KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2025 Cumartesi
°C

Sığır üretimine destek verilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da damızlık sığır üretimine verilecek destek oranlarını belirledi. Verilecek destekler şöyle:

Sığır üretimine destek verilecek
18 MART 2013 PAZARTESİ 08:08
0
1688
0
AA aa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, üreticilerin GAP ve DAP bölgeleri ile Bayburt ve Gümüşhane illerinde, bireysel veya bir arada yapacakları öz sermayeye dayalı, en az 50 baş en fazla 300 baş kapasiteye sahip projeli damızlık sığır işletme yatırımlarına, 2013-2015 yılları arasında verilecek hibe desteğine ilişkin usul ve esasları belirledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Bugünden itibaren yürürlüğe giren tebliğe göre, damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarına, projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 30'u oranında hibe desteği uygulanacak, uygulama sadece yeni yapılacak kapalı, yarı açık ve açık sistemli ahırları kapsayacak.

Projede yer alan hayvan alımı yatırımı konusunda da hayvan alım tutarının yüzde 40'ı oranında hibe desteği uygulanacak ve sadece alınacak damızlık gebe düve alımını kapsayacak.

Projede ayrıca yer alan makine alımı yatırımı konusunda tutarının yüzde 40'ı oranında hibe desteği uygulanacak ve sadece sütçü ve kombine ırklarla kurulan işletmelerdeki süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımını kapsayacak.

Karar uyarınca yapılacak ödemeler için gerekli kaynak, Bakanlığın ilgili bütçesine tahsis edilen ödeneklerden karşılanacak, ödemeler Banka aracılığıyla yapılacak ve bankaya destekleme tutarının yüzde 0,2'si oranında hizmet komisyonu ödenecek.

Tebliğ, Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak ve Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van illeri ile Bayburt ve Gümüşhane'yi kapsayacak. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın