KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Sigara yasağında firmaların yeni cinliği!

Türkiye,tam dumansız hava sahasında nefes almanın keyfini sürerken,işleri bozulan sigara firmaları çıkış yolu arıyor. Yaklaşan kış aylarında zararlarının iyice artacağından korkan firmalar,ilginç yöntemlere başvuruyor.

Sigara yasağında firmaların yeni cinliği!
15 KASIM 2009 PAZAR 05:44
0
1536
0
AA aa
Bazı işletmeler sigara içilmesini sağlaması için 4 bin TL'lik hava temizleme cihazı alırken, bazıları da denetim sırasında açılıp kapanan mekanlar yapıyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu tür yanlış uygulamalara karşı işyerlerini uyarıyor: Cezadan kaçamazsınız.

Yetkililer, havaların soğumasıyla birlikte sigara yasağını delme girişimlerinin arttığına dikkat çekiyor. Özellikle son dönemde firmaların işletmelere 4 bin TL havalandırma parası verdiklerini ve bedavaya açılır-kapanır seyyar mekanlar kurdurduğunu ifade ediyor.

Denetim sırasında havalandırma cihazıyla ortamdaki havanın temizlenmesi, kapanır durumdaki seyyar mekanların ise açılması planlanıyor.

Yetkililer ise bu tür uygulamalara kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çiziyor: "Ekip sayımızı artırdık. Her şeyi dikkatli takip edeceğiz. Yasağın küçük de olsa delinmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz."

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), son 10 ayda sigara firmalarına reklam ve promosyon yasağını delmelerinden dolayı 2,5 milyon TL civarında ceza kesti.

Bu cezaların içinde sigaraları işletmelere ulaştıran ve markanın isminin bulunduğu logolu araçların kullanımı önemli yer tutuyor.

Bazı sigara firmaları yüklü miktardaki para cezalarının ardından araçlardaki kırmızı rengini süt beyaza çevirmeye ve sigara isimlerini sildirmeye başladı.

TAPDK, firmalar aracılığı ile büyük marketlerde kurulan sigara satış stantlarına da önemli cezalar keserek, halka açık yerlerde bu şekilde teşhirciliğin yapılmasını önlüyor.

Yetkililer şimdi de yaklaşan yılbaşı için harekete geçti. Market ve mağazalardaki yılbaşı sepetlerinin içine konulan ürünlerin yanına sigara paketlerinin konulması engellenecek.

Bu yolla sigaranın reklamının yapıldığını vurgulayan uzmanlar, sepetlerde sigara görmeleri halinde yüklü miktarlarda cezalar kesecekleri bilgisini verdi.

TAPDK, kanuna aykırı uygulamalardan vazgeçilmemesi halinde cezaların katlanacağı uyarısında da bulundu.


Zaman


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın