23:56
Bingöl`de kenevir ekmeye çalışırken yakalandılar!
Bingöl'de kenevir ekmeye çalışırken yakalandılar!
Bingöl Polisinden Narko Operasyon! 5 şahıs, karton bardak içerisine tohumlandırdıkları Hint kenevirlerini ekmeye çalışırken yakalandı.
21.04.2025
23:39
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz`dan Türksat 6A değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Türksat 6A değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Yüksek veri iletim kapasitesi, geniş kapsama alanı ve gelişmiş teknolojik altyapısıyla Türksat 6A, sadece haberleşme alanında değil, savunmadan afet yönetimine, yayıncılıktan veri güvenliğine kadar pek çok stratejik alanda Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacaktır' ifadesini kullandı.
21.04.2025
23:20
Bingöl`de Yelıng Lezzetleri Yarıştı
Bingöl'de Yelıng Lezzetleri Yarıştı
Turizm Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Çiris Otuyla (Yelıng) yapılmış yiyeceklerin yarıştığı organizasyonda kursiyerler hünerlerini sergiledi. Yelng'den neler yapılabildiği de bu sayede görülmüş oldu.
21.04.2025
23:18
Göltepesi`nde elektrik çilesi
Göltepesi'nde elektrik çilesi
Bir buçuk yıldır sıkıntılarının artarak devam ettiğini öne süren köy sakinleri; 'Elektronik cihazlarımız zarar görüyor, kesintilere çok geç müdahale ediliyor. Ayrıca faturalar zamanında kesilip abonelere ulaştırılmadığı için ödemeler de gecikiyor ve cezalı duruma düşüyoruz'
20.04.2025
22:03
Bingöl`de kaza! 1 yaralı
Bingöl'de kaza! 1 yaralı
Bingöl'de panelvanın çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı.
20.04.2025
18:25
Şampiyonlukta son viraj! 12Bingölspor dörtledi!
Şampiyonlukta son viraj! 12Bingölspor dörtledi!
BAL temsilcimiz 12Bingölspor, bu hafta konuk olduğu Erganispor karşısında 1-4'lük skorla liderliğini koruyup şampiyonluk için son viraja girdi. Gelecek haftaki maçı kazanmamız halinde şampiyonluk meşaleleri yakılıp kutlamalara başlanacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın