KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Silahlarını bıraktılar, kitaplarını aldılar

Bingöl TEMA temsilciliği tarafından “Oyuncak silahı getir, kitabını kap” kampanyası kapsamında silahlarını okullarına teslim eden öğrencilere kitap hediye edildi.

Silahlarını bıraktılar, kitaplarını aldılar
23 EKİM 2008 PERŞEMBE 11:00
0
1165
0
AA aa
Yaklaşık 3 hafta önce başlatılan kampanya çalışmaları sonucunda merkez Vali Güner Orbay ve Murat ilköğretim okulu öğrencileri oyuncak silahlarını getirip okul idarecilerine teslim etti. Okul yönetiminin  TEMA yöneticileri ile irtibata geçmesi ile birlikte dün TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan başkanlığındaki gönüllü üyeler bahse konu okullara kitap götürerek öğrencilere dağıttılar. Dağıttıkları kitapları almak için birbirlerini ile yarışan öğrencilerin heyecanının kendisini mutlu ettiğini belirten Karaarslan; kampanya kapsamında 5 bin kitap ve çeşitli kırtasiye malzemesi dağıtacaklarını ifade etti.  Talep olması halinde ilgili yerlere irtibata geçerek daha fazla kitap ve kırtasiye malzemelerinin temininin sağlanacağını vurgulayan Karaarslan; ayrıca bu konuda  ayrı bir ödül ve tanışma günü düzenleneceğini kaydederek tüm aile ve öğretmenlerden çocukları yönlendirmeleri çağrısında bulundu.

Özellikle çocukların daha fazla harçlık buldukları bayram ve özel günlerinde paralarını oyuncak silaha kullandıklarını üzülerek gördüğünü ifade eden Karaarslan, “Bunun önüne geçmek için böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanyada silahın ucuz ve pahalılığı, çeşidi, yeniliği ve diğer vasıfları dikkate alınarak, en az 2 adet kitaptan başlamak üzere üst sınırı  açık olmak üzere 100 temel eser ve çeşitli hikaye kitapları ile kırtasiye malzemesi dağıtılacak. Kitapla birlikte bu öğrencilerimize kalem, defter ve silgi den oluşan kırtasiye malzemesi de verilecek” dedi.

Kampanyadaki amacın, çocukların silah ve benzeri tehlikeli oyun araçlarından uzaklaştırılarak onun yerine kitap ve daha uygun oyuncaklarla uğraşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Karaarslan, toplumsal gelişimin çocukluk döneminden kalan alışkanlıkların izinde oluşacağını vurguladı. Son yıllarda televizyon ve sinemaların reyting uğruna şiddet içeren yapımlara yer verdiğini ifade eden Karaarslan; bu film ve diziler çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmaktadır. Buda yetmezmiş gibi haber kanallarında şiddet içeren haberlerin canlandırması modası, program ve bazı yapıtların çocuklara oldukça zarar verdiğine şahit oluyoruz. Bu bakımdan çocuklarda bir duyarlılık gelişimi sağlanması üzerine bir adım attık” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın